• Haberler
  • Genel
  • Hisar Yumurta'dan büyük hedef – Kocatepe Gazetesi

Hisar Yumurta'dan büyük hedef – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın köklü yumurta üreticilerinin birlikteliğiyle kurulan Hisar Yumurta A.Ş 2013 yılı hedefini 30 milyon dolar olarak belirledi Yumurta üretim, pazarlama ve ihracat şirketi olan Hisar Yumurta, ortaklarının geçmişinin getirdiği tecrübeleri , benimsediği yenilikçi anlayışla birleştirerek kısa sürede ihracatta hızlı bir ivmeyle yükseldi.HEDEFTE AVRUPA PAZARI DA VARHisar Yumurta A.Ş 2011 yılının Aralık ayında Afyonkarahisar'ın köklü yumurta [&hellip]

Hisar Yumurta’dan büyük hedef

Afyonkarahisar’ın köklü yumurta üreticilerinin birlikteliğiyle kurulan Hisar Yumurta A.Ş 2013 yılı hedefini 30 milyon dolar olarak belirledi

Yumurta üretim, pazarlama ve ihracat şirketi olan Hisar Yumurta, ortaklarının geçmişinin getirdiği tecrübeleri , benimsediği yenilikçi anlayışla birleştirerek kısa sürede ihracatta hızlı bir ivmeyle yükseldi.
HEDEFTE AVRUPA PAZARI DA VAR
Hisar Yumurta A.Ş 2011 yılının Aralık ayında Afyonkarahisar’ın köklü yumurta üreticilerinden Pekin Tavukçuluk C.Cahit Pekin, Zekiler Tavukçuluk A.Hayrettin Genellioğlu ve Cihan Tavukçuluk Abdullah Mayapetek’in biraraya gelmesiyle kurulmuştu. Başta Irak olmak üzere İran, Suriye, Azerbaycan, Türkmenistan, Libya, Mısır ve İsrail ülkelerine ihracat yapan Hisar Yumurta A.Ş, 2011 yılı Aralık ayında kurulmasına rağmen 2012 yıl sonu itibariyle 22 milyon 125 bin dolarlık ihracat yaptı. Firma 265 milyon adet yumurta ihracatı gerçekleştirdi. 2013 yılı hedefini 30 milyon dolar olarak açıklayan Hisar Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı C.Cahit Pekin, Avrupa Pazarına da girmeyi hedeflediklerini, bununla ilgili alt yapı çalışması başlattıklarını bildirdi.
FAALİYETLER YAYGINLAŞACAK
Hisar Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı C.Cahit Pekin, yeni yapılanlarının avantajlarını kullanarak yasal prosedürlere uygun oluşturdukları teknik alt yapı ve uygulanan kalite güvence sistemi sayesinde sözde değil, uygulamada koşulsuz güvenliği sağlayacaklarını belirtti. Pekin, sağlıklı yumurtalar üretmeyi ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede beklentinin üzerinde tutmayı amaçladıklarını ifade etti. Cahit Pekin sözlerine şöyle devam etti: “Yasal zorunlulukları yerine getirmiş olmanın rahatlığı ile kendimizi yumurta sektöründe bir adım önde görmekte, bunun sağladığı avantajları kullanarak, sektörde örnek gösterilen firma olmayı umuyoruz. Ayrıca ihracatta yakaladığı başarısını yurt içinde ulusal marketlerede taşıyarak faaliyetlerimizi yaygınlaştıracağız. Afyon’dan geçen yıl 91 milyon dolarlık yumurta ihracatı yapıldı. Bu ihracatın yüzde 26’sı olan 22 milyon dolarlık ihracatı Hisar Yumurta gerçekleştirdi. Öte yandan, Hisar Yumurta A.Ş. şartlı onay belgesini Afyon’da alan ilk şirket oldu.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme