• Haberler
  • Genel
  • Hıdırlık yolu tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Hıdırlık yolu tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Kurtuluş Caddesi’ne alternatif yol olarak yapılan Hıdırlık Yolu tamamlandı. Hıdırlık Yolu’na, yapımında büyük destekleri olan Afyonkarahisar eski Valisi Haluk Haluk İmga’nın ismi verildi. Öte yandan Bedrik Mahallesi’nde yapılan 25 bin metrekarelik en güzel kale manzaralı parka ise merhum Belediye Başkanı Erdal Akar’ın ismi verildi Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında çeşitli ve cadde ve sokakların isim [&hellip]

Hıdırlık yolu tamamlandı

Kurtuluş Caddesi’ne alternatif yol olarak yapılan Hıdırlık Yolu tamamlandı. Hıdırlık Yolu’na, yapımında büyük destekleri olan Afyonkarahisar eski Valisi Haluk Haluk İmga’nın ismi verildi. Öte yandan Bedrik Mahallesi’nde yapılan 25 bin metrekarelik en güzel kale manzaralı parka ise merhum Belediye Başkanı Erdal Akar’ın ismi verildi

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında çeşitli ve cadde ve sokakların isim değişiklikleri gerçekleştirildi. Hıdırlık Yolu’na Afyonkarahisar eski Valisi Haluk İmga’nın ismi verilirken, Bedrik Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka ise merhum Belediye Başkanı Erdal Akar’ın ismi verildi. Hıdırlık Yolu ve Bedrik Parkı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Haluk İmga’nın Hıdırlık Yolu yapımında büyük destek verdiğini söyledi. 18 ay süren çalışmaların ardından tamamlanan yolun 3 kilometrelik kısmının açıldığını belirten Başkan Çoban, “Şuan duvarları, sanat yapıları ve kaldırımları yapılıyor. Afyonkarahisar bir deprem bölgesi, Allah korusun meydana gelebilecek depremde, selde yada benzeri afette Kurtuluş Caddesi’nin kullanılamayacak bir duruma gelebilir. Burası en azından alternatif bir yol olarak şehrimize hizmet edecek. Zor bir projeyi başarmanın gururu içersindeyim. Bu vesile ile de Belediyemizin Teknik İşlerden Sorumlu Başkan yardımcısından en alt kademesindeki işsisine kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine bize iş makinesi sağlayan DSİ Yetkilileri ile bize bir kırıcıyı 18 ay boyunca tahsis eden eski Valimiz Sayın Haluk İmga Bey’e de teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz bize o desteği sağlamasaydı o yolu yapacak makine ve teçhizata sahip değildik” dedi.
Hıdırlık yolu Keltepe’ye bağlanacak
Öte yandan Hıdırlık yolunun Taşpınar Camii önünden direk Keltepe’ye bağlanacağını belirten Başkan Çoban, bu çalışmaların da başladığını söyledi. Belediye Başkanı Çoban, “Makinelerimiz çalışmalara geçtiğimiz günlerde başladı. Dolayısıyla Çakırköyü, Erkmen, İkbal tarafından vatandaşlarımız hiç şehir içine girmeden direk Hıdırlık yolu üzerinden Ataköy’e, Kanlıca’ya, Harbiş’e ulaşabilecekler. Bu çalışmayı da inşallah bu yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Zor bir coğrafya ama çok güzel bir yol olacak” diye konuştu.
Erdal Akar’ın ismi parkta yaşayacak
Bedrik Mahallesi’ne yapılan 25 bin metrekarelik parkında tamamlandığını belirten Başkan Çoban şunları söyledi; “Hıdırlık yolunun bulunduğu alanda Bedrik Mahallesi’nde çok güzel bir park yaptık. İlk olarak 5 bin metrekare olarak planladığımız parkı manzaranın güzel olmasından dolayı 25 bin metrekareye çıkardık. 1 Milyon lirayı aşkın bir maliyeti oldu. Bu miktarın içinde DSİ’nin iş makinelerinin maliyeti yok. Buraya şehrimize hizmet etmiş, sevdiğimiz saydığımız merhum Belediye Başkanımız Erdal Akar’ın ismini vermek istiyoruz” dedi. Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından en güzel kale manzaralı parka merhum Belediye Başkanı Erdal Akar’ın ismi verildi. Orhan Gazi Mahallesi’nde bulunan 116. sokağın ismi ise Şehit Ayhan Sarıçicek Caddesi olarak değiştirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme