• Haberler
  • Genel
  • Hisarcıklıoğlu, Afyon Standı'nı ziyaret etti

Hisarcıklıoğlu, Afyon Standı'nı ziyaret etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yörex Fuarı'nda açılan Afyonkarahisar Standı'nı ziyaret etti 22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenen 5'inci Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda Afyonkarahisar TSO, Afyonkarahisar TB, Bolvadin TSO, Çay TSO, Dinar TSO tarafından stant açıldı.81 ilin YÖREX'te buluştuğunu dile getiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Anadolu nun ruhu [&hellip]

Hisarcıklıoğlu, Afyon Standı’nı ziyaret etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yörex Fuarı’nda açılan Afyonkarahisar Standı’nı ziyaret etti

22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenen 5’inci Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda Afyonkarahisar TSO, Afyonkarahisar TB, Bolvadin TSO, Çay TSO, Dinar TSO tarafından stant açıldı.
81 ilin YÖREX’te buluştuğunu dile getiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, “Anadolu nun ruhu burada. YÖREX in beşincisi ve hepsinde buradaydım. Bu fuarlar sayesinde ürünlerin markalaşması sağlanıyor. Marka olunca ne faydası var? Eğer bir ürün marka değilse değeri 1 lira, marka haline getirdiysen 10 lira. Ürünü markalaştırdığın zaman zenginlik demektir. Esas buradaki amaç yöresel ürünlere sahip çıkmanın yanında, zenginleşmenin anahtarıdır. Bu devirde zenginleşmenin anahtarı ürününü marka yapmaktır. Laleyi kaptırdık Hollanda ya, sırf lale soğanından Hollanda’nın geliri 1 milyar dolar. Markalaştırmış, Hollanda lale soğanı diyor. Aslında herşeyiyle bizim. Fakat onlar markalaştırmış. Geçen yıl bu fuarda sergilenen ürünler THY mönüsüne girdi. Buradaki ürünler artık ticari değer bulmaya ve markalaşmaya başladı. Bu odalar, borsalar ne iş yapar. İşte YÖREX i düzenleyip şehrinin ürünlerinin markalaşmasını sağlıyor. Daha ne yapacak oda, borsalar” dedi.
Afyonkarahisar TSO, Afyonkarahisar TB, Bolvadin TSO, Çay TSO ve Dinar TSO İlimizin marka olmuş değerlerini, yöresel ürünlerini tanıtmak için açılan ortak standı ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na İlimizin lezzetlerinden “Lokum, Kaymaklı Ekmek kadayıfı, Madensuyu ve Haşhaş kreması” ikramında bulunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme