• Haberler
  • Genel
  • Hırsızlığa geçit verilmedi – Kocatepe Gazetesi

Hırsızlığa geçit verilmedi – Kocatepe Gazetesi

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, ilde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları detaylarıyla anlattı ÇALINTI EŞYALAR BULUNDU İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, 30 Kasım Cuma günü, Veysel Karani mahallesi ile Dairecep mahallesinde iki farklı adreste çalıntı malların bulunduğu bilgisinin değerlendirildiğini belirtti. Uçkan, bahse konu adreslerde yapılan aramalarda Bir adet [&hellip]

Hırsızlığa geçit verilmedi

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, ilde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları detaylarıyla anlattı

ÇALINTI EŞYALAR BULUNDU
İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, 30 Kasım Cuma günü, Veysel Karani mahallesi ile Dairecep mahallesinde iki farklı adreste çalıntı malların bulunduğu bilgisinin değerlendirildiğini belirtti. Uçkan, bahse konu adreslerde yapılan aramalarda; Bir adet Pıoneer marka Bas, bir adet Jameson marka Anfi, bir adet Sony marka kamera, bir adet Asus marka laptop bilgisayar ve şarj cihazı, bir adet av tüfeği ile 10 adet fişek bulunduğunu kaydetti. Hırsızlık olayı kapsamında, dizüstü bilgisayar ve şarj cihazının 23 Eylül 2012 tarihinde Nazmi Saatçi mahallesinde bulunan ikametten çalındığı tespitini bildiren Uçkan, bilgisayarın verildiğini, çalıntı kameranın halen Uşak ilinde öğrenci olan şahsa ait olduğu belirlenerek muhafaza edildiğini dile getirdi.
İKİ KİŞİ YAKALANDI
3 Aralık Pazartesi günü gece saatlerinde Metli mahallesinde bulunan markette meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak kamera kayıtlarının Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince incelenip, görüntülerde üç kişinin içeri girerek hırsızlık olayını gerçekleştirdiği kaydedildi.
Konu hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan; “Şahıslar tarafından işyerinin dışını gösteren kameranın yönünün değiştirildiği tespit edilmiş, kamera görüntülerindeki şahıslarla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren üç şahsın kimliği tespit edilmişir. Bu kişilerin haklarında yapılan araştırmalarda, şahısların 3 Aralık Pazartesi günü saat 01.10 sıralarında Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir işyerinde hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri, yapılan kovalamaca sonucu iki şahsın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmişlerdir” dedi.
ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
3 Aralık Pazartesi günü saat 04.25 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Eşrefpaşa mahallesinde kilitli olan zincirleri keserek motosiklet çalmaya çalışan şahıslar görülmesi üzerine gerekenin yapıldığını bildiren Mustafa Uçkan; “Şahısların kaçış istikametinde demir kesme makası ile kaçan şüpheliye ait mont bulunmuştur. Yapılan araştırmalar neticesinde bir aracın altına yatar vaziyette saklanan ve daha önceden hakkında benzer suçlardan işlem yapılan şahıs yakalanmıştır. Olay mahallinden kaçan diğer şahsın yine hakkında daha önce benzer suçlardan işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Kaçan şüpheli hakkında araştırmalarımız devam etmektedir. Yakalanan şahıs hakkında hazırlanan soruşturma evrakı ile birlikte sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme