• Haberler
  • Genel
  • Herbirimiz öğretmenlerimiz sayesinde başarılı olduk

Herbirimiz öğretmenlerimiz sayesinde başarılı olduk

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Balkanlıoğlu, İmam-Hatip ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu Eğitim yuvalarına özel ilgi gösteren Vali İrfan Balkanlıoğlu Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaretine İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı [&hellip]

Herbirimiz öğretmenlerimiz sayesinde başarılı olduk

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Balkanlıoğlu, İmam-Hatip ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu

Eğitim yuvalarına özel ilgi gösteren Vali İrfan Balkanlıoğlu Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaretine İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Çakal eşlik etti.
“BENİM BABAM ÖĞRETMENDİ”
Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Okul Müdürü Eray Çelikeloğlu ve okul idarecileri tarafından karşılanan Vali İrfan Balkanlıoğlu öğretmenler odasında öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada “Ben de bir eğitimci çocuğuyum, benim babam da öğretmendi. Halen öğrencileri babamdan övgüyle söz ederler. Bize ve diğer öğrencilerine sadece derslerle ilgili bilgiler vermedi, ondan hayatı da öğrendik. Hijyeni, temizliği ve hayata dair her şeyi öğrendik. Köy okulumuz kerpiçten yapılmıştı, o yetersiz şartlarda tek başına uğraşıp, duruyordu. Ancak onun yetiştirdiği birçok öğrenci babam rahmetli oluncaya kadar sık sık gelir, elini öperlerdi. Hepsi bir yerlere gelerek, mevki ve makam sahibi olmuşlardır. Öğretmenliğin keyfi de, mutluluğu da bu aslında. Benim ilkokul öğretmenim Afyonkarahisar’a geldi ve benim misafirim oldu. Bir öğrencisini Afyonkarahisar gibi bir ilde Vali olarak görmekten çok mutlu oldu” dedi.
“BAŞARI SADECE NOTLA SINIRLI DEĞİL”
Vali Balkanlıoğlu, başarının sadece notla ölçülemeyeceğini belirterek “Sizler için çok basit görünen ve öğrencinize söyleyeceğiniz birkaç kelime, onlar için derin ve büyük bir anlam ifade edebilir. Öğretmenin çocuğa söyledikleri, öğrencinin hayatta çok güzel yerlere gelmesine vesile oluyor. Çocukların hayatta başarıları sizin onlara göstereceğiniz ilgiyle de alakalı. Şimdi şu dünyada ne varsa hepsi öğretmenlerin eseri. Herbirimiz öğretmenlerimizin büyük emekleri sayesinde buralara geldik. Hayatta başarılı olmak sadece not başarısı da değildir. Onlara günlük yaşantınızla da örnek olursanız, çocuklar daha başarılı olur. Dolayısıyla sizlerin çabaları son derece önemli” diye konuştu.
“ADALETSİZLİK ORTADAN KALKTI”
Balkanlıoğlu meslek liselerinde katsayı engelinin aşıldığını belirterek, “Meslek liseleri, ara eleman yetiştiren liseler olduğu için çok önemli durumda. Geçmişte katsayı engeli olduğu için, Meslek Liselerinde öğrenim gören çocuklara çok büyük haksızlık yapılıyordu. Aynı sınava tabi oluyorsunuz, 100 soru soruyorlar ben 100 soruyu çözüyorum bana veriyorlar 70 puan, öbürü 100 sorunun 80’ini çözüyor ona veriyorlar 100 puan gibi böyle adaletsiz bir durum söz konusu idi. Yani Meslek Liseleri öğrencileri ağzıyla kuş tutsa mühendis, doktor olamaz gibi bir durum vardı. Bu durum kabiliyetli öğrencilerin meslek liselerine gelmemelerine yol açtı. Ben ortaokulda okurken karşımızda endüstri meslek lisesi vardı. Buraya çocuklar sınavla giriyorlardı. Hele bazı bölümler o kadar cazipti ki. Bu bölümlerin sınavları daha da ağırdı. Ve bu okullarda eğitim alan öğrenciler çok iyi öğreniyor ve hayata erken atılıyorlardı. Ancak içlerinde çok zeki olanları daha sonra tıp ya da mühendisliğe gidiyordu. Benim endüstri meslek lisesi kökenli birçok kaymakam arkadaşım var. Bir yerlere gittikleri zaman geçmiş de aldıkları bu eğitim onlara bazı açılardan çok faydalı oldu. Dolayısıyla çocukların bir meslek sahibi olmaları, hem de başarmaları halinde üniversiteye gidecek olmaları, endüstri meslek liseleri gibi liselere rağbeti daha da artıracaktır. Endüstri meslek lisesi öğrencisi okulda iyi eğitim almışsa, sanayide ya da bölümüyle alakalı yerlerde de öğrendiklerini stajla pekiştirdiyse iş ararken zorlanmayacaktır. Okulunuzu öğrencilere sevdirmek, onları hayata hazırlamak konularında siz değerli öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Hepinize başarılar ve iyi dersler diliyorum” ifadelerini kul
“ÜNİVERSİTELERDE HAKKETTİĞİNİZ
YERE YERLEŞECEKSİNİZ”
Daha sonra Okul Müdürünün odasına geçen Vali Balkanlıoğlu, Eray Çelikeloğlu tarafından okul hakkında bilgilendirildi. Okul Müdürü tarafından Okulun Kapalı Spor Salonu gezdirilen Vali Balkanlıoğlu, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Ahşap Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ile Gıda Teknolojisi Bölümlerinde incelemelerde bulunurken atölye çalışmalarına katılan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Buralarda hayatınız boyunca unutmayacağınız ve değerini hiçbir zaman yitirmeyen bilgilere sahip olacaksınız. Bugünün büyükleri şuanda sizin oturduğunuz sıralardan geçmişlerdir. Bilgi ve becerilerini buralarda kazanan her birey, çalışma hayatlarında başarılar elde etmişlerdir. Endüstri Meslek Liseleri’ndeki katsayı sorununun çözülmesiyle üniversitelerde hak ettiğiniz yerlere yerleşeceksiniz. Bu sıraların ve atölyelerin, öğretmenlerinizin ve onların anlattıklarının kıymetini bilin, dersi derste dinleyin ve bol bol kitap okuyun. Böylece ileride istediğiniz mevkilere gelebilirsiniz. Başta size ve bu anlamda size bu imkanları sunan okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür ediyor. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
OKUMUŞER BİLGİLENDİRDİ
Vali Balkanlıoğlu, daha sonra beraberinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ile birlikte Karşıyaka Mahallesinde hayırsever Güneşyol İnşaat Firması tarafından yaptırılan 16 Derslikli İmam-Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer’den inşaatın safahatı hakkında bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, hayırsever Güneşyol İnşaat firması tarafından yaptırılan İmam-Hatip Ortaokulu inşaatının son durumunu görmeye geldik. Demirçevre köyü yakınlarında afetzedeler için yaptırılan afet konutlarının müteahhidi bize gelerek bu okulu yaptırma sözü vermişti. O verdiği söz gereğince bizde okul inşaatının hangi aşamada olduğunu, bundan sonra inşaatın hızlanması için ve verilen sözün yerine getirilmesi için hayırseverler tarafından yapılan tesislerde incelemelerde bulunduklarını belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme