Hiç Dua Bilmeyen Biri Nasıl Namaz Kılar?

Üç ayların girmesi ile namaza başlamak ancak ezbere bir dua bilmeyen milyonlarca insan hiç dua bilmeden namaz kılınabilir mi ve hiç dua bilmeyen biri nasıl namaz kılar? Sorularının cevabını araştırmaya başladı. Peki, hiç dua bilmeden namaz kılınabilir mi? Detaylar haberimizde…

Namaz, İslam’ın 5 şartından biri olarak tüm Müslüman alemi için farz kılınmıştır. Namaz İslam’ın en önemli ibadetlerinden biridir. Günde beş vakit; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsıda kılınan her bir vakit namazın rekâtları farklıdır. Namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler milyonlarca insan namazın kılınacağı araştırarak öğrenmek istiyor. Namazın nasıl kılınacağı Kur’ân-ı Kerîm’de açıklanmıştır. Namaz kılabilmek için öncelikle namaz surelerini bilmek gerekiyor. Namaz kılarken bir yere bakarak sure okumak namazı bozmaktadır.

Namaz kılabilmek için etmek için Kur’an-ı Kerim’den üç kısa ayet veya üç kısa ayet uzunluğunda bir uzun ayet okumak yeterlidir. Ancak namazda Fatiha’yı okumak ve Fatiha’nın ardından üç kısa ayet veya bir uzun ayet okumak ise vacip görülmüştür.

Bakmadan Geçme