• Haberler
  • Genel
  • 'Herkesi Sivil Bir Anayasa Yapmaya Davet Ediyoruz'

'Herkesi Sivil Bir Anayasa Yapmaya Davet Ediyoruz'

Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, sendika olarak toplumun tüm kesimlerini ve siyaset kurumunu sivil ve özgürlükçü bir 'Yeni Anayasa' yapmak üzere göreve davet ettiklerini açıkladı.

Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, sivil idarenin ve milli iradenin askeri vesayete mahkûm edildiği 12 Eylül 1980 darbesinin ardından 44 yıl geçtiğini, bu darbenin acı hatıralarının hala hafızalarda olduğunu dile getirdi.

“BİNLERCE İNSAN KARANLIK DÖNEMİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ”

Mustafa Arslan, 12 Eylül 1980 tarihindeki askeri darbe ile birlikte binlerce insanın yargılandığını, işkencelere maruz kaldığını, temel hak ve özgürlüklerinin ellerinden alındığını belirtti. Arslan, “Haksız yere idam edilen, sınır dışı edilen ve hayatları geri dönülemez şekilde değişen binlerce insan, bu karanlık dönemin en ağır bedelini ödedi. Türkiye, demokrasiye vurulan bu darbe ile hem toplumsal hem de bireysel olarak derin yaralar aldı. İnsanlar korku içinde yaşamaya zorlandı; düşünceler susturuldu, gazeteler kapatıldı, sendikalar işlevsiz hale getirildi. Darbe sürecinde verilen kararlar, hukukun değil, silahın gücüne dayalı olarak alındı. Milletimize büyük acılar yaşatan, yıllarımızı, gençlerimizi çalan 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 44 yıl geçti.” dedi.

“MİLLETİN İRADESİ HİÇE SAYILDI”

Mustafa Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “12 Eylül darbecilerini ve tüm darbecileri bir kez daha lanetliyoruz. 12 Eylül'ün mimarları, sonrasında 28 Şubat'ta, 2007 E-Muhtıra'da ve 15 Temmuz'da yine sahneye çıktılar. Ancak milletimizin 15 Temmuz 2016'da dünyaya demokrasi dersi verdiği mücadele ile milli iradenin üzerinde hiçbir gücün olmadığı gözler önüne serildi. Adaletin yerini bulmadığı, milletin iradesinin hiçe sayıldığı her dönem, hafızamızda taze kalmaya devam edecek. 12 Eylül darbecilerini yargılayıp milletimize yaşattıklarının ve kaybettirdiklerinin hesabını sorduk. Ancak darbe anayasası ile yönetilme utancından hala kurtulamadık. Darbecilerin koyduğu 1982 Anayasası; kök söktürmeye, milli iradenin ve özgürlüklerin kökleşmesine mani olan iklimi üretmeye devam ediyor. Bu utançtan kurtulmak adına çalışmaktan kimse geri duramaz. Geri duranların bu millet ve gelecek adına hiçbir iddiası olamaz. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak toplumun tüm kesimlerini ve siyaset kurumunu sivil ve özgürlükçü bir ‘Yeni Anayasa’ yapmak üzere göreve davet ediyoruz.”

Bakmadan Geçme