'Her zaman mazlumun yanındayız'

İGM Kasım ayı toplantılarının ilk birleşimi tamamlandı. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulmün kabul edilemez olduğunu belirterek, 'Bizler her zaman zalimin karşısında mazlumun yanındayız' dedi. Öte yandan toplantıda 2024 Mali Yılı Bütçe Taslağı 1 milyar 200 milyon lira olarak açıklandı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda başladı. Toplantı akabinde Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın başkanlığında AK Parti Grup Toplantısı yapıldı.
“BİZ HER ZAMAN ZALİME KARŞI HAREKET EDERİZ”
Kasım ayı toplantıları 20 gün sürecek. Kasım ayı görüşmelerinde İl Genel Meclisi Üyeleri 2024 Yılı Bütçesini hazırlayacak. Toplantı açılışında konuşan Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, şunları kaydetti: “2024 yılı bütçe görüşmelerini yapacağımız Kasım ayı toplantılarımız hayırlara vesile olsun. Geçtiğimiz 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümünü hep birlikte kutladık. İnşallah daha müreffeh yarınlarda Türkiye Cumhuriyeti olarak nice kuruluş yıldönümlerini kutlarız. Biz hem Kurtuluş Savaşı komutanlarımızı hem de Cumhuriyetimizi kuran iradeyi saygı ve minnetle anıyor, hepsini şükranla anıyoruz. Maalesef İsrail-Filistin hattında hepimizi ilgilendiren olaylar vuku bulmaktadır. Bu olaylar geçmişte olduğu gibi İsrail halkı için zulme dönüştü. Bizim için zalimin dini, ırkı fark etmez. Biz her zaman zalime karşı hareket ederiz. Yaklaşık 20 yıl önce Gazze’ye düzenlenen bir kara harekâtında İsrail’li genç bir kadın tankların önüne geçerek, işgale karşı kendini siper etti. Maalesef o tanklar o hanımefendiyi ezip geçmişti. O gün o hanımefendi şunu haykırdı, ‘Zulüm bizdense ben bizden değilim.’ Zulüm bizdense de biz zulümden yana değiliz. Bizler her zaman zalimin karşısında mazlumun yanındayız. Zulme uğrayan savaşa katılmayan tüm sivil halklar hangi milletten olursa olsun inşallah aklı selim ile hareket edilir. Allah insani değerlere sahip çıkmayı nasip etsin.” dedi.
2024 YILI TASLAK BÜTÇESİ 1 MİLYAR 200 MİLYON LİRA
İl Özel İdaresinin 2024 yılı Performans Planı rapor hazırlanması için oybirliğiyle tüm ihtisas komisyonlarına gönderildi. Aynı şekilde 2024 Mali Yılı Bütçe Tasarısı görüşülecek. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Encümen Müdürü Yusuf Çiğdem, 2024 yılı için tahmini bütçenin 1 milyar 200 milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti. Çiğdem, “2024 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 200 milyon liradır. Bunun takriben 37 milyon lirası ilçelere, 551 milyon lirası personel giderlerine ayrılmıştır. 44 milyon 200 bin lirası Su Kanal İşleri Müdürlüğü’ne, 92 milyon 350 bin lirası Yol ve Ulaştırma Müdürlüğü’ne, 137 milyon 978 bin lirası Makine İkmal Müdürlüğü’ne şeklinde planlanmıştır.” dedi. Meclisin Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün sabah yapılacak.

Bakmadan Geçme