'Herşey mükemmeldi'

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın 'Sporu Termalle buluşturacağız' sloganı çıktığı yolda Afyonkarahisar, dünyaya açıldı. Motor sporlarının en gözde organizasyonları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar'da yapıldı. TRT Spor'un canlı olarak yayınladığı Dünya Motokros Şampiyonası 86 ülkede canlı, 100 ülkede de aynı gün banttan dört saat boyunca yayınlandı. 186 ülkede hem ilimiz ve hem de ülkemizin [&hellip]

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “Sporu Termalle buluşturacağız” sloganı çıktığı yolda Afyonkarahisar, dünyaya açıldı. Motor sporlarının en gözde organizasyonları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapıldı. TRT Spor’un canlı olarak yayınladığı Dünya Motokros Şampiyonası 86 ülkede canlı, 100 ülkede de aynı gün banttan dört saat boyunca yayınlandı. 186 ülkede hem ilimiz ve hem de ülkemizin tanıtımı yapıldı. Dünya üzerinde takip edilen ilk on spor dalı arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası sadece bir yarış değil aynı zamanda ülkemizin ve Afyon’un tanıtımı adına tam bir turizm organizasyonu oldu.
“HER ŞEY MÜKEMMELDİ”
Türkiye’yi takvime katmanın kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Başkanı Wolfgang Srb, “Geldiğimizden bu yana her şey mükemmeldi. Organizasyon, beklediğimizin çok daha ötesinde, güzel oldu. Uzun soluklu güzel bir şampiyona yarışı oldu.” dedi.
“HAYRETLE BAKMIŞTIM”
Dünya şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da iki hafta önce şampiyonanın yapılacağı yere geldiğini anımsatarak, “Dün buraya geldiğimde, ‘Şimdi gerçekten dünyanın en iyi motokros yarışçıları, takımları, Avrupa’da çok iyi bildiğim, tanıdığım bu popüler isimler şu an Afyonkarahisar’da mı?’ diye kendi kendime hayretle bakmıştım.” ifadesini kullandı.
“BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”
Şampiyonaya katılanların hem parkurdan hem organizasyondan memnun olduğunu dile getiren Sofuoğlu, “Ülkemizin bu şekilde misafirlerimizi sıcak karşılaması beni gerçekten onurlandırdı, gururlandırdı. Çünkü 16 yıl ben de Avrupa’nın her yerinde parkurlara gittim, yarışlara çıktım. O ülkenin bizi nasıl karşıladığına, parkurunun ne kadar hazır olduğuna ve her şeyin dört dörtlük olup olmadığına çok dikkat ederdik. Bugün burada ev sahipliği yapıyoruz ve misafirlerimizin böyle memnuniyet içinde ülkemizden bahsetmesi beni çok mutlu etti.” şeklinde konuştu.
“AFYON’U 7 YILDIZLI BİR İL
HALİNE GETİRECEĞİZ”
Afyon Motor Sporları Merkezi’nin “Dünyanın En İyi Motokros Parkuru” olduğuna değinen Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Gurur duyacağımız bir hadise Afyon’da gerçekleşiyor. Afyonkarahisar şu anda 5 yıldızlı bir şehir. Allah nasip ederse 2 yıl içerisinde 7 yıldızlı bir il haline getireceğiz. Ben şampiyona için gelen tüm sporculara bundar sonra da başarılar diliyorum. Bu parkurun yapılmasında ve şampiyonanın hazırlanmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Federasyon temsilcileri, valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımızı gönülden kutluyorum. İnşallah bu bir başlangıç ve devamı da gelecektir. Hayırlı uğurlu olsun. Afyonkarahisar için büyük bir şeref. Herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme