Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hijyene dikkat edelim”

Kadın hastalıkları ve Doğum

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadire Tuncer, koronavirüs ve gebelik konusunda bilgiler verdi

 

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına konuk olarak katılan Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadire Tuncer virüsün solunum yolu ile bulaştığına dikkat çekerek,
“Bu yüzden, her türlü solunum yolu demek gereklidir. Yani mikrop, öksürmek veya tıksırmakla havada belli sürede asılı kalabilir. Virüs, tabii ki öpüşmek ve en yaygın olarak eller ile de bulaşır. Normalde hastalığı alan bir kişi, hasta olduğunun farkına varmadan ve belirtiler ortaya çıkmadan virüsü yaymaya başlayabilir. Burada, bir “kuluçka” dönemi vardır. Ancak yeni korona virüs için Şimdilik kuluçka süresinin 2-14 gün olduğu düşünülüyor.” diye konuştu.
Gebelik sürecinde koronavirüsten korunma konusunda bilgiler veren Tuncer, “Dengeli ve iyi beslenmek, stresle başa çıkabilmek, yeterli uyumak her türlü hastalığa karşı yapabileceğimiz en önemli şeydir. Ayrıca kontrolsüzce etrafa aksırıp, tıksırmamak, öksürürken ağzımızı mendille kapatmak, ellerimize solunum salgılarımızı bulaştırmamak, bulaşırsa sabunla yıkamak, dezenfekte etmek önemli. El hijyenine dikkat edilmeli, en azından bu dönem el sıkışmamalı. Eller kirliyken ağız ve burna götürülmemeli, el dezenfektanı kullanılmalı. Kapalı ortamlarda bulunmamaya da dikkat edilmeli. Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalı” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti