Hibelerden yararlanın – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yakup Oflaz, girişimcilerin hibelerden yararlanması gerektiğini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi (SİTTO) tarafından düzenlenen 'Girişimcileri Bekleyen Fırsatlar' panelinde girişimcilerin faydalanabileceği teşviklere ilişkin bilgiler verildi.AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan AKÜ Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, [&hellip]

Hibelerden yararlanın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yakup Oflaz, girişimcilerin hibelerden yararlanması gerektiğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi (SİTTO) tarafından düzenlenen “Girişimcileri Bekleyen Fırsatlar” panelinde girişimcilerin faydalanabileceği teşviklere ilişkin bilgiler verildi.
AKÜ Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan AKÜ Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, girişimciliğin kişinin kendisini en iyi ifade edebilmesi olarak tanımlanabileceğini söyledi. Hocaoğlu, “Eğer bir girişimci olmak istiyorsanız kendinizi ve kafanızda tasarladığınız iş fikrini doğru ve etkileyici bir biçimde aktarabilmeniz gerekiyor” dedi. Mezuniyet öncesi öğrencilere yönelik düzenlenen bu etkinliğin faydalı geçmesini temenni eden Hocaoğlu, mezunlarımızın diğer üniversitelerden mezun olan arkadaşlarıyla eşit şartlarda olduklarını belirtti.
Uzm. Burak Olur ise ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kar amacıyla riski üzerine alan kişiye girişimci dendiğini belirtti. Daha sonra söz alan Arş. Grv Yakup Oflaz ise girişimcilere verilen KOSGEB Girişimcilik Desteklerinden bahsetti. Oflaz KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerinin tamamlanmasından sonra, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin KOSGEB’e başvurarak yüzde 70 oranına varan geri ödemesiz hibelerden ya da 70 bin TL’ye kadar faizsiz geri ödemeli desteklerden ve bu desteklere başvuru süreçlerinden bahsetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme