Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hidayet Türkoğlu’na spor camiasından büyük tepki

Pazar günü Prof. Dr.

Pazar günü Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan Meksa Yatıım Afyon Belediyespor-Gaziantep Basketbol maçı sonrası Belediye başkanı Mehmet Zeybek sosyal medya hesabından maçı yöneten hakemlerin takdir haklarını rakip takım lehine kullanmaları sonrası takımın mağlup olduğunu belirterek, buna rağmen takımı, teknik heyeti ve salonu dolduran binlerce seyirciyi kutlayan mesaj yayınlamıştı. Başkan Zeybek’in bu açıklamasına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Basketbol yönetimine ayar verir nitelikteki eleştirisi tüm Afyon halkının tepkisine neden oldu

 

Hidayet Türkoğlu’nun açıklamasının ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bir açıklama daha yayınlayarak, “Sosyal medya üzerinden yaptığımız eleştiri hiçbir hakaret içermemektedir, hakemleri veya federasyonu hedef göstermedik. Olayı kişiselleştirmedik. Basketbol camiasının paydaşı olarak sporumuzun gelişmesi adına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağımızı, birlik ve beraberlik duygusu ile hareket etmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi.
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun yanlış ve ayar verir nitelikteki açıklamasının aksine Başkan Zeybek’in toparlayıcı nitelikteki açıklaması sporseverleri ikiye böldü.
Bir kesim “Başkan yumuşak açıklama yaparak doğruyu yaptı, federasyonla kavga görüntüsü takıma zarar verirdi” görüşünü savunurken, diğer kesim “Bu şehrin seçilmiş belediye başkanına ayar vermek Hidayet Türkoğlu’nun haddi değil. Oturdukları yerden basketbolu İstanbul’dan ibaret sanan federasyon yönetimi Afyon’a gelse, binlerce Afyonlu’nun doldurduğu salonda bir maç seyretseler unuttukları Anadolu için çalışmaya, Anadolu takımlarının haklarını korumaya başlarlar.” görüşünü savundu.
TARAFTAR GRUPLARI’NDAN
ZEYBEK’E DESTEK
Basketbol Federasyonu Başkanı’nın açıklamasının ardından spor camiasındaki tüm kesimlerden takıma ve Belediye Başkanı Zeybek’e destek geliyor.
AFYOK Taraftar Grubu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Maç boyunca takımımızı destekledik, hakemlerin yönettikleri maçın kayıtları her yerde var, federasyon açıp hakemlere ders diye izletsin. Bir maçı hakemler nasıl katletmiş dönüp dönüp izlesinler, bizler takımlarımızın başarısında da başarısızlığında da buradayız. Olmaya da devam edeceğiz. Maç boyunca yapılan hataları Afyonlu taraftar sadece alkışla protesto etti. Üç hakem kasıtlı ve taraflı yönetti yetmedi, Federasyon başkanı sipariş soru ile tehditvari açıklama yapıyor.
Ne federasyon ne de federasyon başkanı Afyon’u tehdit edemez. Hidayet Türkoğlu ve hakemler bu tavrı düzeltmezse Afyon halkı bunu seyretmez hakkını arar.”
SPOR MEDYASI DA TEPKİLİ
Sponsorluk toplantısında Afyon Belediye Başkanı’nı eleştiren TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’na ilimizde yayın yapan yazılı ve görsel spor medyası da tepki gösterdi.
Afyonkarahisar spor medyası adına görüşlerini belirten TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey ise şu açıklamada bulundu:
“İNG Basketbol Süper Lig 16. hafta Meksa Yatırım Afyon Belediyespor-Gaziantep Basketbol maçını 3 binin üzerinde Afyon seyircisi Salonda, on binlerce basketbol sever de televizyonları karşısında izlediler. Basketbol bilgisi olan tüm sporseverler hatalı hakem kararlarının skoruna nasıl etkilediğini üzülerek izledi.
Şehrinin takımını binlerce Afyonlu ile salonda bizzat seyretmiş Belediye Başkanı Mehmet Zeybek‘in haksızlığa duyarsız kalması beklenemez. O salonda olan binlerce sporsever dakikalarca federasyonunuzun hakemlerini ayakta protesto alkışına tuttu ise o maç görüntülerini saniye saniye izletiniz.
Spor medyası olarak sporun içinde olan kim olursa olsun, haksızlığa uğradığında yanında olduk ve olacağız. Afyon Belediyespor takımı oynadığı maçta hakem hataları nedeniyle haksızlığa uğramıştır.
Federasyon Başkanı dikkatleri başka yöne çekerek hakemlerine sahip çıkmış olmuyor. Hakemler de insan hata yapabilir ancak hataların üzeri bizzat Federasyon Başkanı tarafından örtülmeye çalışılması insanların zihnine şüphe düşürür ki bu başta hakemlere ve spora yapılacak en büyük kötülük olur.
Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu ülkemiz takımlarının yurt dışı müsabakalardaki hakem hatalarına sosyal medyadan tepkileri çok eski değil. Türkoğlu o zaman hakem hataları ile Türk takımlarının uğradığı haksızlığa tepki göstermişti. Türkoğlu’nun o günkü serzenişi ve haksızlığa tepkisi ne ise Afyon’un tepkisi de odur.
Onursal Başkanı olduğu Afyon Belediyespor takımının haksızlığa uğradığını sosyal medya aracılığı ile ifade eden Şehrin Belediye Başkanı’na davranış dersi vermeye kalkmak Hidayet Türkoğlu’na yakışmamıştır.”