• Haberler
  • Genel
  • “Her yapılan çalışmaya muhaliflik yapmak istemiyoruz”

“Her yapılan çalışmaya muhaliflik yapmak istemiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Nevzat Ercan, Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programına katıldı. Yerel ve ulusal gündemi değerlendiren CHP İl Başkanı Ercan, alt yapı çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı kutladığını söyledi. Başkan Ercan, “Her iyi yapılan çalışmaya da muhaliflik yapmak istemiyoruz.” dedi 'Planlama ve zamanlama noksanlığı var'Yerel [&hellip]

"Her yapılan çalışmaya muhaliflik yapmak istemiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Nevzat Ercan, Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programına katıldı. Yerel ve ulusal gündemi değerlendiren CHP İl Başkanı Ercan, alt yapı çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı kutladığını söyledi. Başkan Ercan, “Her iyi yapılan çalışmaya da muhaliflik yapmak istemiyoruz.” dedi

“Planlama ve zamanlama
noksanlığı var”
Yerel ve ulusal gündem adına önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan ayrıca, programa katılan gazetecilerinden Anahaber Gazetesi Haber Müdürü Gökten Ceylan, Kocatepe Gazetesi Haber Müdürü Murat Arısoy ve Görüntü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan’ında sorularını yanıtladı. Programın başlangıcında CHP’nin Afyonkarahisar’daki çalışmaları ve yerel siyaseti ile ilgili bilgiler veren CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, yerelde siyaset yapma konusunda eksikliklerinin olduğunu, özellikle kadın ve gençlik kolları anlamında bir takım sıkıntılar yaşadıklarını kaydederek; “Eksikliklerimiz yok mu? Var. Gençlik kollarımız yok denecek kadar az, genelde üniversitelilerden oluşan bir gençlik koluna sahibiz. Biz yerel olmasını, Afyonkarahisar’ın kendi gençleri olmasını istiyoruz. Uzun bir süredir belediye meclisinde encümen üyemiz yok. Dolayısıyla çalışmalardan doğrudan bilgi almamız söz konusu değil, ama herkesin gördüğünü de görmüyor değiliz. Çünkü Afyonkarahisar’da her şey güllük gülistanlık değil. Ucuz muhalefetlikte yapmak istemiyoruz. Geçmiş Belediye Başkanları yer altına hizmet etmeye pek cesaret etmezler hep yer üstü çalışırlardı, biz Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı bu cesaretinden dolayı kutluyoruz. Yeraltı su boruları değişti, hakikaten çok kötü bir durumdaydı. Yerin üstüne kadar çıkıldı fakat bunda zamanlama ve planlama noksanlığı vardı. Bunu yapamadılar” diye konuştu.
“Görünen köy kılavuz istemez”
Eski su borularının değiştirilmesi konusunda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı kutlayan CHP İl Başkanı Ercan, yollardaki sıkıntıyı tüm Afyonkarahisarlılar gibi kendilerinin de yaşadıklarını söyledi. Ercan bu sorunu kullanmak istemediklerini, fırsatçılık yapmadıklarını ifade etti. Ercan konuşmasında; “Her iyi yapılan şeye de muhalefetlik yapmak istemi-yoruz. Çünkü ben altyapı sorununun çok önemli olduğunu biliyorum. Ben eski su borularını gördüm, değiştirilmesi çok isabetli olmuş. Hakikaten o pis borulardan nasıl su içiyormuşuz. Şimdi ben burada Belediye Başkanını kutlamak istiyorum, bu da Belediye Başkanı her şeyi iyi yapıyor demek değildir. Biz daha güzelini daha iyisini istiyoruz. Çalışmaları keşke planlasalardı. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Yani hizmeti isti-yoruz tabi ki yapılsın, yapılmasın değil, ama bunu yaparken de bize eziyet etmenin anlamı yok. Bunlar tecrübe ile olur inşallah bundan sonraki göreve gelecek olan yöneticilere de örnek olur. Bunu bir daha yaşamayı istemeyiz. Tüm Afyonkarahisarlılar olarak bizde aynı sıkıntıyı çektik ama kullanmak istemedik. Sabırla bekli-yoruz. Bunu ben fırsatçılık olarak değerlendirmek istemedim, görünen köy kılavuz istemez” şeklinde konuştu.
“10 senelik planlamalar yapılmalı”
Başkan Çoban’ın şanslı bir Belediye Başkanı olduğunu çünkü arkasında bir bakan desteği olduğunu kaydeden Başkan Ercan, “Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu elinden geldiği kadar Afyonkarahisar’a yardım ediyor. Başkan Çoban’ın bunun daha fazla değerlendirmesi lazım. Mesela raylı bir sistem Afyonkarahisar’da neden olmasın? Afyonkarahisar önemli bir kavşak nokta. İstihdam konusunda Belediye’nin öncülük etmesi lazım. Afyonkarahisar fazla göç almamak ile birlikte göç veren bir ilde değildi. Ancak son dönemlerde ki istihdam azlığından dolayı göç vermeye başladı. İş, istihdam sahası yok. Afyonkarahisar’a bir fabrika yapılmadı. Şehircilik açısından büyük şehre adım atma noktasında yakın Beldeler mücavir alan içerisine alınmalı. 10 senelik planlamalar yapılmalı” dedi.
“Toptaş yanlış anlaşıldı”
Özellikle Milletvekillerinin emekli maaşları konusunda yaptığı açıklamalarda sert eleştirilerde bulunan ve geçmişte yaşanan Dersim olaylarının gündeme gelmesi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşleri ters düşen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Nevzat Ercan, Toptaş’ın vekil maaşları konusunda yanlış anlaşıldığını kaydederek; “Et yeme olayında başlı başına yanlış anlaşıldı Toptaş, Milletvekilliğine yakışır bir şekil-de maaş alınsın dedi, bu yanlış anlaşıldı. Ama bunu tabana anlatmak zor oluyor. Kendi partililerimizde buna karşı çıktı ve yanlış anladılar. Toptaş belki parti grup kararına karşı çıkmamalı ve bu konuda açıklama yapmamalıydı” dedi. Toptaş’ın Kılıçdaroğlu ile de görüşlerinin ters düşmesine değinen Başkan Ercan, “İnsanlar eller aşağı eller yukarı vekile alışmış, Ahmet Toptaş’ın Dersim konusundaki çıkışları bu yüzden kamuoyuna garip geldi. Haklı olan konularda gerekirse bir milletve-kili genel başkana da karşı çıkmalı. Toptaş Atatürkçü bir vekildir ve Cumhuriyet’in ilk kurulduğu yıllarda bazı istenilmeyen acılar yaşandı ancak, bunun üzerinden siyaset yapılmasına karşı çıktı, tavır koydu.” şeklinde konuştu.
“Toptaş’ın yada bir başkasının
desteğine ihtiyacım yok”
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Milletvekilliği seçimlerinde oy oranlarının Afyonkarahisar’da 48 binden 70 bine çıkmasına, oy oranlarında ki yaşanan artış ile ilgili de konuşan Başkan Ercan, “Oy oranımızın artmasında Ahmet Toptaş’ın adaylığı ile birlikte Kılıçdaroğlu rüzgarının büyük etkisi oldu. Seçim çalışmalarında parti yönetimimiz ile birlikte partililerimizin fedakarca çalışmalarının büyük katkısı oldu” dedi. Ali Çetinkaya’yı anma etkinliklerinin iptali konusunda kendisine yönlendirilen soruları da yanıtlayan Başkan Nevzat Ercan, “Ali Çetinkaya Yunan askerine cunda adasında ilk kurşunu sıkan adamdır. Kurtuluş Savaşı’nın milli kahramanlarından birisidir. Valilik bu programı iptal etmiş. Bu bizim dikkatimizden kaçmış, inşallah gelecek sene imamızı da yanımıza alarak Ali Çetinkaya’yı dualarla birlikte en iyi şekilde anacağız. Milli kahramanımıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. İl Başkanlığına aday olacak mısınız? Sorusunu da yanıtlayan Başkan Ercan, “Bir buçuk yıllık çalışmalarımda İl Başkanı olarak kendimi başarılı görüyorum. Önümüzde ki dönemlerde buna il örgütümüzde karar verir. Benim seçimlerde Toptaş’ın yada bir başkasının desteğine ihtiyacım yok. Ayrıca Toptaş’ın başka isimlere de destek vereceğini düşünmüyorum. Aday olacağım zaman başarılı da olacağıma inanıyorum . Bana göre iki aday çıkar” dedi.
“Eğitimde ki , 4 + 4 + 4
formülüne karşıyız”
Son günlerde ulusal gündem tartışmalara neden olan ve sıcaklığını koruyan bir çok konu hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Nevzat Ercan, eğitim sisteminde yapılmak istenilen ve 4+4+4 şeklinde 12 yıllık eğitim modelini eleştirerek, “Bu formül aslında eğitimde son gelinen noktada işin çığırından çıktığının bir göstergesidir” dedi. Cumhuriyetin geçmiş yıllarında tek tip gençlik yetiştirilmiş şeklinde ki söylemlere de karşı çıktıklarını söyleyen Başkan Ercan; “Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılacağı söyleniyor. Evet, doğru ama, 4 + 4 + 4 şeklinde çıkarılıyor. Yani bu işte ayrı bir kurnazlık var. Doğuda ve Güneydoğuda kız çocukları adamdan sayılmaz. Eğitim sisteminde yapılmak istenilen değişiklik bu haliyle geçerse eğer, kız çocukları okumaz neden? Bu formülle veli isterse çocuk 4 yıldan sonra okutulmayacak. Sonuç ne olacak peki? Erkek çocukları tamirhanelere gönderilecek çocuk işçiler olacaklar yani. Kız çocukları ise 11 yaşında gelin edilmeye başlanacak. Değişiklik bu halde olursa eğer çocuğun toplumla ilişkisi kesilecek, kapalı bir kutu olacak. Sorgulamayacak, araştırmayacak. Özellikle doğu ve güneydoğuda olacak manzara budur ve bizde bu manzaraların yaşanmasına karşıyız, o yüzden de değişikliğe karşı çıkıyoruz” şeklinde konuştu.
“Mustafa Kemal Atatürk turşu
kurmadı, ülke kurdu”
Son olarak programda uzun süredir gündemde ki sıcaklığını koruyan ve 1937-38 yıllarında yaşanan Dersim olayları konusuna değinen Başkan Ercan, “Dersimi günün koşullarına göre değerlendirmek lazım. Bir bölge kalkıp ben özerkim diyor, asker vermiyor, vergi vermiyorlar kimseyi şehre sokmayız diyorlar. Şimdi biz Şırnak doğuda diye de giremeyecek miyiz? Mustafa Kemal Atatürk’de turşu kurmuyor, ülke kuruyor. Yoktan bir ülke var ediyor. Dersim’de Feodal bir yapı vardı orda, aşiret reisleri istediğini yapıyordu, buna karşın o feodal yapıyı kırmak devlete biat ettirmek gerekiyordu. Orada yaşayan halk böyle bir yapıdan Cumhuriyet’in sayesinde kurtuldular. Bedel ödemediler mi? Ödediler. O dönemde devlet ‘Tunceli Kanunu’ çıkarıyor. Yukarıdan bir kanun çıkarılıyor ama uygulama şekline bakılınca yanlışlıklar ortaya çıkıyor. Devlet, ‘Dersimde ki insanları fare zahiri ile zehirleyin mi’ dedi. Savaş şartlarında bazı istenilmeyen şeyler oluyor. Bunu Mustafa Kemal yada CHP bağlamak yanlış olur. O zaman ki acıları deşeleyince özür dilemek yetmez” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme