• Haberler
  • Genel
  • “Her türlü yolsuzluğa sonuna kadar karşıyız”

“Her türlü yolsuzluğa sonuna kadar karşıyız”

İGM Başkanı Salih Sel, bu yıl bütçesini rahat hazırladıklarını, her türlü yolsuzluğa ülke genelinde ve yerelde yürütülen çalışma ve hizmetlerde karşı olduklarını söyledi İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 2009 yılında göreve başladıklarında 19 milyon 850 bin lira ile meclisi aldıklarını söyledi. 2013 Yılını 70 milyon lira bütçe ile kapattıklarını belirten Sel, 2014 yılı [&hellip]

"Her türlü yolsuzluğa sonuna kadar karşıyız"

İGM Başkanı Salih Sel, bu yıl bütçesini rahat hazırladıklarını, her türlü yolsuzluğa ülke genelinde ve yerelde yürütülen çalışma ve hizmetlerde karşı olduklarını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 2009 yılında göreve başladıklarında 19 milyon 850 bin lira ile meclisi aldıklarını söyledi. 2013 Yılını 70 milyon lira bütçe ile kapattıklarını belirten Sel, 2014 yılı için 77 milyon lira olarak hazırladıkları bütçenin geçtiğini kaydetti.
GEREKLİ REVİZYON YAPILDI
İGM Başkanı Salih Sel, göreve başladıklarında ilk olarak önlerine 5 yıllık stratejik planın geldiğini, 2014 yılı için ön görülen bütçe rakamının 24 bin 800 lira olmasından yakındı. Bu durumun son derece acı olduğunu söyleyen Sel; “Biz bu rakamı 2010 yılında geçirdik. Bunu yaparken İller Bankası’nın son 5 yılında bize ödenek olarak neler geldiğini sordum. Onların ışığında her yıl ne kadar artış yapıldığını ortalama olarak baktık ve biz onu revize ettik. O zaman onu iki katından fazlaya çıkardık. Yani yaklaşık 48 küsurlar civarına çıkarmıştık. Biz geçen yıl Genel Sekreterimizle uyumlu çalışamıyoruz diye boşuna söylemedik. 2012 Yılının Kasım ayı itibariyle bana gelen rakamlar sene sonu itibariyle 56-57 trilyon lira idi. Buna rağmen bize 54 trilyon lira taslak bütçe getirdiler.” dedi.
BU YIL BÜTÇE HAZIRLIĞI KOLAY OLDU
Uzun süredir İl Özel İdaresi Genel Sekreter atamasının yapılamadığı eleştirilerinin yapıldığını belirten Salih Sel, uyumsuz çalışan bir genel sekreter sıkıntısı yaşadıklarının yineledi. Bu göreve vekalet eden Recep Oyur’un ekibi ile birlikte kendilerine düzgün bir bütçe gönderdiğini dile getiren Sel; “Gerçekçi bir bütçe taslağını önümüzde bulduk. Biz bugüne kadar da bu şekilde çalışmak istedik. Biz niye her tarafı didik didik didelim ki? Dolayısıyla bu yıl hamd olsun düzgün bir bütçe hazırlığı ve görüşmelerini gerçekleştirdik. Önümüze uygun bir bütçe taslağı geldi. Projede cüzzi oynamalarla biz işi hallettik.”diye konuştu.
PARTİNİN
YOLSUZLUĞA BAKIŞ AÇISI NET
17 Aralık 2013 tarihi itibariyle baş gösteren yolsuzluk olayları ile ilgili ilk etepta çok rahatsızlık duyduklarını belirten Salih Sel, AK Parti’nin mücadele mantık ve temelinde tüm yolsuzluklar, yoksulluk ve yasakların bulunduğunu vurguladı. Partisinin iktidara geldiği günden bugüne bu mücadele mantığının devam ettiğini belirten Sel; “Mesela Sayın Başbakanımız Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın bazı şeylerini duyması ile hemen kabineden ayırarak şaibeye mahal vermedi. Buna son açıklamalarında da yer verdi. ‘Babamın oğlu da olsa, evladım da olsa gözünün yaşına bakmam.’ ifadeleriyle anlatmıştır. Biz inancımız gereğince de buna karşıyız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) sözlerinden biridir. Bir çocuğun hırsızlık yaptığı ama hırsızın zengin çocuğu olduğu, affedilmesi söyleniyor. Peygamberimiz, ‘Kızım Fatıma da aynı şeyi yapsa ona da aynı şeyi uygularım.’ diyor. Bizler böylesi bir inancın sahipleriyiz. Her türlü yolsuzluğa sonuna kadar karşıyız.” diye konuştu.
“OLANLARIN HİÇBİRİ TESADÜF DEĞİL”
AK Parti ve partililer olarak kesinlikle her türlü yolsuzluğun tamamen karşısında olduklarının altını çizen İGM Başkanı Salih Sel, kim hırsızlık yapıyorsa en başta kendilerinin karşında yer aldıklarını belirtti. Son zamanlarda aklı selim düşünen insanların da gerçeği gördüğünden söz eden Sel; “İsrail ve ABD lobilerinin düğmeye basması ile biz bunları yaşıyoruz. Danışma Meclisi toplantımızda da söylemiştim. CHP Lideri Kılıçdaroğlu 2 yıldır ABD’ye gideceğini söylüyordu. Randevu alamıyordu. Kendisi yakın zamanda giderek Amerikan yetkililerle görüştü. Kendisi ülkeden çıkmadan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş’ın ismi geçiyordu. Partisinden çok büyük tepkiler aldı. Muharrem İnce’de büyükşehir için aday olacağını söyledi. Kendisine büyük bir tepki vardı. Ne oldu? ABD dönüşü kendisini Amerika Büyükelçisi ayağına çağırdı. Görüşme sonrası Mansur Yavaş’ı partisinden aday olarak ilan etti. Bunların hiçbiri tesadüf değil. Puzulleri yan yana koyduğunuzda fotoğraf tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.
DURUM AÇIKÇA ORTADA
CHP kurultayında partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Mustafa Sarıgül’e ağzına geleni söylediğini belirten Salih Sel, yolsuzluk iddiası ile partiden ihraç edilen kişinin AK Parti’yi yıpratabilmek için aday gösterildiğini ileri sürdü. Vatandaşın bunu net şekilde gördüğünü belirten Sel; “Başbakanımızın son yaptığı gezilerde vatandaş olup biteni daha net görüyor. Şunu da hatırlatayım; Ankara Genç İşadamları Dernek Başkanı ‘Bana 2012 yılının Haziran ayında ABD Büyükelçiliği’nin Ticari Ateşesi geldi. AK Parti için bir oluşumun içindeyiz, sizde bulunur musunuz dediler’ demişti. 1,5 Yıl önce yapılan bir girişimden söz edildi. Bunlar üst üste konulduğunda durum ortaya çıkıyor. Mesela Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Adalet Bakanımızdır. Mevcut AK Partili Belediye Başkan adayını da CHP adayı olarak gösteriyor. AK Partiyi nasıl yıpratırız diye çalışılıyor. Sandıkta seçimi kazanamayanlar farklı arayışların içinde.” ifadelerini kullandı.
“İSRAİL LOBİSİ İŞİN İÇİNDE
İşin içinde asıl parmağı olan iki ülkenin İsrail ve ABD olduğunu tekrarlayan Salih Sel şöyle konuştu: “Tüm gazeteler yazdı. İsrail lobisi işin içindedir. İsrail lobisi 47 kişilik imza ile ABD’ye başvurarak Halk Bankasına yaptırım uygulamasını talep ediyor. 17 Aralık 2013 tarihinde çok farklı üç dört dosya aynı anda sunuldu. Çok farklı hadiseler. Birisi hırsızlık yapmış, birisi trafik kazası yapmış vs. Olay aynı anda çok büyük gösteriliyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme