• Haberler
  • Genel
  • 'Heykel, pazarlığın göstergesi' – Kocatepe Gazetesi

'Heykel, pazarlığın göstergesi' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, PKK'nın ilk saldırısını yapan Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesini eleştirdi. Aslan, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne verilen her oyun, PKK'ya gittiğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Diyarbakır'da Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesini eleştirdi. Aslan, 'AKP hükümetinin bölücülüğe gösterdiği tolerans ve torpille 30 yıllık kanlı geçmişinin semeresinin toplamaya başlamıştır. [&hellip]

“Heykel, pazarlığın göstergesi”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, PKK’nın ilk saldırısını yapan Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesini eleştirdi. Aslan, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verilen her oyun, PKK’ya gittiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Diyarbakır’da Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesini eleştirdi. Aslan, “AKP hükümetinin bölücülüğe gösterdiği tolerans ve torpille 30 yıllık kanlı geçmişinin semeresinin toplamaya başlamıştır. Bugün bazı medya organlarına yansıyan haber ve görüntüler bunun en açık kanıtı olmuştur. Bölücü örgütün ilk silahlı saldırısını gerçekleştiren teröristlerden Mahsum Korkmaz isimli caninin Diyarbakır Lice’de AKP icazetli inşa edilen PKK şehitliğinin girişine heykeli dikilmiştir. Öncelikle bu rezil durumu kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.
ZAMANLAMA
ŞAŞIRTICI DEĞİL
Türkiye’yi parçalamak isteyen bölücülerin fırsat kolladığını belirten Aslan, “Böylesi bir yenilgi ve rezilliği vicdan sahibi, insaflı, inançlı, iddialı ve ilkeli hayat süren hiçbir vatandaşın kabullenmeyeceği açıktır. AKP ye verilen her oyun PKK’ya gittiği, Kandil’in cesaretini arttırdığı ve teröristlere umut aşıladığı örtülemeyecek bir gerçektir. Aynı zamanda İmralı canisi tebessüm etmiş, Barzani heyecanlanmış, bebekleri kurşuna dizenler havalara uçmuştur. Kaldı ki Diyarbakır Lice’de yükselen PKK heykelinin 10 Ağustos’tan sonra açılması da zamanlama itibariyle şaşırtıcı görülmemelidir. Bir tek bu olay dahi AKP’nin terör örgütü ile pazarlık yaptığını göstermektedir” diye konuştu.
“BU AYIP AKP’NİN AYIBI”
Aslan, yaşanan durumun en hafif tanımlamayla “ayıp” olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:
“Türkiye’yi parçalamak isteyen bölücü ve yıkıcı lobinin demokrasi maskesi takarak meşruiyet araması, zafer turu atmasının kısa ve orta vadede felaketlerin kilidini açacağını ve bu itibarla AKP nin yeni Türkiye’si iflasın, inkârın ve milli imhanın ta kendisidir. Bir yanda Diyarbakır’da teröristlerin heykeli yapılırken, diğer yanda terörle mücadele ruhu, disiplini ve mirası kötülenmekte ve aşağılanmaktadır. Tabelalardan TC’yi silen, Türklüğü kazıyan, milliyetçiliği söküp atanlar ve şer takımı; PKK’ya düğün bayram yaptırarak Türk milletini içten içe çürütmektedir. Bu ayıp AKP’nin ayıbıdır. Terör örgütünün amacı bellidir ve istekleri bitmeyecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme