HIDIRLIK'A NE ZAMAN BAKILACAK

  Afyonkarahisar'ın mesire alanı, şehrin sırtını dayadığı yeşil Hıdırlık'ta korkulan oldu, dün yangın çıktı. Birkaç senede bir çıkan yangınlarda 1930'lu yıllarda halkın çabalarıyla geniş bir alanda dikilen badem ağaçları yanıyor, içimiz cız ediyor. Oysa çok değil daha birkaç ay önce yağışlarında etkisiyle yemyeşil olan, çiçek açmış badem ağaçlarıyla baktıkça içimizi ferahlatıyor, serinletiyordu. Yangının kasıtlı çıkarıldığını [&hellip]

Haber

Afyonkarahisar’ın mesire alanı, şehrin sırtını dayadığı yeşil Hıdırlık’ta korkulan oldu, dün yangın çıktı. Birkaç senede bir çıkan yangınlarda 1930’lu yıllarda halkın çabalarıyla geniş bir alanda dikilen badem ağaçları yanıyor, içimiz cız ediyor.
Oysa çok değil daha birkaç ay önce yağışlarında etkisiyle yemyeşil olan, çiçek açmış badem ağaçlarıyla baktıkça içimizi ferahlatıyor, serinletiyordu.
Yangının kasıtlı çıkarıldığını zannetmiyoruz ama bu köşeden daha önce Hıdırlık’ı gece-gündüz mesken edinen, alkol alan tiplerin bıraktığı çöplerin, şişelerin çevre kirliliği oluşturduğunu, bir yangına sebebiyet verebileceğini defalarca dile getirmiştik.
Hıdırlık’ta birkaç gün önce şahit olduğumuz manzara da yolu nedeniyle çıkması zor olan telsizler civarında karşılaştığımız moloz yığınları. Manzarası nedeniyle özellikle fotoğrafçıların gözde mekanı olan burada da yerler içki şişeleri ile, moloz yığınları ile dolu. Bu tepeye kadar kim moloz çıkarıp döker bilmiyoruz ancak buraların kontrol altına alınması, acilen temizlenmesi gerekli. Yoksa buradan da yangın haberleri gelebilir.

Bakmadan Geçme