• Haberler
  • Genel
  • Heybeli'de atılım dönemi başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Heybeli'de atılım dönemi başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, 2012 yılındaki faaliyetleri, bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Kılçık, basın toplantısında Heybeli Termal Bölgesi'nin iyi bir şekilde işletilmesi için ihaleye çıkılacağını, burada 4 yıldızlı bir otelin kurulacağını belirtti Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Heybeli Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi. İlgili birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Kılçık, Heybeli [&hellip]

Heybeli’de atılım dönemi başlıyor

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, 2012 yılındaki faaliyetleri, bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Kılçık, basın toplantısında Heybeli Termal Bölgesi’nin iyi bir şekilde işletilmesi için ihaleye çıkılacağını, burada 4 yıldızlı bir otelin kurulacağını belirtti

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Heybeli Termal Otel’de basın toplantısı düzenledi. İlgili birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Kılçık, Heybeli Termal Bölgesi’nin atılıma geçmek üzere olduğunun altını çizdi. Bu bölgenin profesyonelce işletilmesi gerektiğini vurgulayan Kılçık, “Kaplıcamız şu anda içinde bulunduğumuz otel ve villalar, tek katlı apart tarzı evlerimizle birlikte uzun yıllardır Bolvadin’e hizmet etmekte. Hizmet vermemize rağmen işletmesi bizim istediğimiz gibi değil. Çünkü bizim Bolvadin’deki termal tesislerimiz, çevredeki termallerle boy ölçüşecek konfor ve kapasitede değil. Biz belediye olarak bu kaplıcayı güzel işletemiyoruz. Biz profesyonel işletmeci değiliz. ‘Biz bunu profesyonel işlettirelim. Hem kâra geçelim, hem de termal tesislerimizin gerek Afyonkarahisar’da gerekse Türkiye’de tanınır hâle gelmesini sağlayalım’ dedik” ifadelerini kullandı.
İSTİŞAREDE UZLAŞMA SAĞLANDI
Heybeli Termal Bölgesi’ni geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırdıklarını belirten Kılçık, “Belediye Meclisi’ndeki hem Milliyetçi Hareket Partili hem de AK Partili arkadaşlarımız, sivil toplum örgütü temsilcilerimiz, siyasi parti temsilcileri ile birlikte bu salonda toplandık. Bu konuyu tartıştık. Bu işletmenin profesyonelce yapılmasını uygun gördüler. Bu konuda yaptığımız çalışmaların büyük bir bölümünü geçirdik. Hesap uzmanlarından bu konuyla ilgili çalışmalarımız var, eksiklerimizin tamamlanması konusunda çalışmalarımız var. Bunları tamamladıktan sonra inşallah Meclisimize getireceğiz. Burayı en iyi yönetecek, en profesyonelce yönetecek, bize kirasını ödeyecek, hem de tanıtımını yapacak bir şirketle inşallah ihalesini yapacağız” dedi.
YENİ TESİSLERE HEYBELİ’DEN SU
Bolvadin’deki termal potansiyelden yararlanmak ve kente yatırım yapmak isteyen girişimcilere de yardımcı olacaklarını vurgulayan Kılçık, şöyle devam etti:
“13 parselimiz var. 10 bin metrekareden 44 bin metrekareye kadar turizm amaçlı kullanılabilecek yerlerimiz var. Hazine bunları satışa çıkarırsa, Heybeli Tesisleri’nden su alarak işletmelerini kurabilirler. Teşvik ile çalışmaları mümkün. Biz teşvik ile gelen yatırımcılara sıcak su satmayı taahhüt ediyoruz.”
SU KULLANIMINDA ESNEKLİK
Termal suyun tek elden dağıtılması ile ilgili bir düzenleme bulunduğunu, ancak Bolvadin Belediyesi’nin bu konuda daha serbest bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kılçık, “Su dağıtımı konusunda biraz daha serbestiz. O konuda suyum kullanım hakkı Bolvadin Belediyesi’ne ait. Yine İl Özel İdaresi’ne bir miktar su vereceğiz ama kullanım hakkı bize ait. Yatırım yapanlara bedeli karşılığında metreküp üzerinden su satmayı taahhüt edeceğiz. Biz suyu satma konusunda protokol yapacağız. Bizim şu andaki mevcut su talebinin 3 katına kadar su rezervimiz var. 1.80 liradan satışı Meclis’ten geçti. İl Özel İdaresi’nin tavsiye ettiği fiyat bu” dedi. Kılçık, turizm için kent içinde çeşitli projeler üzerinde durduklarını da sözlerine ekledi. (Kocatepe)

4 YILDIZLI OTEL PROJESİ

Heybeli Termal Bölgesi’nin SİT alanı içinde kaldığını, bu nedenle projenin de SİT Kurulu’nun izin çerçevede ölçüde uygulanacağını kaydeden Kılçık, “Heybeli tesislerimiz SİT alanı içerisinde. Bizim hazırladığımız proje SİT Kurulu’nun vereceği izin çerçevesinde mevcutlar korunarak ve aynı şekilde yenilenmesi kaydıyla işletmeye verilecek. Burada bir 4 yıldızlı otel projemiz, bunun yanında evlerin yenilenmesi çalışmaları var. Bizim vereceğimiz projeye uygun yapılacağı için bu bakir alan mevcut hâliyle iyileştirilecek” diye konuştu.

Daha iyi bir şehir için çalışıldı

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, 2012 yılında Belediye’nin yaptığı faaliyetleri şöyle sıraladı:
“İlçenin en büyük sorunlarından birisi olan ana yollarda yılların getirdiği ihmal ve deforme sonucu oluşan sorunu çözdük.İstasyon, Emirdağ, Zafer, Bekirağa, Santral, Kaymaz ve PTT caddelerinde parke taş ve asfalt çalışmalarını gerçekleştirdik. Ulaşabildiğimiz her yerde bize gelen talepleri değerlendirdik. Unutulan mahallelerde faaliyetimizi sürdürdük. Bolvadin bir meydana kavuştu. Bugün dışarıdan gelen herkesin beğendiği ve bölgede benzeri bulunmayan bir meydanı oluşturup, halkımızın hizmetine sunduk. Tamamlanan yollarda yapılan kaldırım çalışması ile şehre ‘kent havasını’ getirdik. Ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda baştan aşağı yenilenen ve bazı bölgelerde yenileme çalışmalarının devam ettiği kaldırımlar şehrin aynası oldu.1993 yılından bu yana belediye araç parkına hatırı sayılır bir takviye yapılmadığından oldukça zayıf düşen ekipman sıkıntısı bu dönemde gideriliyor.
l adet kazıcı-yükleyici kepçe, l adet transit minibüs, 2 adet pikap, 2 adet damperli kamyon ve l adet itfaiye aracı alımını gerçekleştiren belediyemiz bundan sonra yapacağı hizmetlerde çok daha rahat uygulamalar yaşayacak. 49 mahalleden oluşan ve imar alanı oldukça geniş bir sahaya yayılmış bulunan Bolvadin’de kanalizasyon ve içme suyu sorunu yaşanmaması için var gücüyle çalışan Bolvadin Belediyesi bu konuda gelen talepleri süratle değerlendirdi.
Mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanan Fen İşleri Müdürlüğü ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 10 bin metre kanalizasyon ve 17 bin metre temiz su hattı döşeme işlemi gerçekleştirildi.”

Personele borç yok

Kılçık, Bolvadin Belediyesi’nin çalışanlarına borcunun kalmadığını belirtti. Kılçık, şöyle konuştu:
“Kaynakları iyi kullanma yoluna gittik. Arkadaşlarıma harcamalardan haberdar olmamız lazım dedim. Ödenmesi gereken ne kadar borç var, bunları ödeyeceğim, dedim. Yapılandırma Yasası bizim için şanstı, takas usulüyle borçlarımızı ödememiz bizim için şanstı. Belediye personelimize borcumuz yok. Bolgiysan’daki işçilerimize borcumuz yok.”

Eber Gölü için 1 milyonluk yardım

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Eber Gölü’nün kirlilikten kurtarılması için harekete geçtiklerini kaydetti. Kılçık, “Eber Gölü’nü kurtaracak en büyük projemiz atıksu arıtma projesi. 6 milyon 500 bin liraya ihale edildi. Bakanlık’tan 1 milyon lira aldık. Buna rağmen İller Bankası’ndan kredi çektik, Atıksu Arıtma Projesi’ni sürdürüyoruz. Eber Gölü temizlendikten sonra Göl, bölge ekonomisine katkıda bulunacak. Turizme açılması için de yardım isteyeceğim” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Afyon’un Bakanı

Kılçık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ilçeye her gelişinde karşılama törenleri düzenlendiğini belirterek “Sayın Eroğlu’nu tüm Afyonkarahisarlıların milletvekili, Bakanı olarak görüyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme