Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLAMAYACAK

Halil
KOCAŞABAN

 

 

Yeni Dünya düzeninden bahsediyorlar, hiç bir şey eskisi gibi olamayacak diyorlar. Hiçbir şey çok da önemli değil önemli olan sağlık diyorlar. ‘’Her işin başı sağlık’’ eskiyi kendi söylemiyle yine anıyorlar. Maalesef kaybetmeden anlamıyor insanoğlu hiç bir şeyin değerini, kıymetini yıllar önce ustam bir söz söylemişti ilk günki gibi kulaklarımda hala ‘’Hayatta her hata olur bir ders, ne hata biter ne ders’’ Buradan bu vesile ile kendisini bir kez daha saygıyla anıyorum. Yaşanmışlıklardan ders almalıyız bu hayatta ve kaybetmeden değerini bilmeliyiz aslında her savaştan kazanımla çıkmalıyız ömür diye bize biçilen zamanda.
Evet, hiçbir şey eskisi gibi olamayacak daha da sımsıkı sarılacağız birbirimize Ülkemiz için. Şanlı Ayyıldız bayrağımız için çalışacağız üreteceğiz hep birlikte el ele, bize başka vatan yok! Kaybetmeden bileceğiz değerini hep birlikte küçüğümüzle büyüğümüzle. Yaşlılarımızın iyi bileceğiz kıymetini, önemini çünkü onlar geçmişle geleceğimiz arasındaki köprümüz olanlardır. Buhari’nin bizlere aktardığı gibi “Yaşlı-larımıza hürmet ve ikram Allahü Teâlâ’ya saygıdandır” buyuruluyor. Seni beni bir kenara bırakıp bizlerin olduğu birlik ve beraberliğin olduğu günlerdir. Ümidimiz ve duamız. Ülke olarak da tüm dünyaya verdiğimiz mesaj da bu değil midir aslında bu satırlarımı yazarken bakıyorum da 55 ülke olmuş yardım elini uzattığımız tam da şu anda. Bu işin siyaseti yok merkezinde insan var sonuçta hep birlikte yaşanılacak günler var sağlık ve huzurla.
Bir virüs çıplak gözle göremediğimiz ama tüm düzeni değiştiren bir virüs. Emperyalizmin yıllardır dayattığı tüm tanrıları yıkan bir virüs para, mal, mülk, marka, kibir, kariyer, starlar, mevkiler, hırslar yani onlarca tanrıya kul edip özgürlük teraneleriyle avutur bizi aslında bir kere yürekten ‘’HAK’’ diyebilsek Tanrıları başlarına yıkılacak hiç bir şey eskisi gibi olamayacak ama eksik kalıyoruz bir yerde, enseyi karartmıyor ümidi yitirmiyoruz. Farkındayım, biraz maneviyatı yoğun bir yazı oldu biliyorum fakat unutmayalım ki bu manevi değerler uğruna şehit olan milyonların armağan ettiği topraklarda nefes alıp veriyoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER