“Her Türk Atatürk’e çok şey borçlu”

Değişik ülkelerden beş panelistin katıldığı ve moderatörlüğünü dernek kurucu başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun yaptığı panel, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Afyonkarahisarlı Prof. Dr. Gülsün Parlar’ın yanı sıra, Dağıstan Karaçay Özerk Çerkez Cumhuriyeti’nden T.C. Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Hürriyet Ersoy, Gagauzya Milletvekili İvanna Köksal, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Marina Zotovich [&hellip]

Değişik ülkelerden beş panelistin katıldığı ve moderatörlüğünü dernek kurucu başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun yaptığı panel, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Afyonkarahisarlı Prof. Dr. Gülsün Parlar’ın yanı sıra, Dağıstan Karaçay Özerk Çerkez Cumhuriyeti’nden T.C. Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Hürriyet Ersoy, Gagauzya Milletvekili İvanna Köksal, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Marina Zotovich ve Moldova’dan gazeteci Dildora Tulyaganavua’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde Prof. Dr. Gülsün Parlar, hem Türk kadınının hem de Afyonkarahisarlı kadınların dünü ve bugünüyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Parlar, Türk kadınının çalışkanlığı, eşine yardımı, bağlılığı, sadakati ve inançlarıyla üstün meziyetlere sahip olduğunu belirterek, Atatürk’ün Türk kadınının meziyetlerine olan güveninden dolayı onlara sağlamış olduğu yeni haklardan bahsederek, “Her Türk insanı Atatürk’e çok şey borçlu, bu borcu da bize emanet ettiği bu cennet vatana sahip çıkarak ödememiz gerekiyor” dedi.
T.C. Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Hürriyet Ersoy ise birbirine yakın ülkelerde kadınlar arasındaki profilin çok değişkenlikler gösterdiğini ve her şeye rağmen Türk kadınının yaşamını daha iyi şartlarda sürdürdüğünü söyledi. Eşinin Türk olmasından dolayı Ankara’da ikamet eden ve fiilen Gagauzya Milletvekili olarak da görev yapan İvanna Köksal da konuşmasında ülkesindeki kadınların yaşantısının çok da kolay olmadığını ifade etti. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Marina Zotovich ve Moldova’dan Dildora Tulyaganavua da; Türk kadınının kendi ülkelerindeki kadınlara göre teknolojiyle birlikte biraz daha rahat olduklarını ve uluslararası bu tür etkinliklerin ve panellerin ülkeler arasındaki dostluğu ve yardımlaşmayı artırdığını kaydetti.
İrfan Ünver Nasrattınoğlu da panelle ilgili olarak dernek başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, “Dernek kurucu başkanı olarak her zaman bu tür faaliyetlerinizin yanındayım. Ne zaman bana ihtiyaç duyarsanız bir büyüğünüz olarak yardıma hazırım” dedi.
Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan da, “Ankara’da yaşayan hemşehrilerimizi genel merkezimizde biraraya getirmekten yönetim kurulu olarak son derece gururluyuz, sevinçliyiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme