Herkes kitap okusun – Kocatepe Gazetesi

6'ncı Okuma Haftası ve 2'nci Kitap Şenliği, Afyon Lisesi'nde düzenlenen etkinlikle başladı. Kitap Şenliği Düzenleme Kurulu Başkanı Emekli Albay İsmail Özdilek, herkesin kitap okumasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti 6'ncı Okuma Haftası ve 2'nci Kitap Şenliği, Afyon Lisesi'nde düzenlenen törenle başladı. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, İşadamı İbrahim Alimoğlu, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, Atatürkçü [&hellip]

Herkes kitap okusun

6’ncı Okuma Haftası ve 2’nci Kitap Şenliği, Afyon Lisesi’nde düzenlenen etkinlikle başladı. Kitap Şenliği Düzenleme Kurulu Başkanı Emekli Albay İsmail Özdilek, herkesin kitap okumasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti

6’ncı Okuma Haftası ve 2’nci Kitap Şenliği, Afyon Lisesi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, İşadamı İbrahim Alimoğlu, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Veli Cengiz ile çok sayıda kitap dostu katıldı.
VALİ GÜNER VE BAŞKAN
ÇOBAN’A TEŞEKKÜR
Kitap Şenliği Düzenleme Kurulu Başkanı Emekli Albay İsmail Özdilek, “Afyon Valiliğimizin her yıl Aralık ayının üçüncü haftasını Afyonumuz’da okuma haftası yapmak için biz bu çalışmalarımızda 3 bölüm halinde hareket ettik. Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için afişlerimizde bu çalışmalarımızı yansıttık. Ana hedefimiz, burada herkesin kitap okumasını teşvik etmek ve yönlendirmek. Bu hafta, her mahallede ve köyde kütüphane yapma çalışması başlattık. Allah izin verirse gelecek sene bunu göreceğiz. Bize desteğini esirgemeyen Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum” dedi.
AYDINLIKLAR GETİRSİN
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav ise “Afyonumuzun tarihsel bir mekanında Okuma Haftası ve Kitap Şenliği için bir aradayız. Birkaç sene önce de Kadınana İlköğretim Okulu’nda bu faaliyette bulunmuş idim. Bu okuldan yarım asır önce mezun olan amcalarınız mevcut. Bu mekandan Cumhurbaşkanlarımız yetişmiş. Bu okulun sizin için de aydınlıklar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Okuma Haftası ve Kitap Şenliği, 22 Aralık’a kadar devam edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

ETKİNLİKLERE AKSAM DESTEĞİ

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Okuma Haftası ve Kitap Şenliği’ne destek verdiklerini belirtti. Afyon Lisesi Konferans Salonu’nun giriş katında ürettikleri eserleri sergilediklerini belirten Alimoğlu, “Afyon’da yapılmakta olan her türlü etkinlikte elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bugün de İsmail Özdilek Ağabeyimiz, kitap etkinliği yaptı. Bu bağlamda kendisine destek vermek için küçük de olsa bir başlangıçla sergi açtık. Her şey eğitimden geçiyor; bu bağlamda herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

İKİ KÖYE TOPLAM 500 KİTAP

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in “Seçkiler” isimli kitabının imza gününden elde edilen gelirle, iki köyün kütüphanesi zenginleştirildi. Göksel, şu bilgileri verdi:
“Seçkiler benim 4’üncü kişisel kitabım. AKSAM Yayınları’ndan çıktı. AKSAM, malumunuz şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kültürel ve sanatsal çalışmalarına çok büyük katkılar sağlıyor. Biz kitaplarımızı satmıyoruz. Kitapların imza gününde elde ettiğimiz bazı gelirlerimiz oluyor. Bu kitabımızın gelirini 2 köyümüze, Çavdarlı ve Alanyurt kütüphanelerine hediye ediyoruz. Bu bizim görevimiz. 250’şer kitaptan 500 kitap hediye edeceğiz.”

Bakmadan Geçme