'Hiçbir ekonomi, ‘bana ne’ diyemez'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da düzenlenen “Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rolü İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) ve AB Üyesi Ülke Deneyimleri' uluslararası sempozyumu, Anemon Otel’de başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, bir ülkede yaşanan krizin, diğer ülkeleri de etkileyebileceğini belirtti.”Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rolü İslam [&hellip]

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da düzenlenen “Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rolü İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) ve AB Üyesi Ülke Deneyimleri” uluslararası sempozyumu, Anemon Otel’de başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, bir ülkede yaşanan krizin, diğer ülkeleri de etkileyebileceğini belirtti.”Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rolü İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) ve AB Üyesi Ülke Deneyimleri Uluslararası” sempozyumu Afyonkarahisar’da başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Çağımızda hiçbir ekonomi, ‘Ben sağlam dengeler üzerine kuruldum, ekonomim iyi işliyor, dünyadan bana ne, komşumuzdaki istikrarsızlıktan bana ne’ diyemez. Çünkü dünya o kadar küçüldü ki, sınırlar adeta ortadan kalktı ki, bir başka ülkedeki ekonomik istikrarsızlık, başka bir ülkede olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Bir kıtada meydana gelen bir finans krizi, tüm dünyayı etkiliyebiliyor. dolayısıyla ekonomiler artık küresel etkilerden ari değiller” dedi.
TBMM’de önemli adımlar atılıyor
Sempozyumda konuşan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi ise Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylık sürecinin optimum düzeyde olmasa bile ilerlediğinin altını çizdi. Varadi, “Türkiye kendi mevzuatını AB kriterlerine uygun hale getirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle sağlam bir kamu maliyesi ve bağımsız yargının kurulması söz konusudur. Orta vadede mali disiplini sağlamak için bazı kurallar ortaya konmuştur. Bu anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütçedeki denetim rolünü artırmak için adımlar atılmaktadır” diye konuştu.
“Türkiye, ilham veren bir ülke”
OECD/SIGMA Program Başkanı Bob Bonwitt de Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasında bir köprü olduğunu, Boğaz Köprüsü’nü geçtikten sonra Endonezya’ya kadar 32 ülkede Türk mühendislerinin eserlerine rastladıklarını kaydetti. Bonwitt, “Türkiye, bu özelliğiyle bir ilham kaynağı ülke. Bu toplantıya 32 ülkeden temsilcinin katılması da Türkiye’nin iyi bir ilham kaynağı ülke olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme