Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hisarcıklıoğlu:  Bu iş Afyon’a yakışır: TOBB’dan Sağlık Endüstri Bölgesi’ne tam destek

Hisarcıklıoğlu:  Bu iş Afyon’a  yakışır: TOBB’dan Sağlık Endüstri Bölgesi’ne tam destek

ATSO’nun “Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni’ni katılan TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de bir ilk olacak olan ‘Sağlık Endüstri Bölgesi’ işine en yakışan il Afyonkarahisar’dır. Hüsnü Bey, bizim de Sağlık Endüstri Bölgesi’nde yönetici şirkette ortak olmamızı istiyor. Bu proje ülkemiz için çok önemli. Özellikle Avrupa’daki emekli sigortalıların, ülkemizde rahatlıkla vakitlerini geçirebilecekleri, rehabilite olacakları bölge olarak bir tek Afyon var. Bunun altyapısını Afyon hazırlamış durumda. Biz de bu konuda inşallah elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Akrones Otel’de, Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi S. Selim Kandemir, TOBB Genel İdare Kurulu Üyeleri Ertuğrul Özegen ve Mustafa Şadan Eren, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, il protokol üyeleri, Afyonkarahisar’ın ilçelerindeki Oda ve Borsalar’ın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları, çevre illerden Oda ve Borsalar’ın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komiteleri Üyeleri ile çok sayıda iş insanı ve sanayici katıldı.
SERTESER: İLİMİZ BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser gerçekleştirdi. Serteser, “Ödül törenimizin ismini rastgele seçmedik. Son 10 yılda ilimiz, gelişti, büyüdü; gelişmesini ve büyümesini de halen sürdürüyor; sizin de her zaman olduğu gibi desteklerinizle bu kalkınma hamlemizin devam edeceğine inanıyorum. Afyonkarahisar’ın 2019 yılındaki toplam ihracatı 2018 yılına göre yüzde 6,35 artarak 363 milyon 664 bin dolar oldu. Türkiye’nin ihracatındaki artış ise bir önceki yıla göre yüzde 2.04 olarak açıklandı. İlimizin ihracatında, Türkiye ortalamasının üzerinde artış yaşandı. Afyon, bu rakamla Türkiye’de ihracatta 30’uncu il oldu. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu, bize 500 ihracatçı firma hedefi vermişti. 2019 yılında ihracatçı firma sayımız da arttı. 2018 yılında 347 olan ihracatçı firma sayımız, geçen yıl 394’e yükseldi. İhracatta iyi bir konumdayız, daha iyiyi yakalamak için çalışıyoruz, çalışacağız. İthalatta da cari açığın kapanmasına katkı sağlayan bir iliz. İlimizde, 2019 yılında 78 milyon dolarlık ithalat yaptık. Buna göre her 1 dolarlık ithalata karşılık, 4,7 dolarlık ihracat gerçekleştirmiş oluyoruz. Yine son 10 yılda, yatırımcılarımızın özverisi ile termal turizm alanında önemli bir atılım gerçekleştirdik. Şu anda yaklaşık 27 bin yatak kapasitemiz ile termalin başkenti durumuna geldik. Yatak kapasitemizin daha da artması için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.
“TOBB’UN SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ İÇİNDE OLMASINI TALEP EDİYORUZ”
Termal turizmin, sağlık turizmi ve sağlık endüstrisi ile birleşmesi gerektiğini vurgulayan Serteser, “Termal turizm, sağlık turizmi ve sağlık endüstrisi ile birleşirse çok daha anlamlı olur. Biz de malumunuz olduğu üzere Sayın Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Rektörlerimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız ile ilimizde Sağlık Endüstri Bölgesi ilan edilmesi için yoğun emek sarf ediyoruz. Sizi de bu çerçevede iki kez ziyaret ettik. Afyonkarahisar’ın kalkınmasını hızlandıracak, sağlık turizmi alanında ilimizin yurtdışına açılmasında da öncü rol üstlenecek Sağlık Endüstri Bölgesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in dünya ekonomisi ile entegrasyon vizyonu ile örtüşmektedir. Bu nedenle, sizin öncülüğünüzde Türk Özel Sektörü’nün çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in de Sağlık Endüstri Bölgesi’nin Yönetici Şirketi içinde olmasını talep ve bilhassa arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Serteser’in bu sözleri, salondan büyük alkış aldı.
ATSO HİZMET BİNASI HAKKINDA TALEP
ATSO’nun hizmet binasının bulunduğu arsa hakkındaki taleplerini de dile getiren Serteser, “Odamızın hizmet binasının açılış töreni, bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, 2014 yılında yapılmıştır. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu da Odamız’ı ziyaret etmiş, bu açılışta yanımızda olmuş ve hizmet binamızın hayırlı olmasını temenni etmişti. Burada bir konuyu da arz etmek isterim: Hizmet binamızın bulunduğu alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait. Biz, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden, Odamız’a tahsisli bu alanın Odamız’a verilmesini talep ve arz ediyoruz. Malumunuz olduğu üzere, bu alanın Odamız’a bedelsiz verilmesi hususunda, 2018 yılında Maliye Bakanı olan, şimdi de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapan Sayın Naci Ağbal’a da talebimizi arz etmiştik. O dönem, Milli Emlak Genel Müdürlüğü de Maliye Bakanlığı’na bağlıydı. Sayın Bakanımız da bu konuyu, o zaman için çıkacak Torba Yasa’da çözüme kavuşturabileceğini söylemişti. Biz bu meseleyi sizin de katkılarınızla halledebilirsek, 365 Oda ve Borsa içinde sadece Afyonkarahisar ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yaşadığı sorun çözülecektir. Bu konuda sizin, her zaman olduğu gibi bizim yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Bu nedenle de çok teşekkür ediyorum” dedi.
“İHRACAT KREDİLERİNDE TAAHHÜT SÜRESİ UZAMALI”
ATSO üyelerinden gelen talepleri değerlendirerek gerekli makam ve mercilere ilettiklerine dikkat çeken Serteser, “İhracat kredilerinde, ihracat taahhüdü karşılığında vergi, resim, harç istisnasından yararlanma süresi 24 aydır. Bu süre içinde döviz kredilerinde anapara artı faiz kadar ihracat yapılırsa taahhüt yerine getirilmiş olmaktadır.Firmalar son üç yıldaki döviz gelirleri kadar ihracat kredisi kullanabiliyor.Ancak tüm dünyadaki daralmaya paralel olarak ülkemizdeki bazı sektörlerde de ihracatta meydana gelen daralma, hem döviz kredisi kullanma imkânlarını azaltmış; hem de ihracat azalması nedeniyle kredilere müeyyide uygulanması riski ile karşı karşıya kalınmıştır.Bu nedenle, ihracat kredilerinde taahhütle istisnadan yararlanma süresinin 3 yıla çıkarılmasını; ya da süre 2 yıl olarak devam edecekse taahhüdün yüzde 50’sini yerine getiren firmalara müeyyide uygulanmamasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
ODALAR FUTBOL LİGİ ÖNERİSİ
ATSO’nun eğitim faaliyetlerini de ayrıntılı bir şekilde anlatan Serteser, ATSO Spor Oyunları düzenlediklerini, bu organizasyon ile üyeler arası iletişimin güçlendiğini vurguladı. Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:
“Odamız, üyelerine verdiği hizmetin yanı sıra üyeler arasındaki iletişimin artması ve kamuoyunda spor farkındalığının gelişmesi amacıyla 2006 yılından bu yana ATSO Spor Oyunları’na imza atıyor. ATSO Spor Oyunlarımız’ın açılış törenlerinde il protokolümüzün katılımıyla halat çekiyor; penaltı atışı yapıyoruz. Bu güzel etkinliğimiz basında da yer alıyor. 2019 yılında, 14’üncüsünü düzenlediğimiz ATSO Spor Oyunları’nın tanıtımı, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz tarafından yapılmıştır. Sayın Valimiz, bu tanıtım için eşofmanları ile hizmet binamıza gelmiş ve şahsımla masa tenisi müsabakası yapmıştır. Bu nedenle Sayın Valimiz’e teşekkür ediyorum. 14 yılda biriktirdiğimiz tecrübenin, sadece Afyonkarahisar ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destekleri ile ATSO Spor Oyunları deneyimimizi özellikle futbol branşında 365 Oda ve Borsa’ya sunmaya hazırız. İlimizin spor ve otel altyapısı böyle bir organizasyon düzenlenmesine müsaittir. 650 bin metrekarelik Kocatepe Spor Kompleksi’nde tamamı aydınlatmalı ve soyunma odaları mevcut 15 bin kişilik stadyum, 2’si sentetik, 9’u doğal çim toplam 11 antrenman sahası bulunuyor. Odalar Futbol Ligi’nin şehrimizde yapılması konusunda da Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan müjde bekliyoruz.”
HİSARCIKLIOĞLU: KURULUŞUN, DİRİLİŞİN, ZAFERİN ŞEHRİ AFYON
Serteser’in ardından kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasına “Kurtuluşun, dirilişin, zaferin şehri Afyon’da bizleri muhabbetle bağrınıza bastınız. Çok teşekkür ederim. Valimiz ve Belediye Başkanımız’a özel sektöre gösterdiği yakınlık ve birliktelik için teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz’e bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Uzun süre Hükümetler’de görev alan, şimdi de Milletvekili olarak hizmetlerine devam eden Sayın Bakanımız’a özellikle teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı.
“DEPREMZEDELERE 108 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ”
Hisarcıklıoğlu, Elazığ-Malatya depremi sonrasında 81 ilde 365 Oda/Borsa’nın hemen harekete geçtiğini ve 108 tır yardım gönderildiğini anımsatarak, Afyonkarahisar’daki Oda/Borsalar’a bu konudaki yardımlarından dolayı teşekkür etti.
“AFYONKARAHİSAR’A DA BU YAKIŞIRDI”
Afyonkarahisar’ın Batı Anadolu’nun kavşak merkezi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Mermeri, kilimi, termali, kaymağı, yoğurdu, yumurtası, sucuk ve pastırmasıyla ülkemizin marka kentlerinden biri. Bu alanda bir de uluslararası başarıya imza atmış. Gastronomide, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı listesine ülkemizden girmeyi başaran, 3 şehirden biri Afyonkarahisar. Afyonkarahisar’a da bu yakışırdı.Sizleri tebrik ediyorum. Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescili alması için Brüksel ofisimizle tam destek veriyoruz.” dedi.
“SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NE TAM DESTEK”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in gündeme getirdiği Sağlık Endüstri Bölgesi’nin Afyonkarahisar ve Türkiye için son derece yararlı olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Oda Başkanımız Hüsnü Bey bir önemli girişim daha başlattı. Türkiye’de bir ilk olacak olan ‘Sağlık Endüstri Bölgesi’ kurmayı hedefledi. Bu işe en yakışan il Afyonkarahisar’dır. Hüsnü Bey, bizim de Sağlık Endüstri Bölgesi’nde yönetici şirkette ortak olmamızı istiyor. Bu proje ülkemiz için çok önemli. Özellikle Avrupa’daki emekli sigortalıların, ülkemizde rahatlıkla vakitlerini geçirebilecekleri, rehabilite olacakları bölge olarak bir tek Afyon var. Bunun altyapısını Afyon hazırlamış durumda. Biz de bu konuda inşallah elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.
“BİRLİKTE ÇABA SARF EDELİM”
ATSO hizmet binasının bulunduğu alan hakkında da değerlendirmede bulunan Hisarcıklıoğlu, “Hüsnü Bey’in bana yüklediği ikinci görev, Odamız’ın hizmet binasının bulunduğu arsanın Odamız’a kazandırılmasıdır. Ben görevimi yaptım, Allah razı olsun Naci Ağbal Bakanımız da görevini yaptı. Bu işi Bakanlar Kurulu’na kadar getirdik. Ama Bakanlar Kurulu’nda kabul olmadı. İnşallah bir sonraki dönem Milletvekillerimizle birlikte, hep beraber bu konuda çaba sarf edelim.” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, Serteser tarafından gündeme getirilen TOBB Odalar Futbol Ligi’nin de dayanışma ruhu için son derece faydalı olacağı kanaatini aktardı.
“AFYON, PARİS VE LONDRA İLE AYNI KALİTEDE HİZMET VERİYOR”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın “akredite” olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Afyon Odamız ve Borsamız akredite. Sizlere Avrupa standardında, 5 yıldızlı hizmet sunuyorlar. Bunu da uluslararası kurumlar belgeledi. Bugün Paris, Berlin, Londra’daki Odalar hangi kalitede hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı akredite Oda ve Borsalarımız da aynı kalitede hizmet veriyor. Başkanlarımızdan Yönetimlerine, Meclislerinden kadın ve genç girişimcilerimize, Genel Sekreterlerinden akademik danışmanlarına ve tüm çalışanlarına kadar, Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.
AFYONKARAHİSAR’DA KGF’DEN 2 MİLYARLIK KEFALET
Oda ve Borsalar ile birlikte çalışarak pek çok düzenlemenin hayata geçmesinde etkili olduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sizlerin talebi ve hükümetimizin aldığı inisiyatifle, kamu bankaları devreye girdi. Hem faizleri düşürdüler, hem de yeni kredi vermeye başladılar. İnşallah yakında, kamu bankalarındaki ticari kredi faizleri tek haneli rakamlara da inecek. Biz de KGF ile siz kefil olmaya da devam ediyoruz. Biliyorsunuz KGF, bizim iştirakimiz. Yani sizin kurumunuz. KGF ile bankadan alacağınız kredide size kefil oluyoruz. Bugün baba oğluna kefil olmuyor. TOBB, Odanız/Borsanız size kefil oluyor. Bunun dünyada başka örneği yok. Sadece 2019’da Türkiye genelinde, 165 bin üyemizin 74 milyar lira kredisine kefalet verdik. Afyonkarahisar’da da bugüne kadar 5 bin üyemizin 2 milyar lira kredisine kefil olduk. Oda-Borsalar daha ne yapsın? Şimdi bir adım daha atıyoruz. Hükümetimizle mutabık kaldık, yasal düzenleme geliyor. KGF 2020’de, ilave 100 milyar lira daha kefalet verebilecek. Toplam150 milyar liralık kefil olmamızın yolu açılıyor” dedi.
Bankalarda ikinci şikâyetin yüksek POS komisyonları ve teminat mektubu oranları olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, talepleri doğrultusunda yüzde 1,60 üst sınır getirildiğini, şimdi bunun biraz daha düşürülmesini konuştuklarını, teminat mektubu oranlarının kamu bankalarında yüzde 1’e, özel bankalarda yüzde 2’ye düşürülmesini sağladıklarını söyledi.
“YUMURTANIN TOPTAN SATIŞINDA KDV İNDİRİLDİ”
Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:
“Bankalar, Merkez Bankası’nın EFT sistemini kullandığında 20 kuruş öderken, bizlerden 20 lira talep eder hale gelmişti. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda, şimdi bununla da ilgili yeni bir yasal düzenleme de çıktı. Bankaların EFT, havale ücretleri ve kredi erken kapama komisyonlarına sınır geldi. 1 Mart’tan itibaren bu da başlıyor. Yine iç piyasaya destek olmak için, geçen sene, vergi indirimlerinin devam etmesini sağladık. Mobilya sektörümüzün talebine binaen, bu senede mobilyada KDV kalıcı şekilde düşürüldü. Yumurta Afyonkarahisar için önemli bir değer. Afyonkarahisar Oda ve Borsamız’ın girişimi sayesinde, toptan yumurtadaki KDV yüzde 1’e indirildi”.
GAZİ MESLEK LİSESİ’NE ATSO SAHİP ÇIKIYOR
Ticari alacak sigortasının devreye girdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Halk Sigorta’nın bu işi başlattığını, meclis üyelerinin bu konuda bilgi sahibi olmasını istedi. Mesleki Eğitim konusunun iş dünyası için önemine değinen Hisarcıklıoğlu, 81 ilde 81 meslek lisesinin Oda/Borsalar’a devredildiğini, Afyon’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol kapsamındaki okula Ticaret ve Sanayi Odası’nın sahip çıktığını, bu okulların fiziki kapasitesini ve müfredatını geliştirerek, buralardan nitelikli çalışanlar çıkacağını söyledi.
“MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ’NDEN İSTİFADE EDİN”
Çıkan kanun ile “tehlikeli” ve “çok tehlikeli” gruplardaki 143 meslek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olduğunu, bunun yanında galericilik, emlakçılık, servis şoförlüğünde de zorunlu olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bu mesleklerde, belgesiz işçi çalıştıran işverenlere para cezası uygulanacak. TOBB bünyesinde, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’ni kurduk. 81 ilde Oda-Borsalarımız sayesinde hizmet veriyoruz. Bugüne kadar 1 milyona yakın çalışanımız mesleki yeterlilik belgesi aldı. MYK belgesi olan çalışanlarınız için 4,5 yıla kadar SGK İşveren Primi’ni ödemiyorsunuz. Bundan mutlaka istifade edin.” dedi.
Hisarcıklıoğlu, işçi işveren arasındaki davalarda yaşanan sıkıntıları çözmek için Arabuluculuk sistemini başlattıklarını, bugün davaların yüzde 70’inin arabuluculuk sistemi ile çözüldüğünü vurguladı. Hisarcıklıoğlu, ticari davalarda da arabuluculuğun zorunlu hale geldiğini söyledi. TOBB Tahkimini kurduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, sözleşmeye anlaşmazlık durumunda “TOBB Tahkim yetkilidir” yazmanın yeterli olacağını belirtti.
“TÜRKİYE, TEKNOLOJİDE YARIŞA BAŞLADI”
27 Aralık 2019 tarihinde kamuoyuna tanıtılan Türkiye’nin Otomobili’nin, ülkenin teknolojik dönüşüme ayak uydurması için önemli bir aşama olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “2017’de Sayın Cumhurbaşkanı bize bunu ‘hadi bakalım bunu siz yapın’ dedi. Ben Türk iş dünyasına güvenerek, yani sizlere güvenerek bu sözü verdik. 27 Aralık’ta da ilk lansmanını yaptık. İnşallah yakında bunun temeli Bursa İnegöl’de atılacak. Buradaki esas ana amaç Türkiye’nin bir arabası olsun diye değil, esas Türkiye’deki teknolojik değişime dünyayla aynı zamanda yarışa başlamış oluyoruz. İnşallah 2022’de de ilk araba çıkacak. Bu özellikle bütün bakanlıklara ve uluslararası çalışma gruplarına göre baktığımız zaman Türkiye’nin otomobilinin Türkiye’ye kazandıracağına baktığımız zaman; 20 bin ilave istihdam, 7,5 milyar dolar daha az cari açık, 50 milyar dolar milli gelire katkı sağlamış olacak. İş otomobil değil artık; otomobil; otomobil olmaktan çıktı. Her şeyi bilgisayar üzerinde giden bir araç. Dünya buna dönüyor. Nasıl cep telefonları önce sadece cep telefonuydu, şimdi artık her şeyi oradan kumanda edebiliyorsunuz; araç da o noktaya geliyor.” ifadelerine yer verdi.
“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYİN”
Hisarcıklıoğlu, konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik mesajları vererek “83 milyon nüfusa sahip bir milletiz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Barış Pınarı Harekatı’nda yanımızda dostumuz yoktu. 15 Temmuz’da da sokakta sizler vardınız, başka kimse yoktu. İnsanların farklı fikirleri olabilir. Fikirleri farklı diye kimseyi ötekileştirmeyin. Birbirinizi kucaklayın ve birliğinizi kimsenin bozmasına fırsat vermeyin.” dedi.
GEÇERKEN UĞRADIM FİLMİ HATIRLATMASI
Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar’ı tanıtan “Geçerken Uğradım” filminin 28 Şubat 2020 tarihinde vizyona gireceğini, bu filmden elde edilecek gelirin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yaptığı Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacağını belirterek “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KANAL 3, AFYON’U DÜNYAYA TANITIYOR
Hisarcıklıoğlu, Kanal 3’ün de Afyonkarahisar için önemine dikkat çekerek “Hüsnü Bey ve ortakları, Afyon’un tanıtımı dünyaya yapıyorlar. Buna da bizzat şahidim. Nereye giderseniz gidin, Kanal 3 vasıtasıyla Afyon’dan haberleri seyredebiliyorsunuz. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ödül Töreni’nde son konuşmacı olan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise şehrin hızla geliştiğini kaydetti.
AFYON İŞ DÜNYASININ YILDIZLARINA  ÖDÜL TAKDİM EDİLDİ
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının akabinde Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni’ne geçildi. Törende Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve İhracat Listesi’nde ilk 10’a giren ATSO üyelerine, İkinci 500 Büyük Şirket Listesi’ne giren şirketlere, Milli ve Yerli Üretim yapan şirketlere, ATSO’ya üyelikte 50 yılı dolduran şirket ve kişilere, Afyonkarahisar’ın gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesine katkı sağlayan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’a ödül takdim edildi. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ile Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e “Hayırlı olsun” plaketi verdi. Ödül Töreni’nin sonunda, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Türkiye’nin Otomobili’nin Afyon Mermeri’ne işlenmiş çizimi, il protokolü tarafından takdim edildi. Hisarcıklıoğlu, “Afyonkarahisar’ın meşhur mermerine Türkiye’nin Otomobili TOGG’un çizimini işleyen girişimcimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

BÜYÜYEN VE GELİŞEN AFYONKARAHİSAR ÖDÜL TÖRENİ’NDE ÖDÜL ALAN KİŞİ VE ŞİRKETLER:

-KURUMLAR VERGİSİ ÖDÜLLERİ

Taş Zamanı Mermer İthalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti

Kırlıoğlu Kimya San. ve Tic. A.Ş.

Kara Mehmet Mermer San. ve Tic. Ltd. Şti.

Çakmaklar Mermer İhr. İth. ve Nak. San. Tic. Ltd. Şti.

Demmer Demireller Mermer San. Ve Tic. A.Ş.

İkbal Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri A.Ş.

HBB Mühendislik Alt Yapı İnş. San. Tic. Ltd. Şti.

Natura Mermer Madencilik İnş. San. Ve Tic. A.Ş.

Makomar Mermer Madencilik İnş. Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Boztoprak Gıda San. ve Tic. A.Ş.

 

-GELİR VERGİSİ ÖDÜLLERİ

Şuayp Demirel

Bekir Topgaç

Mahmut Ekici

  1. Erçin Öztaylan

Kenan Şahin

Ahmet Kolaylı

Çağlar Güngören

Talat Tetik

Cihat Özcan

Cengiz Gölsel

 

-İHRACAT ÖDÜLLERİ

Şuayp Demirel

Yumurtacılar Zahirecilik Tarım Ürünleri İnş. ve Müt. San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Afyon Yumurta İthalat İhracat Ve Ticaret A.Ş.

Afyon Çimento San. Türk A.Ş.

Mus Far Man Otomotiv Nak. Pet. Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Tureks-Gm Mermer Granit San. ve Tic. Ltd. Şti.

Kara Mehmet Mermer San. ve Tic. Ltd. Şti.

İşlek Gıda San. Tic. ve Paz. Ltd. Şti.

Temmer Mermer Maden İns. San.ve Tic. A.Ş.

Avşar Emaye Sanayi ve Ticaret A.Ş.

 

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ÖDÜLLERİ

Oruçoğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş.

Afyon Et Entegre Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.

 

 

-MİLLİ VE YERLİ EKONOMİ ÖDÜLLERİ

Demmak Demireller Mak. San Ve Tic. A.Ş.

Biohenge Bio Medikal Sağlık Tek. Bil. İnş. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Savrukoğlu Ziraat Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.

 

-UNESCO GASTRONOMİ ÖDÜLLERİ

Plaket Kodu: 4529

Ödül Alacaklar:

Afyonkarahisar ValisiMustafa Tutulmaz

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi BaşkanıBurhanettin Çoban

 

-50. YIL ÖDÜLLERİ

Türkiye İş Bankası A.Ş. Afyonkarahisar Şubesi

Hafızoğlu Değirmencilik Un Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kadaifçioğlu Petrol Ve Otomotiv Ticaret A.Ş.

Mehmet Serteser

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İhsaniye Şubesi

Ahmet Büyükbosna

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Afyonkarahisar Şubesi

S.S. Erkmen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

Akbank T.A.Ş. Afyonkarahisar Şubesi

Süleyman Oysal

Abdullah Olcar

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Afyonkarahisar Şubesi

Gen Han Nakliyat ve Ticaret A.Ş.

Hasan Ertürk

Afyon Yem Sanayii A.Ş.

Yıldız Kardeşler Kollektif Şirketi İhsan Yıldız ve Ömer Yıldız

Mustafa Helvacıoğlu Merkez Eczanesi

Ergon Yamaner