• Haberler
  • Genel
  • Heyet raporu sıkıntısı yok – Kocatepe Gazetesi

Heyet raporu sıkıntısı yok – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, heyet raporu alma noktasında sıkıntılar yaşandığı iddialarını değerlendirdi. Heyet raporu gerektiren durumları ve hangi şartlarda verildiğini detaylı şekilde anlatan Dr. Yemenici, bu raporu ancak 7 ayrı uzmandan oluşan hekim heyetinin düzenleyebildiğini söyledi. Dr. Necip Yemenici, bazı ilçe devlet hastanelerinde uzman hekim yokluğundan dolayı bu raporun verilemediğinin altını çizdi ve [&hellip]

Heyet raporu sıkıntısı yok

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, heyet raporu alma noktasında sıkıntılar yaşandığı iddialarını değerlendirdi. Heyet raporu gerektiren durumları ve hangi şartlarda verildiğini detaylı şekilde anlatan Dr. Yemenici, bu raporu ancak 7 ayrı uzmandan oluşan hekim heyetinin düzenleyebildiğini söyledi. Dr. Necip Yemenici, bazı ilçe devlet hastanelerinde uzman hekim yokluğundan dolayı bu raporun verilemediğinin altını çizdi ve ekledi: “Afyonkarahisar haftanın 4 günü heyet raporu verebilen tam teşekküllü devlet hastanesine sahip bir kaç ilden biri.”

Heyet raporu verilmesinde herhangi bir sorun ve sıkıntı olmadığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin K bloğunda Pazartesi ve Çarşamba günleri A bloğunda ise Salı-Perşembe günleri heyet raporunun verildiğini açıkladı. Heyet raporu başvurusu yapan kişilere raporlarının aynı gün verildiğini belirten Dr. Yemenici; “Heyet raporları başvuru sahiplerine aynı gün veriliyor. Ancak SGK kanalıyla yürütülen işlemler resmi şekilde gerçekleştiriliyor. Heyet raporu silah, engelli, işe girme ve devlet memuru olur ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmaktadır. İlaç raporları poliklinikte veriliyor.”dedi. Heyet raporu verecek olan doktor heyetinin; Dahiliye, genel cerrahi, ortopedi, nöroloji, psikiyatri, göz ve KBB uzmanı olmak üzere toplam 7 uzman hekimden oluşma zorunluluğuna işaret eden Dr. Yemenici; “Kütahya, Uşak, Isparta gibi çevre illere hakem hastane konumundayız. Bolvadin, Çay, Dinar ve Sandıklı gibi ilçelerimizin devlet hastanelerinde heyette olması gereken uzman doktor olmaması nedeniyle bu rapor verilememektedir. İl merkezinde böyle bir durum yoktur. Dolayısıyla ilimizde heyet raporu verilmesinde herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme