'Her yer Atatürk posterleri ile dolmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Burcu Köksal Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ne Atatürk portresi hediye etti.İKİNCİ ATA PORTRESİ KÖKSAL'DANAfyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt CHP Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Burcu Köksal ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Derneğin kuruluşundan itibaren Afyonkarahisar kamuoyunun hem siyasi, hem [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Burcu Köksal Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne Atatürk portresi hediye etti.
İKİNCİ ATA PORTRESİ KÖKSAL’DAN
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt CHP Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Burcu Köksal ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Derneğin kuruluşundan itibaren Afyonkarahisar kamuoyunun hem siyasi, hem de bürokrasi kesimi ve hem de basın mensuplarından büyük destek görüldüğünü belirten Küçükkurt, “Bu desteğin maddi manevi belirtileri oldu. CHP Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sayın Burcu Köksal da Afyonkarahisar Belediyesi tarafından derneğimize tahsis edilen hizmet binasına hayırlı olsun ziyareti sırasında Büyük Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresi eksikliğinin hissedildiğini, bu eksikliği kendilerinin tamamlamak istediklerini ifade ederek bir jestte bulundular. Biz de Sayın Milletvekilimize kendisinden önce ağırladığımız Afyonkarahisar Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’ın Atatürk portresini temin sözünü verdiğini belirttik. Elbette büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başımızın üzerinde yeri var. Kendisinden ve Sayın Valimizden gelecek olan Atatürk portresini derneğimizin en müstesna yerinde bulundurmaktan mutluluk duyacağımızı ifade ettik. Valimizin hediye ettiği Atatürk portresinin ilimizle özdeşleşen bir tablo. 25 Ağustos 1922 sabahı Türk Milletinin var olma, yok olma mücadelesinin en kritik anında Atatürk’ün Kocatepe sırtlarında merhum meslektaşımız Ethem Tem tarafından çekilen fotoğrafı, hem Afyonkarahisar, hem Türk Milleti, hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından gerçekten abidevi bir fotoğraf karesidir. İlimizle özdeşleşen bu Atatürk silueti derneğimizin de logosunu oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da hepimizin ölümsüz lideri ve önderidir. Sayın Vekilimiz de bu ziyaretinde Atamızın portresini getirerek vaatlerini yerine getirmiş oldular. Biz hem gösterdikleri hassasiyete, hem de ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
“HEDİYEMİZ ATATÜRK PORTRESİ OLMALI DEDİK”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Burcu Köksal, dernek ziyareti sırasında Atatürk resmini görmeyince vereceği hediyenin bir Atatürk portresi olması gerektiğini vurguladı. Köksal şöyle konuştu: “Açıkçası Cumhuriyetimizin kurucusu bugün TBMM’de olmamızı, Afyonkarahisar’ı temsil etmemizi sağlayan bize haklarımızı veren, yasa önünde eşitliği sağlayan, emperyalizme karşı durup dünyaya örnek olmuş, yüzyılda nadir yetişen bir değer ve dahi olan bu yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin her yerde olması gerekiyor. Onun sevgisinin yüreklerde hissedilmesi gerçekten Türk Milleti açısından önemlidir. Bu nedenlerle biz de Konak Belediyemiz vasıtasıyla hazırlanmış olan bir Atatürk portresini derneğe hediye etmek istedik. Plan Bütçe çalışmalarının çok yoğun şekilde devam ederken arkasından bir de torba yasa çıkartılmasıyla hediyemizi teslim etmek bugüne kısmet oldu. Ankara’dan önceki gün geldik ve Atamızın portresini derneği ziyaret ederek hediye ettik. Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seviyoruz. Bunu şunun için özellikle belirtiyorum; O’nun adını özellikle bir yerlerden silmeye kalkanlara, Türk Milletini unutturmaya çalışanlara, sanki değersizleştirmeye çalışanlara inat biz her zaman her yerde Mustafa Kemal Atatürk diyoruz. Onu örnek alıp O’nun yolundan yürümeye çalışıyoruz. Buna da devam edeceğiz. Türk Milleti’nin tek Başkomutanı ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O’nu da bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Bakmadan Geçme