• Haberler
  • Genel
  • Hisar Kalesi'nin korunması için ödenek bulundu

Hisar Kalesi'nin korunması için ödenek bulundu

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, ilçedeki tarihi Hisar Kalesi için gerekli ödeneğin bulunduğunu belirtti Sandıklı Belediyesi tarafından 20 Aralık 2010 yılında yaptığı müracaat sonrasında Hisar Kalesi çevresine istinat duvarı örülmesi için ödenek bulundu. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na göre Belediyelerin Emlak Vergisi'yle birlikte tarihi değerlerin korunması için vatandaşlardan tahsil edilen paylar İl Özel İdare [&hellip]

Hisar Kalesi’nin korunması için ödenek bulundu

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, ilçedeki tarihi Hisar Kalesi için gerekli ödeneğin bulunduğunu belirtti

Sandıklı Belediyesi tarafından 20 Aralık 2010 yılında yaptığı müracaat sonrasında Hisar Kalesi çevresine istinat duvarı örülmesi için ödenek bulundu. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre Belediyelerin Emlak Vergisi’yle birlikte tarihi değerlerin korunması için vatandaşlardan tahsil edilen paylar İl Özel İdare hesabına aktarılıyor. Sadece Kültür Varlıklarını Korumak için kullanılabilen bu paylar, yıllardır bu konuda İl Özel İdare Müdürlüğü’ne proje sunulmadığından dolayı Afyonkarahisar Özel İdare Müdürlüğü hesabında birikmişti.
SANDIKLI HALKININ PARASI
Hazırladıkları projelerin karşılığını aldıklarını belirten Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol; “İlçemizdeki vatandaşlarımızın ödediği emlak vergisiyle birlikte vatandaşlardan Kültür Varlıklarını Koruma Payı olarak tahsil edilen ve İl Özel İdaresi’ne aktarılan paylar yıllardır hiçbir proje sunulmadığından dolayı İl Özel İdaresi Müdürlüğü hesabında birikmiş. Bu paralar Sandıklı halkının parası. Biz göreve geldiğimizde tarihi dokumuz olan Hisar Kalesi’nin kalan kısmının da yaşayabilmesi, çevresinde meydana gelen toprak kaymalarından vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi ve can güvenliği için gerekli projeyi hazırlayıp 20 Aralık 2010 tarihinde vermiştik” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme