'Her Türlü Vesayete Karşıyız'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, 1980 darbesinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada darbelerden en çok etkilenen camia olarak her türlü vesayete karşı olduklarını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbenin 44’üncü yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

“MİLLİ GÖRÜŞCÜLER OLARAK DARBELERİN SİGORTASIYIZ”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, Türkiye tarihinde kara lekeler olarak bilinen darbelerin her türlüsünü siyasal hafıza olarak gördüklerini ifade etti. Çakır “Dünyanın hiçbir yerinde darbeler insanlara fayda sağlamamıştır. Milli iradenin celladı hükmünde olan darbelerin her zaman ve her şartta karşısında olduğumuzun bilinmesi gerekiyor. Darbeler insanlığa yarardan çok zarar getirmiştir. Darbeden ve darbe girişimlerinden beslenen her türlü karanlık yapıya karşı hiç kimse olmasa bile Milli Görüş neferleri olarak bu ülke için sigorta görevi göreceğiz. Böyle kara lekelerin siyasal tarihimizi kirletmemesi adına milletin huzuru ve refahı noktasında gerekli kararlar alınmalıdır.” dedi.

''ADİL BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ''

Başkan Çakır, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletle omuz omuza yürümenin karşısında hiçbir kirli zihniyet nefes alamaz. 12 Eylül’ün yıl dönümünde demokrasimize ve özgürlüklerimize vurulan bu kara lekeyi unutmadık. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; geçmişin acı hatıralarından aldığımız derslerle adaletin, hukukun ve adil bir düzenin egemen olduğu bir Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Daha aydınlık bir gelecek için kararlılıkla devam edeceğiz. Darbelerden en çok etkilenen camia olarak her türlü vesayete karşıyız.”

Bakmadan Geçme