Himmete kim bulaştıysa ismi açıklansın

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Denizli’de gerçekleştirilen FETÖ Soruşturması’nda sanıkların verdiği ifadelerdeki isimlerin açıklanmasını istedi. Mühsürler, “FETÖ’nün vekaletle kestiği kurban etlerinin fakirlere dağıtılmadığı, bu etlerin bir kısmının Afyonkarahisar’daki bir sucuk fabrikasına karkas et olarak satıldığı, buradan elde edilen 50 milyon liralık gelirin de himmet olarak FETÖ’ye gönderildiği ifade ediliyor. Biz Afyonkarahisar’da sucukçuluk [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Denizli’de gerçekleştirilen FETÖ Soruşturması’nda sanıkların verdiği ifadelerdeki isimlerin açıklanmasını istedi. Mühsürler, “FETÖ’nün vekaletle kestiği kurban etlerinin fakirlere dağıtılmadığı, bu etlerin bir kısmının Afyonkarahisar’daki bir sucuk fabrikasına karkas et olarak satıldığı, buradan elde edilen 50 milyon liralık gelirin de himmet olarak FETÖ’ye gönderildiği ifade ediliyor. Biz Afyonkarahisar’da sucukçuluk yapan ve et işletmesi olan kişiler olarak, hangi işletmeye bu etlerin satıldığının açıklanmasını talep ediyoruz” dedi.
TÜM İŞLETMELER ZAN ALTINDA
Afyonkarahisar’daki tüm işletmelerin zan altında bırakıldığını hatırlatan Mühsürler, “Afyonkarahisar’da 24 kombine, 75-80 et işletmesi zan altında kalmıştır. Kim suç işlediyse, bu himmete kim aracılık ettiyse, suça kim bulaşmışsa yargılanmalı ve cezasını çekmelidir. Et sektörünün kalbi Afyonkarahisar’da atmaktadır. Devletimiz bu himmete karışanları açıklamalıdır. İnanıyoruz ki Afyonkarahisar’ın yerlisi olan şirketler böyle bir suça karışmamışlardır” diye konuştu.
HİMMET NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 40 kişi için iki yemek şirketinde gözaltına alınan 37 kişiden 4’ü yönetici 16’sı adliyeye sevk edildi. Diğer 21 kişi ise polisteki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise daha önce FETÖ soruşturma kapsamında tutuklandıkları belirlendi. Söz konusu iki yemek şirketinin vekaleten kestikleri kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp yemek yapıp sattıkları, kalan kısmını da karkas et olarak Afyonkarahisar’daki bir sucuk fabrikasına satıp, parasını ‘himmet’ olarak Fethullah Gülen’e gönderdikleri ortaya çıkmıştı.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme