Hesaplaşmalı kongrede yeni Başkan Akgöz

CHP'nin 33 olağan genel kurul toplantısı yapıldı. CHP'nin İl Eski Başkanı Ali Çengelci ve Derya İlhan'ın çekildiği yarışta Av. Ramazan Akgöz ve Özlem Kıran yarıştılar. Uzun konuşmaların yapıldığı kongre sonucunda rakibi Kıran'a 72 oy fark atan Akgöz göreve seçildi Tek aday iyi olurdu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 33. olağan genel kurul toplantısı [&hellip]

Hesaplaşmalı kongrede yeni Başkan Akgöz

CHP’nin 33 olağan genel kurul toplantısı yapıldı. CHP’nin İl Eski Başkanı Ali Çengelci ve Derya İlhan’ın çekildiği yarışta Av. Ramazan Akgöz ve Özlem Kıran yarıştılar. Uzun konuşmaların yapıldığı kongre sonucunda rakibi Kıran’a 72 oy fark atan Akgöz göreve seçildi

Tek aday iyi olurdu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 33. olağan genel kurul toplantısı dün Yasemin Düğün Salonu’nda yapıldı. Ali Çengelci ve Derya İlhan’nın çekildiği kongrede Av. Ramazan Akgöz ve Özlem Kıran’ın listeleri yarıştı. Toplam 220 üyeden 203’nün oy kullandığı seçimde 1 oy geçersiz çıktı. Av. Ramazan Akgöz 137 oyla göreve seçilirken, Özlem Kıran ve listesi 65 oy aldı. Akgöz rakibi Kıran’a 72 oy fark attı. Faaliyet ve denetim kurulu raporları öncesinde 6, dilek ve temenniler bölümünde 11 toplamda 17 kişinin konuşma yaptığı genel kurul toplantısı yoğun ve yorucu olarak tamamlandı. Genel kurul toplantısında seçim bölümüne saat 16.40’da geçilebildi. Kongre divanı Av. İsmet Güler’in başkanlığında Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar ve Başmakçı Belediye Başkanı Halil Özcan’dan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam kongrede faaliyet raporunu Vedat Sever okudu. Faaliyet ve denetim kurulu raporları oylaması öncesinde söz alan Sultandağı CHP İlçe Başkanı Av. Mustafa Başol, toplantının olgunlukla geçmesini dileyerek kongreye tek liste ve adayla gidilmesinin daha doğru olacağı görüşünü açıkladı. Aday sayısı çokluğunun demokratik gibi gözükmesine karşın aslında bu durumun zayıflık göstergesi olduğunu savunan Başol; “Tek bir ekiple tüm aday arkadaşlarımızın buna katkı sağlamalarını arzu ederdik. Çünkü seçim kaybetmek kolay değildir. Bir takım kırgınlıklar ve kopuklukları beraberinde getirir. O zaman birileri mücadele etmeyi bırakabilir. Türkiye şu anda kaygan bir zeminde geleceği belirsiz bir ortamdadır. CHP’ye duyulan ihtiyacı hepimiz görüyoruz. Partimiz iktidara yürüyor. Afyon’da nasıl politikalar üretmemiz gerektiğini konuşmalıyız.” dedi.
Harp şarkıları eleştirildi
Av. Ahmet Topbaş, siyasi partilerin insan iddialarını hayata geçirerek iktidarı elde etmek için kurulduğunu üç beş kişinin toplanıp bir kişiyi aday göstermesinin demokratik olmayacağını söyledi. Topbaş, geçmişte son derece özverili bir particilik yaptıklarını partiden bir şey beklememenin manasız olacağına değindi. Kişisel hesaplaşmaların bir yere bırakılarak kritik bir dönemden geçen Türkiye için herkesin üzerine düşeni yapmasını savunan Av. Ahmet Topbaş, toplantı öncesinde çalınan müzikleri eleştirdi. Müzik dinletisi içerisinde yer alan Harbiye Marşına atıfta bulunan Topbaş; “Harb şarkıları yerine daha eğlenceli bir şeyler dinlemek isterdik. Bunları dinleyip buradan çıktıktan sonra da gittiğimiz yerlerde bu enerji ile Anayasa değişikliği gibi önemli şeyleri anlatmak isterdik.” diye konuştu.
İlçe ve beldelere ilgi bekleniyor
CHP’nin Bolvadin İGM üye adayı Mevlüt Soydan yatarak tedavi gördüğü hastaneden genel kurulda konuşmak için izin alıp çıktığını söyledi. Bolvadin’de önceki dönemlerde CHP’li olduklarını söylemeye korktuklarını belirten Soydan, böylesi bir yörede neden tabana inilmediği sorusunu yöneltti. Milletvekili Halil Ünlütepe’nin Bolvadin’in Kemerkaya beldesine gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür eden Soydan, seçilecek yeni yönetimin teşkilatlara ilçelere ve beldelere gerekli ilgiyi göstermesini temenni etti. Şuhut Belediye eski Başkanı Ekrem Özsoy, il kongresinde partiye pek çok yararlar sağlanacağını, CHP’nin Türkiye’yi bütünleştirecek tek parti olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın Ege Bölgesi ili olarak Ege’den etkilenmesi gerektiğini belirten Özsoy, AK Parti’nin sahte gündemler oluşturduğunu gerçek emek gündemine ülkenin getirilmesi gerektiğini sözle-rine ekledi.
Şen özür diledi
Yörük eski Beyi Kemal Şen, genel merkezi temsilen Milletvekili Halil Ünlütepe’nin divan başkanı olması için tepki gösterdiğini hata bulunması halinde de özür dilediğini ifade etti. CHP’li olması nedeniyle işadamı olarak 350 milyar TL’lik ceza ödemekten yakınan Şen, ülke gündemindeki konuları özetleyerek hukuk mücadelesi verdiklerini kaydetti. Parti tarihçesini CHP’nin kurulduğu günden bugüne kadar ki süreci Şeref Ceylan aktardı. Ceylan’ın konuşmasının ardından faaliyet ve denetim kurulu raporları oylandı. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Av. İlhan Çınar konuştu. AK Parti iktidarını eleştiren Çınar, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Belediye gezilerinde seçici davranmasını sert bir dille eleştirdi. Çınar; “Sayın Bakanın gezdiği Belediyelerin güzergahında bulunan Çayırbağ Belediye Başkanı gavur mu?” diye sordu. Şeyhlerin önünde diz çökerek çektirilen fotoğrafların unutulmadığını ileri süren İlhan Çınar, CHP’lilerin halk dışında kimseden talimat almayacaklarını dile getirdi. Partililere ricada bulunan Çınar; “Lütfen AK Parti demeyiniz. Çünkü Ak temiz demektir. Onun için AKP deyiniz.” dedi.
“Hedef CHP iktidarı”
İşçi Emeklileri Dernek Şube Başkanı Ahmet Ege, AK Parti iktidarının hayatı emekli kesime çekilmez hale getirdiğini söyleyerek Atatürk kazanımlarının kaybetme acısının yaşandığını kaydetti. Ege, yeni seçilecek yönetimin sivil toplum kuruluşları, gençler ve kadınlarla uyumlu çalışması gerektiğini ifade etti. Şerif Ali Türk, tüm katılımcılardan konuşmalarda ki cesaretin aynısının kongre sonrasında da gösterilmesini istedi. Her sefer kaybedip ağlamaktan bıktığını belirten Türk; “Hedefimiz CHP iktidarı, Baykal’ın Başbakan olmasıdır. Her şey CHP için.”diye konuştu. Cumhuriyetin temellerinin Afyonkarahisar’da atıldığını kaydeden Mehmet Pala, tüm Afyonkarahisar’lıları Atatürk’e, İsmet Paşa’ya ve CHP’ye sahip çıkma çağrısında bulundu. Mevlüt Er yeni seçilecek yönetime başarılar dilerken, Ertuğrul Yılmaz da neden örgütsel atak gösterilemediğini bu durumun kongrelerde tartışılması gerektiğini belirtti.
Özeleştiriler yapıldı, nedenler anlatıldı
2007 Ağustos ayından itibaren 2008 yılı Şubat ayına kadar atama ile il başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen CHP İl eski Başkanı Ali Çengelci, seçim akabinde parti binasındaki huzursuzluklara başta partide alkol kullanımı olmak üzere son verdiğini belirtti. İlçelere, Belediyelere ve şehit ailelerine periyodik ziyaretler yaptıklarından söz eden Çengelci; “Yerel seçimlerde gerek meclis üyeliklerine gerekse İl Belediye Başkanlığı adaylığı konularında sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılı dönemlerde şu an aday olan arkadaşlar nerdeydi? Merkez ilçenin bu çalışmalara katkıları ne oldu Merkez İlçe Sekreteri neredeydi ve ne dedi? Daha önce partinin iyi temsil edilmediği parti çelenginin bile Atatürk anıtı önünde kaldığı dönemler oldu.” ifadelerini kullandı.
Elektrik ve telefonlar kesik
Yerel seçim çalışmalarında CHP Merkez İlçe Başkanı’nın aday bulamadığını kaydeden CHP İl eski Başkanı Ali Çengelci şöyle konuştu: “Afyon’a 12 Ay 15 gündür hiç para gelmemektedir. Son 15 gündür partinin elektriği ve telefonları kesik durumda. Partimizin Kütahya il örgütüne 45 bin TL, Eskişehir’in Han ilçesine ise 17 bin TL para gitmiştir. Takdir sizlerindir. Ben her zaman sözlerimin arkasında durdum. Siyasette sevgi, saygı ve hoşgörüyü esas aldık. Birilerinin bu partiye nasıl baktıklarını iyi öğrendik bu düşünceler partiye zarar verdi. Bunları da iyi görüp irdelemek gerek. Evet çok saygıdeğer CHP’liler CHP’yi çok sevdiğim için aday değilim.”
Türkiye kabuk değiştiriyor
Uğur Karaçelik, parti disiplini olmayan yerde siyasi başarı sağlanamayacağını dile getirdi. Karaçelik, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın örgüte katkıları nedeniyle teşekkür etti. Ali Çengelci’nin elektrik ve telefon kesintisi durumunu ifade etmesini içler acısı olarak değerlendiren Karaçelik, tüm sorunların el birliği ile çözülebileceğini kaydetti.
CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, yerel seçim çalışmalarının kısa analizini yaptıktan sonra birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için kongre öncesi üzerine düşeni yaptığını genel kurul iradesinin bağlayıcı olacağının altını çizdi. Milletvekili Ünlütepe şöyle konuştu: “Türkiye kabuk değiştiriyor. Bu kabuk değişiminde nelerin yapılacağını konuşmalıyız. Siyaset sorun çözme sanatıdır.
Kocatepe’ye 5 bin CHP’li gencin çıkmasını ilin Valisi istemedi. O gün hepimiz oradaydık. CHP’li gençler çıkacaklar dedik. Bazıları bunu umursamadı ama bu çok önemliydi. Yurttaş mevcut iktidara inandığı için oy verdi. Halkla iç içe olmak önemli itici olmamak gerekli. Yapılan anketlerde MHP ilk, AKP 2. CHP’de 3. sırada gözüküyor. Yarattıkları yoksullarla övünüyorlar.Yoksul insanlara devletin şefkat eli ulaşmalıdır. Türk halkı bu siyasi iktidara mahkum olmamalıdır.”
Gaye tek yumruk olmak
CHP’nin yeni İl Başkanı Av. Ramazan Akgöz, il başkanı olmak için yıllardır hazırlık yaptığını, Afyonkarahisar ve örgütünü çok iyi tanıdığını kaydetti. Sürekli CHP’ye layık bir il başkanının nasıl olacağı düşüncesini taşıdığını belirten Akgöz; “Benim gayem tek yumruk olabilmektir.
Yeni beyaz bir sayfa açacağız. Ben Afyon’u çok iyi tanıyorum potansiyeli çok yüksek bir şehir. Çalışmak zorundayız masa başı lafları bizi iktidara götürmez. Gençlik ve kadın kollarının toparlanmaya ihtiyacı var. CHP İl Başkan adayı Özlem Kıran’da her zaman bir CHP’li olarak fedakarlıktan kaçınmayacağını, eşinin devlet memuru kendisinin de bir kadın olarak göreve seçilmesi halinde sorunlar ortaya çıkacağı yönündeki eleştirilerin kendisini üzdüğünü kaydetti. Kıran, il başkanlığı görevine seçilmesi halinde Afyonkarahisar’da bir ilke imza atılacağına dikkat çekti.
CHP İl Başkan Adayı Av. Ramazan Akgöz (Beyaz Liste) Kazanan Liste
Yönetim Kurulu Üyeleri: Süleyman Aytekin, Mahmut Bahar, Kerem Can, Hasret Çelik, Ali İhsan Çeliktaş, Yusuf Demir, Nevzat Ercan, Aydoğan Güleç, Levent Gülser, Mevlüt Güvercin, Ahmet Kamiloğlu, Nimet Kaynar, Seyhan Uysal, Nusret Yörük.
Denetim Kurulu Üyeleri: Şükrü Orhan Aksu, Ali Altınel, Murat Çelikbaş, Hamdi Karayel, Alper Kirez, Hasan Korkmaz, Hüseyin Özgöz, Veli Pamuk, Osman Ünver.
Kurultay Delegeleri: Ramazan Akgöz, Mustafa Başol, Ömer Baykal, Halil Ceylan, İlhan Çınar, Mevlüt Er, İbrahim Gedik, Feyzullah Gümüş, Zekeriya Ölmez, Ekrem Özsoy, Mehmet Pala, Celil Sezen, Ali Rıza Yılmaz, Ertuğrul Yılmaz. (Kocatepe)
CHP İl Başkan Adayı Özlem Kıran (Sarı Liste)
Yönetim Kurulu Üyeleri: Dr. Bekir Adar, Metin Akçay, Adalet Bayatlıoğlu, Agah Bıyıkoğlu, Adnan Çelik, Hüseyin Nergiz, Ayşe Dudu Öztürk, Niyazi Süngü, Yasin Torun, Necip Tosun, Nigar Ulukaraağaç, Dilek Uysal, Bahadır Yetişgin, Zafer Yılmazköse.
Denetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Arlan, Şükrü Aslantürk, İsmet Çeviker, Mehmet Dikit, Hüseyin Gürler, Sefer Karaman, Kemal Oruç, Fikri Öztürk, Mustafa Şevik.
Kurultay Delegeleri: Mehmet Altıntaş, Hüseyin Atasagun, Mehmet Ali Bayrak, Şeref Ceylan, Mustafa Güzel, Naci Kanyılmaz, Uğur Karaçelik, Özlem Kıran, Ömer Kurt, Necmi Kurt, Halil Özcan, Ekrem Özsoy, Yusuf Öztürk, Kemal Şen. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme