HİF Hakemleri, İl Hakemi oldu

Afyonkarahisar HİF Hakemleri, il hakemliğine terfi ettiler. İl Hakemliğine terfi eden hakemler için Cuma akşamı Çakmak Otel’de kokart takma gecesi düzenlendi Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu tarafından Cuma akşamı Grand Çakmak Otel’de Hif hakemliğinden il hakemliğine terfi eden hakemler için bir program düzenledi. Kokart takma töreninde Hif hakemliğinden il hakemliğine terfi eden 32 hakeme, programa katılan [&hellip]

HİF Hakemleri, İl Hakemi oldu

Afyonkarahisar HİF Hakemleri, il hakemliğine terfi ettiler. İl Hakemliğine terfi eden hakemler için Cuma akşamı Çakmak Otel’de kokart takma gecesi düzenlendi

Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu tarafından Cuma akşamı Grand Çakmak Otel’de Hif hakemliğinden il hakemliğine terfi eden hakemler için bir program düzenledi. Kokart takma töreninde Hif hakemliğinden il hakemliğine terfi eden 32 hakeme, programa katılan protokol üyeleri tarafından kokartları takılarak il hakemliği kimlikleri verildi. Geceye katılım da bir hayli yoğun oldu. Hakemlerin gecesine katılanlar arasında; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Arıcı, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez Hakem Kurulu 5. Bölge Sorumlusu Hamza Işın, AKP İl Başkanı Mehmet Zeybek, Bölgesel Hakem Kurulu üyeleri, Bölgesel Hakem Eğitim Sorumluları, Antalya, Burdur, Isparta TFFHGD Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Kültür Turizm İl Müdürü Lokman Derya Kocabaş, Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, TÜFAD Başkanı Mustafa Keser, ASKF Onursal Başkanı İsmail Bursalıoğlu, TÜFAD Onursal Başkanı Agah Bıyıkoğlu, Saha Komiserleri Dernek Başkanı Şükrü Canver, Şuhut İlçe Emniyet Müdürü ajdan Uysal, Ulusal ve Bölgsel Gözlemciler, Eski İl Hakem Kurulu başkanları ve hakemler yer aldı. Geceye Afyonkarahisar Belediyespor halk oyunları ekibi de oyunlarıyla renk kattılar.
Güneş: “İl hakemliğine yükseldiler”
Gecede İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş de bir konuşma yaptı. Süleyman Güneş konuşmasında; “Sayın konuklarımız hepiniz hoşgeldiniz. 3 tane HİF Hakemi arkadaşımız kokart takacaklar ve il hakemliğine yükselecekler. Hepinizi burada bulundurmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
“Afyon’da çok iyi bir ortam var”
MHK Bölge Sorumlusu Hamza Işın da Süleyman Güneş’ten sonra bir konuşma yaptı. Işın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Afyon’da bugün sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bakan yardımcımızla birlikte Afyon’a geldik. Afyon çok şanslı bir il. Biz hakemlerin bir özelliği de budur. Çok iyi gözlem yaparız. Afyonkarahisar’da çok iyi bir ortam var. Afyon’un yöneticileri, Afyon’u uçuracak nitelikteler. Bakan yardımcımız Afyonkarahisar’ın termal turzimin başkentinin olacağını söylemişti. Ben de bunun gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Hakem arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. “
Çoban: “İlimiz spor turizminde de
öne çıkacak güçte”
Geceye katılanlardan Belediye Başkanı Çoban da şu konuşmayı yaptı: “İlimizin sporda yüz akı bir il olması için çaba harcayan herkese teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum. Evet ilimiz termal turizmde marka bir şehir haline gelmeye başladı. Ama eksik olan spor turizmi. Her branştan spor kulüpleri genelde futbol kulüpleri bin metrenin üzerindeki yerleşim yerlerini tercih ediyorlar. Özellikle yazın spora çok uygun bir hava oluyor Afyon’da. İnşallah termal turizmiyle, sağlık turizmiyle, spor turizmiyle ilimiz çok önemli bir hale gelecek. Bu başarıldığında da hakemlerimize çok büyük iş düşecek. Adaletle maç yönetecekler bizleri ileride çok iyi yerlerde temsil edecekler. Buna inanıyorum. “
Arıcı:”Afyon’da potansiyel var”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Abdurahman Arıcı da konuşmasında Afyon’un termal turizmin başkenti olarak görüldüğünü söyledi. Arıcı: “Ben öncelikle valimize ve belediye başkanına teşekkür ediyorum. Hakemlerimize de şunu söylemek istiyorum. Sizin gecenize valiniz belediye başkanınız geliyorsa sizin onlara layık olmanız gerekmekte. Ben daha önce de çeşitli davetlere katıldım ve oralarda belediye başkanı ve valiyi göremedim. Burada çok güzel bir görüntü var. Sizler çalışacaksınız, çalışmadan hiç birşey elde edilemez. İlerleyen dönemde Afyon termal turizmin de spor turizmin de başkenti olacaktır inşallah. Bunu başarabilecek güç Afyon’da var. Sayın valimiz, belediye başkanımız çok duyarlı bu konularda. Ben hakemlerimize, gözlemcilerimize başarılar diliyorum. Herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Balkanlıoğlu:”Hakem adil olmalı”
Vali Balkanlıoğlu da hakemlere önemli tavsiyelerde bulundu. İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında; “Hakemlikle iş bitmiyor. Bakan yardımcımız da hakemlikten geçerek bakan yardımcısı olmuş. Bunu da sizler başarabilecek güçtesiniz. Demek ki hakem olan bakan yardımcısı da olabiliyor. Spor, futbol önemli. Siz hakemler olarak maçlarda adaletli yöneteceksiniz. Burada HİF hakemliğinde il hakemliğine yükselmiş arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bize her türlüşikayetler gelir. Her meslekten olduğu gibi hakemlerden de şikayetler gelir. Hakemler kurallara hakim olmalı, kondisyonu enerjisine dikkat etmeli, adil olmaları gerekir. Her türlü baskılara ve tehditkar sıkıntılara karşı durmalı ve çok iyi bir yönetim sergilemeliler. Hakem arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Afyon, yolların kesiştiği bir noktadır. Afyonkarahisar mübarek topraklardır. Biz de burada vali olmaktan mutluluk duyuyoruz. Derviş Yunus, ‘Sövene dilsiz gerek, dövene elsiz gerek, sen derviş olamazsın’ demiş. Siz de aynı böyle olacaksınız. Eğer böyle düşünmezseniz siz hakem olamazsınız” ifadelerine yer verdi.

Yemin ettiler

Protokol üyerinin konuşmalarından sonra HİF hakemliğinden il hakemliğine terfi eden hakemler önce al bayrak üzerine ellerini koyarak yemin ettiler. Daha sonra da protokol üyeleri ve davetliler, 32 hakeme sırasıyla il hakemliği kokartı taktı.

Spora hizmet edenlere plaket

Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu’nca Afyon sporuna hizmet eden spor taban birliklerinin eski yöneticilerine, protokol üyelerine de plaket verildi. Afyon spor basınından da Kocatepe Gazetesi ve Türkeli Gazetesi’nin spor servisi sorumlularına plaketler verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme