Hesaba kızıp gazinoyu taramışlar

Cansın isimli gazinoya dışarıdan ateş açarak 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan 3 kişi yakalandı. Zanlıların hesap nedeniyle gazino işletmecilerine kızdıkları, korkutmak için hedef gözetmeden ateş ettikleri ortaya çıktı. Mahkeme zanlıların 3'ünü de tutukladı Afyonkarahisar’da 5.12.2010 günü bir gazinoya dışarıdan ateş açarak bir kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan ve daha [&hellip]

Cansın isimli gazinoya dışarıdan ateş açarak 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan 3 kişi yakalandı. Zanlıların hesap nedeniyle gazino işletmecilerine kızdıkları, korkutmak için hedef gözetmeden ateş ettikleri ortaya çıktı. Mahkeme zanlıların 3’ünü de tutukladı

Afyonkarahisar’da 5.12.2010 günü bir gazinoya dışarıdan ateş açarak bir kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan ve daha sonra kaçan 3 kişi olayın üzerinden 2 gün geçtikten sonra yakalandı.
5.12.2010 Günü saat 23.30 sıralarında Afyonkarahisar – İzmir Yolu 5. km’de faaliyet gösteren restoran önünde meydana gelen Silahla bir kişinin öldürülmesi ve iki kişinin de Kasten Yaralanması olayları ile ilgili olarak Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce olayın aydınlatılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde olayın zanlısı olan 3 kişi kamera görüntüleri sayesinde tespit edildi ve yakalandı. Olayla ilgili bir açıklamada bulunan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, “Olay saatinde, söz konusu gazinoya eğlenmeye gelen A.Y., İ.A., S.A. ve M.D. isimli şahıslar gazino girişinde giriş işlemleri yapıldığı sırada gazino bahçe giriş kapısı önünden kırmızı renkli doğan marka araç içerisinde bulunan şüpheliler tarafından tüfekle ateş edilmesi sonucu gazinoya giriş sırasına göre en arkada bulunan maktül A.Y. almış olduğu ateşli silah yarasından dolayı olay yerinde hayatını kaybetmiş, sırasıyla maktülün önünde bulunan M.D. ve S.A. isimli şahıslar hayati tehlike arz etmeyecek şekilde ateşli silah saçma yarası ile yaralanmışlar, en önde bulunan müşteki İ.A. isimli şahıs ise yara almadan kurtulmuştur” dedi. Türkmenli açıklamasında şunları söyledi: “Bahse konu bu olayı gerçekleştirip olay yerinden kaçan araç ve şahısların yakalanarak adalete teslim edilmelerini sağlamak amacıyla gerekli tahkikata başlanılmış ve ekiplerimizin titiz ve duyarlı çalışmalarıyla, olay yerine yakın işyerleri ve çevresinden elde edilen verilerden olay yerinden kaçan aracın tespiti yapılmış, diğer araçlardan ayırt edici özellikleri teknik olarak tespit edilerek belirlenen bu özellikler doğrultusunda İl Merkezi ve İlçelerimizde yapılan detaylı çalışmalar sonucunda aracın plakası ve ruhsat sahibi tespit edilmiştir. Aracın ve ruhsat sahibinin tespit edilmesinden sonra devam eden çalışmaların neticesinde de, olayı gerçekleştiren şüphelilerinin H. Ö., daha önceden 2 suç kaydı bulunan F.Ç. ve daha önceden bir suç kaydı bulunan F.U. isimli şahıslar oldukları belirlenmiştir. Şüphelilerin daha önceden bu işyeri sahibi ile aralarında hesap konularında değişik tarihlerde ihtilaf oluşmasından dolayı tartışmalar yaşandığı, olay günü de şüphelilerinin amacının işyeri sahiplerini korkutmak olduğu, ancak ateş eden şüphelinin hedef gözetmeden uzaktan kontrolsüz ateş etmesinden dolayı işyeri ile ilgisi olmayan müşterilerin bu olaya maruz kaldığı anlaşılmıştır. 07.12.2010 günü adli makamlardan alınan karara istinaden her üç şüpheli de olayda kullanılan araçla birlikte yakalanmışlardır. Şüphelilerin bir tanesi olayı tüm açıklığı ile itiraf etmiş, bir şüpheli susma hakkını kullanmış ve diğer şüpheli de hakkındaki suçlamaları kabul etmemiştir. Gözaltına alınan şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte 08.12.2010 günü İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir.” Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Geçtiğimiz pazar günü yaşanan olayda ölen Ali Y. ile yaralanan arkadaşlarının ismail Köyü’ndeki nişan töreni sonrasında eğlenmek için gazinoya geldikleri, gazino girişi sırasında açılan ateşe hedef oldukları belirlenmişti.

Bakmadan Geçme