• Haberler
  • Genel
  • “Herkes gece gündüz demeden partimize üye kazandıracak”

“Herkes gece gündüz demeden partimize üye kazandıracak”

AK Parti İl Başkanlığı’nın 7. olağan kongresinde konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, tüm teşkilata çağrıda bulundu. Uluçay, “Bugünden tezi yok yeni göreve gelen yönetimimiz ile birlikte kadın, erkek herkes gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp hem partimize üye kazandıracak hem de hizmetlerimizi anlatacak” dedi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 7. [&hellip]

AK Parti İl Başkanlığı’nın 7. olağan kongresinde konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, tüm teşkilata çağrıda bulundu. Uluçay, “Bugünden tezi yok yeni göreve gelen yönetimimiz ile birlikte kadın, erkek herkes gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp hem partimize üye kazandıracak hem de hizmetlerimizi anlatacak” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 7. Olağan İl Kongresi 21 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Pandemi tedbirlerine gösterilen hassasiyetle sosyal mesafe, maske kullanımına özen gösterilen kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yoluyla katılımcılara hitap etti. Kongre Divanı Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in Başkanlığında; Talha Hüseyin Akkaya, Ziya Coşkun Karadeniz, Ethem Karahan, Hilal Büyükben’den oluştu. Kongre programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

KONGREDE TEK LİSTE TEK ADAY YER ALDI

Kongreye “Afyonkarahisar İçin İnandığın Yolda Yürü” sloganı hakim oldu. 29 Eylül 2020 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibiyle AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Ceylan Uluçay,  tek başkan adayı olarak yer aldı. Kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Genel Merkez Koordinatörü Hüseyin Sezen, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, önceki dönem AK Parti Milletvekilleri Ahmet Koca, Zekeria Aslan, AK Parti İlçe ve Belde Başkanları, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ilçe ve belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve delegeler katıldı.

“AK PARTİLİ OLMAK AYRICALIKTIR”

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Tüm şehitleri rahmetle anıp, Dağlık Karabağ’ı azad eden Azerbaycanlıları selamlayan Uluçay, “Kongreler bir siyasi partinin bayram günleridir. Bayramlar ise coşkunun ve heyecanın doruğa çıktığı günlerdir. Kongreler aynı zamanda siyasi partilerin kurumsal kimliğinin pekişmesinin ülkeye hizmet yolunda üretilecek çaba ve fikirlerin bir kurum çatısı altında siyasal projelere dönüştürülmesinin alanıdır. Her kongre siyasi bünyemize yapılmış bir bahar aşısıdır. Biz siyasetçiler kongreleri genellikle bir bayrak yarışına benzetiriz. Bayram ve düğünlerde nasıl herkes mutluysa AK Parti kongrelerinde de herkes mutludur, çünkü AK Parti kongrelerinin kazananı olur ama kaybedeni olmaz. Kongrelerde yeni isimler ortaya çıkabilir, bir önceki dönemde yönetim içinde bulunanların bir kısmı değişebilir ya da yeniden görev alabilirler. Her şartta kongreler yeni bir başlangıçtır, bir tazelenmedir. Kongremizde de ortaya çıkacak olan heyecan, coşku ve tazelenme ile hep birlikte yeni hedeflerimize yürüyeceğiz. AK Partili olmak, AK Parti misyonu içinde yer almak, bu harekete destek vermek bir ayrıcalıktır.” dedi.

“AFYONKARAHİSAR DÜNYA ŞEHRİ”

AK Parti’nin herhangi bir parti olmadığını partisinin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ilkeleri ile yürüyen bir parti olduğunu söyleyen Uluçay, “AK Parti; ben değil, biz mantığı ile hareket eden bir partidir. AK davanın neferleri inandığı yolda yürürken kısır çekişmelere müsaade etmezler. Büyük düşünürler. Bu yüzden kısır çekişmelerle vakit kaybedecek durumda değiliz. Bugüne kadar partimizin her kademesinde yer alan başkanından üyesine ve tüm gönül verenlerine el ele, gönül gönüle, birlikte gecesini gündüzüne katan tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gayretleriniz, emekleriniz, alın terleriniz, dualarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.  Afyonkarahisar; sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik değerleriyle bir dünya şehridir. Biz Afyonkarahisar’ımıza aşığız. Bunun için Afyonkarahisar’ımızda hizmet nöbetini devraldığımız günden itibaren milletimizin gönül rızasını kazanmak adına çalışmalarımıza başladık.  Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, tarihi prangaları bir bir kırıyor. Bir asır önce atalarımız üç kıtada at koştururken zalimlere korku, mazlumlara da güven veriyordu. Bir asır sonra Allah’ın izni ile dönmek zorunda kaldığımız üç kıtaya elhamdülillah yeniden huzur ve güven veriyoruz.” diye konuştu.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE MAĞDUR VE MAZLUMUN UMUDU”

H. Ceylan Uluçay, savunma sanayinde başlatılan milli ve yerli hamlelerle dışa bağımlılığı azaltan ve savunma kabiliyetini yükselten Türkiye’nin, yüz yılı aşkın bir süreden sonra küllerinden doğarak etkin rol oynamaya başladığını söyledi. Uluçay, “Osmanlıdan koptuktan sonra kan ve gözyaşıyla anılan Libya’dan Sudan’a, Karabağ’dan Bosna’ya, Katar’dan Suriye’ye uzanan geniş coğrafya, yeniden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin gücüyle ve şefkat eliyle buluştu. Güçlü Türkiye, mazlumun ve mağdurun umudu oldu. Mehmetçik barışın ve adaletin sembolü olurken, tarihi misyonuna da geri döndü. Bugünleri ise sizlerin sayesinde yaşıyoruz. Ana kadememiz, Gençlik ve Kadın Kollarımız ile milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, sandık görevlilerimiz ve milletimizin desteği ile seçtiğimiz liderimiz sayesinde bugün üç kıtadayız.” şeklinde konuştu.

“YAPILANLAR BİR BİR ANLATILMALI”

Sağlıkta hastanelerin toplam yatak sayısının 240 bine, nitelikli yatak sayısını 145 bine çıkartıldığıa dikkat çeken Uluçay şu ifadeleri kullandı: “Doktor sayımızı 92 binden 161 bine, toplam sağlık çalışanı sayımızı ise 378 binden 1 milyon 25 bine yükselttiğimizi anlatmalıyız.  Güvenlik alanında PKK-YPG’den DEAŞ’a ve FETÖ’ye kadar ülkemize saldırması için beslenip, büyütülen ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdiğimizi anlatmalıyız. Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları ile MİT’in başını çektiği güvenlik kurumlarımız arasındaki koordinasyonu geliştirdiğimizi anlatmalıyız. Ulaştırma ve alt yapı çalışmalarıyla bölünmüş yol uzunluğunu 21 bin kilometre ilave ile 27 bin kilometrenin üzerine, otoyol uzunluğunu bin 346 kilometre ilave ile 3 bin 60 kilometreye çıkardığımızı anlatmalıyız. Karayolları üzerindeki tünellerin sayısını 298 ilave ile 381’e, tünel uzunluğunu ise 50 kilometreden 500 kilometreye yükselttik.”

“AK PARTİ ÖNCESİ VE AK PARTİ DÖNEMİ MALUM”

Hafıza-i beşerni nisyan ile malûl olduğunu belirten Uluçay şunları kaydetti: “Akarçay’ın bizden önce kokarçay olduğunu ve ağır bir koku yaydığını, AK Parti dönemindeki halinin ise dünya basınında yer aldığını anlatmalıyız. Stadyumun bizden önce ve sonraki halini, 2002 öncesi halkın sağlık taleplerini yerine getiremeyen Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin AK Parti öncesi ve AK Parti dönemindeki halini anlatmalıyız.  2002 öncesi devlet kendi vatandaşının sağlık sorunu ile ilgilenemezken, AK Parti sonrası dünyada en iyi sağlık sistemine sahip olduğumuzu anlatmalıyız. AK Parti öncesi başörtüsü ile eğitim almak ve kamuda çalışmanın yasak olduğunu hatırlatıp, başörtüsü yasağını AK Parti’nin kaldırdığını ve eğitim alma hakkını garanti altına aldığımızı anlatmalıyız. Enflasyonun AK Parti öncesi yüzde 68 olduğunu, bugün ise yüzde 11 olduğunu, hedefin ise tek haneli rakamlar olduğunu anlatmalıyız.

“2023-2053-2071 HEDEFLERİNE YÜREKTEN İNANILIYOR”

Büyük dava ve kutlu hareketin, mensuplarına şeref verdiğini kaydeden Uluçay şöyle konuştu: “Baştan kaybedenler, ‘Ben yoksam dava da yoktur.’ diyenlerdir. Onlar en baştan kaybetmiş olanlardır. İstişareyi, dayanışmayı ve ortaklığı dışlayan, ortak kararları şahsi beklentileri ile uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Bu dava şahsi hırsları, kibri, fitneyi, çelme takmayı, başkasının kuyusunu kazmayı her zaman dışlamış, her zaman dairesinin dışına atmış bir davadır. Hırslarının ve başkalarının oyuncağı olanların çırpınışları ise gündemde kalma çabalarından ibarettir. Zira onlar çoktan unutulmuşlardır. Artık onları hiç kimse hatırlamıyor. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, tabi ki eksiklerimiz hatalarımız kusurlarımız olabilir. Allah’ın izniyle elbirliği ile gönül birliği ile hepsinin üstesinden geleceğiz. İnanıyorum ki buradaki tüm yol arkadaşlarım bu davanın neferleri olarak her zaman hayırla hatırlanacaktır. Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklarda kurulan partimizin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bölgemiz ve küresel barış için, adalet için bütün imkânlarımızı seferber ederek, en üst seviyede sorumluluklar üstlenmeye devam ediyor. Ben bu partinin bir neferi olarak 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye’yi milletçe el ele inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.”

“HEDEFE ULAŞMAYA 10 BİN ÜYE KALDI”

Afyonkarahisar teşkilatı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yılbaşına kadar 20 bin yeni AK Partili üye sözü verdiklerini belirten Uluçay şunları söyledi: “Yılbaşına kadar inşaallah Afyonkarahisar’dan 20 bin yeni üyeyi AK Parti ailesi ile buluşturacağız. Şu anda üye sayımız 90 binden 100 bine ulaştı. Hedefimize 10 bin üye kaldı. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim. Ben bütün teşkilatlarımıza buradan bir çağrıda bulunuyorum; Bugünden tezi yok yeni göreve gelen yönetimimiz ile birlikte Kadın ve Gençlik Kollarımızdaki herkes gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp hem partimize üye kazandıracak hem de hizmetlerimizi anlatacak. AK Parti ile birlikte bu milletin hizmetlerin en güzeline layık olduğunu her beyanında dile getiren değerli Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millete olan aşkından ve sevdasından kaynaklı bir devrim yaşandı. Bu değişimi ve devrimi belki biz bugün hissediyoruz ama çocuklarımız iliklerine kadar bunu yaşayacaklardır. AK Parti olarak ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ ‘Halka hizmet Hak’ka hizmettir.’ anlayışı içerisinde kültür ve medeniyetimizi referans alarak bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Belli fikirlerin etrafında kümelenmiş, onları istismar ederek siyaset yapmaya çalışanlara karşıyız. Herkes şunu bilmelidir ki biz Hak’tan yanayız, halktan yanayız. Milletin ve milli iradenin tarafındayız.”

“EZBERLER BOZULDU TABULAR YIKILDI”

AK Parti iktidarlarının varlığını güçlendirecek ve tarihe not düşecek yeni projelerin ve çözümlerin peşinde koşacağını söyleyen Uluçay, “Bayrağını salladığımız Türkiyemiz, mensubu olmakla iftihar ettiğimiz partimiz nice ezberleri bozdu, nice tabuları yıktı. Bu yolda tüm azim ve kararlılığımızla yürümeye devam edeceğiz. Tekrar bu mücadelenin başından beri partimizin tüm kademelerinde görev alanlara, bugüne kadar beraber çalıştığım ya da çalışma fırsatı bulamadığım dava arkadaşlarımın her birine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu mücadele sürecinde hayatını kaybetmiş yol arkadaşlarımızın her birine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Rabbim bizi doğru yoldan, dosdoğru istikametten ayırmasın. Rabbim birliğimizi dirliğimizi yol arkadaşlığımızı kardeşliğimizi bozmasın, Rabbim muhabbetimizi eksiltmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz ve bahtımız her daim açık olsun, kongremiz hayırlara vesile olsun.” dedi.

608 DELEGEDEN 340 DELEGE OY KULLANDI

AK Parti İl Kongresinde toplam 608 delegeden 340’ı oy kullandı. Sandıktan 12 geçersiz oy çıkarken 330 delegenin geçerli oyunu alan mevcut İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve ekibi göreve seçildi. Toplam 608 delegeden; 40 asil, 20 yedek il yönetim kurulu üyesi ile birlikte 5 asil, 5 yedek il disiplin kurulu üyesi, 3 asil, 2 yedek il demokrasi hakem heyeti üyesi ve 13 asil, 7 yedek büyük kongre delegesinin seçimi tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

İŞTE AK PARTİ İL YÖNETİM KURULU:

AK Parti İl Başkanlığına seçilen Hüseyin Ceylan Uluçay’la birlikte yönetim kurulu üyeliklerinde; Ahmet Kışpınar, Ali Akcasu, Beytullah Kaplan, Cihat Özcan, Dilek Hanım Çengel, Eren Alan, Fahrettin Zobalı, Fatih Okyar, Fatma Erdoğan, Gazi Aydın, Hilmi Yıldız, Hüseyin Menteş, İbrahim Akar, İbrahim Birliktir, İbrahim Eroğlu, İsmet Gökgöz, Kadir Satılmış, Kenan Şahin, M. Emin Yıldırım, Mehmet Ali Tekik, Mehmet Kumartaşlı, Mehmet Siper, Melih Ak, Meriç Kadir Tarkan, Muharrem Çelikbaş, Mustafa Ötken, Oğuz Kaçan, Onur Çelik, Osman Çakıcı, Ömer Dayı, Özgür Kavak, S. Selcen Hıdıroğlu, Salih Alaka, Seyhan Kılınçarslan, Sultan Betül Erişen, Tahsin Aydın, Talha Hüseyin Akkaya, Yakup Yılmaz, Yunus Genelioğlu görev alacak. İl Disiplin Kuruluna; Abdil Tıkır, Fatih Kızılbeyli, Merve Tuğba Ablak, Osman Tunç, Şerafettin Güleç seçildi. İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kuruluna; Bekir Yeşilay, İsmail Gelişgen, Mustafa Ergün seçildi. Büyük Kongre Delegeliğine; Hüseyin Ceylan Uluçay, Ferda Ertürk, Ethem Karahan, Mehmet Zeybek, Burhanettin Çoban, Hüseyin Sezen, Halil Ürün, Yeşim Fırat, Osman Söyler, Ziya Coşkun Karadeniz, Osman Işık, İdris Er, Hasan Topçu yer alıyor.

Haber

Bakmadan Geçme