'Hibe projemiz var' – Kocatepe Gazetesi

Çorum’dan gelen “Afyonkarahisar’ın hibe projesi yok” haberlerine Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nden cevap geldi. Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nden Afyonkarahisar’ın hibe projeleri ile ilgili açıklamada bulunuldu. 17 Şubat 2011 tarihinde gazeteniz Kocatepe’de de yer alan “Afyonkarahisar’ın Hibe Sözleşmesi Yok” başlıklı haberleri değerlendiren Ofis yetkilileri, haber içeriğinde Orta Karadeniz Kalkınma [&hellip]

“Hibe projemiz var”

Çorum’dan gelen “Afyonkarahisar’ın hibe projesi yok” haberlerine Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nden cevap geldi.

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nden Afyonkarahisar’ın hibe projeleri ile ilgili açıklamada bulunuldu.
17 Şubat 2011 tarihinde gazeteniz Kocatepe’de de yer alan “Afyonkarahisar’ın Hibe Sözleşmesi Yok” başlıklı haberleri değerlendiren Ofis yetkilileri, haber içeriğinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın’ın ağzından Afyonkarahisar ve diğer iki ilin Avrupa Birliği ile ilgili Merkezi Finans ve İhale Birimi Hibe Programlarıyla bugüne kadar hiç hibe sözleşmesi imzalamadığı ifadesinin yer aldığını hatırlattılar.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın’ın, Merkezi Finans ve İhale Biriminin www.mfib.gov.tr adresindeki Hibe Veri Tabanı bölümünün son zamanlarda güncellenmemiş olmasından kaynaklandığını zannettikleri bilgi eksikliğinden dolayı böyle bir açıklama yaptığını belirten Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi yöneticileri şu bilgileri aktardılar:
“Şöyle ki: Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesinde bulunan 24 Eylül Anaokulu, 73.931 Euro bütçeli, Yağmurun Ardındaki Işık isimli projesiyle Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden hibe almaya hak kazanmış ve 16 Aralık 2010 tarihinde TR0801.06-03/534 sözleşme numarasıyla projeye ilişkin sözleşme Merkezi Finans ve İhale Birimi ile müracaatçı kurum olan 24 Eylül Anaokulu arasında imzalanmıştır.
Sözleşmenin imzalandığı günlerde, 24 Eylül Anaokulu tarafından basın bilgilendirilmiştir ve ayrıca bu proje kapsamında ilk hareketlilik geçtiğimiz ay Hollanda’ya gerçekleştirilmiştir.
Avrupa Birliği kaynaklı hibelerin dağıtımında tek araç Merkezi Finans ve İhale Birimi değildir. Avrupa Komisyonu, Avrupa Delegasyonu ve en önemlisi de Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı aracılığıyla da hibeler dağıtılmaktadır. Özellikle Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme programlarına başta Milli Eğitimimiz ve Üniversitemiz olmakta Afyonkarahisarımızdan pek çok müracaatta bulunulmuş ve bu müracaatların birçoğu da kabul edilerek projeler hayata geçirilmiştir.”

Bakmadan Geçme