• Haberler
  • Genel
  • Hıdırlık'ta yangın korkuttu – Kocatepe Gazetesi

Hıdırlık'ta yangın korkuttu – Kocatepe Gazetesi

Hıdırlık'ta çıkan yangında 10 dönüm alan yandı. Çalılık alanda etkili olan yangın sahası içindeki yaklaşık 100'ü aşkın badem ağacı kül oldu Hıdırlık Tepesi'nin üst kesiminde saat 14:00'da belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, bölgedeki çalı ve otların da tutuşmasıyla hızla yayıldı. Yoğun dumanın tüm Afyonkarahisar'ı etkilediği yangın 10 dönümlük alanda etkili oldu. Karahisar Kalesi'nin arkasında [&hellip]

Hıdırlık’ta yangın korkuttu

Hıdırlık’ta çıkan yangında 10 dönüm alan yandı. Çalılık alanda etkili olan yangın sahası içindeki yaklaşık 100’ü aşkın badem ağacı kül oldu

Hıdırlık Tepesi’nin üst kesiminde saat 14:00’da belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, bölgedeki çalı ve otların da tutuşmasıyla hızla yayıldı. Yoğun dumanın tüm Afyonkarahisar’ı etkilediği yangın 10 dönümlük alanda etkili oldu. Karahisar Kalesi’nin arkasında bulunan tarihi mahallerde yaşayan Afyonkarahisarlıların ihbar vermesi üzerine yangına ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.
BİR SAATTE KONTROL
ALTINA ALINDI
Orman İşletme Müdürlüğü ve merkeze bağlı beldelerden de itfaiye ekipleri destek verdiği söndürme çalışmalarına, 8 arazöz ve itfaiye aracının yanı sıra 60’a yakın görevli katıldı. Bölgede yaşayan Afyonkarahisarlıların da calışmalara katıldığı yangın alanı içinde kalan 100’ü aşkın badem ağacı yandı. Bir saat içerisinde kontrol altına alınan yangın, rüzgarın güçsüz olması nedeniyle yayılmadı. Kısa süre önce açılan yol da yangının yayılıp tarihi mahallelere yayılmasını engelledi. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman Afyonkarahisar’ın üstünü tamamen kapladı.
YOLLAR YANGINLARIN YAYILMASI VE SIÇRAMASINI ÖNLÜYOR
Yangın ihbarını aldıktan sonra ilk etapta 3 itfaiye aracıyla olay yerine intikal ettiklerini açıklayan Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, “Yanan alanının geniş olması sebebiyle ilk etapta müdahalede biraz zorlandık. Daha sonra orman işletme ve park ve bahçeler müdürlüğünden takviye talebinde bulunduk, onlarında yardımıyla yaklaşık 10 dönümlük alanda başlayan yangını kısa surede kontrol altına almayı başardık. Yangının çıktığı alanın alt ve üst tarafında yolların bulunması yangının daha fazla büyümesine engel olarak, yerleşim yerlerine sıçramasını önledi” dedi. Yangının sigara izmariti veya cam parçasından çıkmış olabileceği tahmin ediliyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme