• Haberler
  • Genel
  • “Herkesin bir yeteneği var” – Kocatepe Gazetesi

“Herkesin bir yeteneği var” – Kocatepe Gazetesi

Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, Afyonkarahisar’da “Bu Para Başka Para” adlı tiyatro oyununu sahnelemeden önce Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerle bir araya geldi. Küçükayvaz, herkesin bir yeteneği olduğunu, yeteğin ortaya çıkarılması durumunda başarının geleceğini söyledi Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, Afyonkarahisar Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerle bir araya geldi. Küçükayvaz, tiyatroculuk ile ilgili bilgiler verirken hükümlülerin de görüşlerini aldı. Küçükayvaz, “Tiyatro, [&hellip]

"Herkesin bir yeteneği var"

Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, Afyonkarahisar’da “Bu Para Başka Para” adlı tiyatro oyununu sahnelemeden önce Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerle bir araya geldi. Küçükayvaz, herkesin bir yeteneği olduğunu, yeteğin ortaya çıkarılması durumunda başarının geleceğini söyledi

Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, Afyonkarahisar Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerle bir araya geldi. Küçükayvaz, tiyatroculuk ile ilgili bilgiler verirken hükümlülerin de görüşlerini aldı. Küçükayvaz, “Tiyatro, uzun uzadıya anlatılacak bir şey değil. Ama bizim hayatımızda en temel işimiz ti-yatro. Ben dizilerde aldığım haz ile tiyat-rodan aldığım hazzı karşılaştırıyorum. Tiyatro, sahnede alınan alkışların keyfi, çok güzel” dedi.
“Sizden
öğreneceklerim var”
Herkesin bir yeteneğinin olduğunu hatırlatan Küçükayvaz, “Mühim olan o yeteneği ortaya çıkarmak. Yeteneğinizin ne olduğunu bilirseniz, başarılı olursunuz” diye konuştu.
Hükümlülere tiyatronun tanımını tekrarlatan Küçükayvaz, “Tiyatro, insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır. Bize öğretilen en temel şey şu: Hangi karakteri oynayacaksanız, o karakterin hayatını gözlemleyin. Örneğin bir pazar esnafını oynayacaksanız, bir pazar kurulduğunda sabahtan akşama kadar bulunun ve pazarcılık yapın. Bir mahkumu oyna-yacaksanız, o mahkumun bulunduğu yere gidin. Sabah içtimasından havalandırma saatlerine kadar, akşam yatışına kadar o mahmukm ne yer, ne içer, ne düşünür bunu gözlemleyin. Bu anlamda sizden öğreceğim çok konu var” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcısı Abdülkadir Akın da hükümlülerin topluma kazandırılması için çaba sarf ettiklerini, bu bağlamda sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirtti. Akın, tüm hükümlülerin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti. (Kocatepe)

Yılbaşından sonra yeni dizi

Sanatçı Cengiz Küçükayvaz, hükümlülerle yaptığı söyleşide, yılbaşından sonra yeni bir dizide oynayacağını söyledi

Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, hükümlülerle yaptığı söyleşide, hükümlülerin sorularını yanıtladı. Küçükayvaz, “Yeni bir dizide sizi görecek miyiz” sorusuna olumlu yanıt verdi. Küçükayvaz, “Hababam Sınıfı’nın üçlemesini çekmiştik. Şimdi yeni öğrencilerle Habamam Sınıfı dizi hâline gelecek. TNT kanalında yılbaşından itibaren yayınlanacak dizide ben de rol alacağım” dedi.

Memleketi Uşak’ı unutmuyor

Uşaklı olan Cengiz Küçükayvaz, hükümlülerle yaptığı söyleşide memleketini hiç bir şekilde unutmadığını vurguladı

Tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, hükümlülerle söyleşisinde “memleket” meselesine de değindi. Aslen Uşaklı olduğunu, memleketini hiçbir zaman unutmadığını kaydeden Küçükayvaz, Uşak’ta inşa edilen Kültür Merkezi’ne de destek verdiklerini belirtti. Yeni bir tiyatro oyunu sahnelediklerinde ısınma turlarından sonra oyunun galasını Uşak’ta yaptığını vurgulayan Küçükayvaz, “Uşak’ta sanatın gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Gülmek ile gözyaşı, kardeş gibi”

Cengiz Küçükayvaz, hükümlülerle bir araya gelmeden önce Cumhuriyet Savcısı Abdülkadir Akın ile sohbet etti

Tiyatro sanatçısı Vengiz Küçükayvaz, Açık Cezaevi’ndeki programından önce Cumhuriyet Savcısı Abdülkadir Akın ve Açık Cezaevi Müdürü Muzaffer Avcı ile sohbet etti. Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi, bu ortamda insanların ruhlarının üzüntüyle dolduğunu hatırlatan Küçükayvaz, “İşimiz biraz zor. Çünkü üzülen insanlar, o ruh hallerinden sıyrılmak istiyorlar. Bize de bu anlamda görev düşüyor. Bizim nefes aldığımız yer, sahne. Ayrıca şunu da unutmamak lâzım: Gözyaşı ile gülmek kardeş gibiler. Biz, güldürmek kısmını yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme