• Haberler
  • Genel
  • 'Hiçbir partinin yandaşı, candaşı olmadık'

'Hiçbir partinin yandaşı, candaşı olmadık'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'nin darbelerle ve darbecilerle yüzleşme sürece yaşadığını belirterek, Hak-İş'in, demokrasiye kasteden her hareketin karşısında olduğunu ve bu mücadelesinde haklı çıktığını söyledi Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman-İş Sendikası tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen eğitim seminerinde [&hellip]

“Hiçbir partinin yandaşı, candaşı olmadık”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye’nin darbelerle ve darbecilerle yüzleşme sürece yaşadığını belirterek, Hak-İş’in, demokrasiye kasteden her hareketin karşısında olduğunu ve bu mücadelesinde haklı çıktığını söyledi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman-İş Sendikası tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, sendikaların, ‘hükümetlerin alternatifi’ değil, ‘demokrasinin sigortaları ve erken uyarı sistemleri’ olduğunu kaydederek, “Biz, hiçbir partinin yandaşı, candaşı ve oyundaşı olmadık. Hak-İş olarak demokrasiyi, tek geçerli rejim kabul ediyoruz. Millet iradesine dayanmayan hiç bir yönetim erkini meşru görmüyoruz.” dedi.
Türkiye’nin, geçmişte yaşanan darbeler ve darbe teşebbüsleriyle yüzleşme ve hesaplaşma sürecinden geçtiğini ve eskinin ‘kudretli darbecilerinin’ yargı önünde hesap verdiğini anlatan Settar Aslan, darbe süreçlerinde dik duramayan sivil toplum kuruluşlarının bugün mahcubiyet yaşadığını kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hak-İş olarak demokrasiden başka meşru rejim kabul etmiyoruz. Geride kalan 37 yıllık mazimizde, hep demokrasiden ve millet iradesinden yana tavır aldık. Darbelere ve darbecilere yüz vermedik. Demokrasimize kasteden her hareketin karşısında durduk. Darbelere karşı direndik, bunun için bedeller ödedik. Artık Türkiye’de darbe dönemleri bitmiştir. Dünün darbecileri ve onlara destek olanlar, bugün yargı önünde hesap vermektedir. Postmodern darbelere taşeronluk yapanlar, bugün mahcup olmuştur. Geçmişte yaşananlar, Hak-İş’i ve mücadelesini haklı çıkarmıştır.”
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan, Hükümetin 30 yıldır süren ve 40 bine yakın cana malolan bölücü terörü bitirmek ve akan kanı durdurmak için attığı adımları olumlu bulduklarını ve Türkiye için hayırlı bir sonuca ulaşmasını beklediklerini de kaydetti.
Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar da, seminerdeki konuşmasında, her yıl yaşanan iş kazalarında binlerce işçinin hayatını kaybettiğini veya sakat kaldığını anlatarak, iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemede eğitimin önemli rolü olduğunu söyledi.
Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgelerinden 110 işyeri sendika temsilcisinin katıldığı ve Öz Orman-İş Genel Mevzuat ve Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik’in başkanlık ettiği 3 günlük seminer oturumlarında, sendika Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya ‘Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi’ konulu sunum yaparken, Doç. Dr. İsmail Gökdeniz de ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ ve ‘Etkili İletişim’ konularında ders verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme