'Herkes on parmak F klavye öğrenebilir'

İntersteno-Türk Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, 'Oyunlu F Klavye Prgramı' sayesinde isteyen herkesin on parmak F klavye öğrenebileceğini açıkladı.

İntersteno-Türk Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, 2016 yılında Vefat eden F Klavye duayeni İhsan Yener’in Türkçeye en uygun F Klavye programından yararlanılarak oluşturulan “Oyunlu F Klavye Prgramı”nın F Klavye Uçan Parmaklar Derneği yönetimi tarafından uygulamaya konulduğunu belirtti.

Seçkin Köse, Uçan Parmaklar Derneği Başkanı Av. Bekir Arabacı’nın organizasyonuyla, İntersteno – Türk Grubu ve F Klavye Uçan Parmaklar Derneği Üyesi Programcı Yusuf Çetin tarafından, öğretmenler Hüseyin Özçelik, Hasan Erdoğan ve diğer öğretmenlerin, Dünya Şampiyonlarının desteği ile “Oyunlu F Klavye Programı” yapılarak, uygulamaya konulduğunu ifade etti. Seçkin Köse, sözkonusu programla, 5-6 yaşından itibaren okul öncesi okuma yazma bilmeyen ana okul öğrenciler ile ilk-orta-lise ve üniversite öğrencileri dahil herkesin, klavyeye bakmadan on parmakla bilgisayar klavyesini kullanmayı öğrenmeleri mümkün olduğunu, Oyunlu F Klavye Programına https://oyun.fklavye.org.tr/program/ linkinden ulaşılabileceğini kaydetti. Köse, “Bu program, Türkiye’de ve dünyada, çocukların, oyun oynarken klavye kullanmayı öğrenmeleri ile ilgili ilk özel bir programdır. Öğrenirken, bilgi almak ihtiyacınız olursa veya herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sorularınızı programcı Yusuf Çetin’e yazabilirsiniz. Yusuf Çetin ( [email protected]) Ayrıca, İntersteno-Türk Grubu’ndan Nurben Dönmez – Celal Aşkın ve Milli Eğitim Bakanlığı Yeğitek Genel Müdürlüğü ile müşterek hazırlanan, Temil Eğitim F Klavye linki olan http://fklavye.gov.tr/videolar linkinden ulaşılabilmektedir. Bu programdan da kişi kendi kendine on parmakla bilgisayar F klavye kullanmayı öğrenebilir. Öğrenmeye başlamadan önce her iki program için de bilgisayarı, Diller bölümünden Türkçe F Klavyeye dönüştürülmesi gerekiyor.” dedi.

Bakmadan Geçme