• Haberler
  • Genel
  • 'Her vilayetin havası temiz' – Kocatepe Gazetesi

'Her vilayetin havası temiz' – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Afyonkarahisar'da ilçe ziyaretlerini bugün de sürdürdü. İhsaniye ilçesinde konuşan Bakan Eroğlu, çevre konusunda önemli adımlar attıklarını, Bakanlık olarak çevreye her türlü desteği verdiklerini söyledi Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 20 Kasım’da önce Sinanpaşa'yı, ardından İhsaniye'yi ziyaret etti. İhsaniye'de Düğün Salonu'nda konuşan Bakan Eroğlu, [&hellip]

“Her vilayetin havası temiz”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Afyonkarahisar’da ilçe ziyaretlerini bugün de sürdürdü. İhsaniye ilçesinde konuşan Bakan Eroğlu, çevre konusunda önemli adımlar attıklarını, Bakanlık olarak çevreye her türlü desteği verdiklerini söyledi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 20 Kasım’da önce Sinanpaşa’yı, ardından İhsaniye’yi ziyaret etti. İhsaniye’de Düğün Salonu’nda konuşan Bakan Eroğlu, “Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Çevre konusunda attığımız adımlar, geçmiş dönemlerle asla mukayese kabul edemez. Artık Türkiye’nin bütün vilayetlerinin havası temizdir. Ayrıca bizim bir eylem planımız var. Bu eylem planı çerçevesinde Türkiye’deki bütün katı atıkları, çöpleri, tıbbi atık dediğimiz hastane atıklarını toplayarak bertaraf etmek için büyük bir seferberlik yapıyoruz. Bu çerçevede Afyonkarahisar ve civarındaki bütün ilçe, belde ve köyler dahil olmak üzere muhteşem bir katı atık bertaraf tesisi inşa ettik” dedi.
Tıbbi atıkların bertaraf edilmesi ile birlikte hastalık etkenlerinin de azalmaya başlayacağını aktaran Eroğlu, “Tıbbı atık dediğimiz hastane artıklarını ortadan kaldırdığınız zaman hastalık etkenlerini ortadan kaldırıyorsunuz. Dolayısıyla hastalıklar olmuyor, hastane-doktor-ilaç masrafları azalıyor. Bunu biz çok önemsiyoruz. Bakanlık olarak biz çevreye her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın çalışmalarını da anlatan Eroğlu, “Sadece Çevre ve Orman Bakanlığı olarak biz bugüne kadar hükümetimiz döneminde 800’den fazla dev tesisi tamamladık. Bunlardan 200 tanesi baraj ve gölet. Bütün şehirlerin içme suyu tesisleri, İstanbul, Ankara, İzmir dahil olmak üzere. Taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, diğer attığımız adımlar” ifadelerini kullandı.
AK Parti hükümetinin gece-gündüz çalıştığını vurgulayan Eroğlu, hükümetin yaptığı çalışmaları da şöyle özetledi:
“Türkiye’nin her tarafı şantiyeye döndü. Sırf benim bakanlığımın 4 binden fazla Türkiye’nin her yerinde şantiyesi var. Dolayısıyla Türkiye’de çok güzel işler oluyor. Dünyada itibarımız hızla arttı. Artık başı dik, itibarlı bir Türkiye var. Merkez Bankası Başkanı, geçen ay başında Bakanlar Kurulu’na brifing verdi. Merkez Bankası, dünyanın en güçle bankalarından birisi. Merkez Bankası’nda şu anda 75 milyar dolar döviz rezervi, 5 milyar dolarlık da altın var. 80 milyar dolarlık önemli bir rezervimiz var.”
Eroğlu’nun gündemindeki bir başka konu da İhsaniye’de 27 Ağustos 2010 tarihinde açılışı yapılan Kızılay Maden Suyu İşletmesi’nin yeni tesisleriydi. Afyonkarahisar’ın maden sularının dünyaca meşhur olduğunun altını çizen Eroğlu, “Kızılay maden suyu hakiki maden suyudur. Her soda maden suyu değildir. Kızılay’ın muhteşem tesislerinin de açılışını yapmıştık” dedi.
Bakan Eroğlu’nun konuşmasını yaptığı düğün salonuna vatandaşların İhsaniye Belediyesi’ne ait dolmuşla geldiği görüldü. Düğün salonunun girişine asılan büyük çaptaki Veysel Eroğlu posteri de dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme