'Her şeye rağmen hakkımı helal ediyorum'

Susuz Belediyespor’da görevine son verilen Antrenör Celalettin Ulu, dün bir basın bildirisi yayımladı Ulu, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Geçen sezonun ardından Susuz Belediyespor Kulübünün saygıdeğer yöneticileri Mehmet Çalış, Ahmet Ballıkaya ve Orhan Aydoğdu'nun takımın hedefleri olduğunu, bu hedefler doğrultusunda benimle antrenör olarak çalışmak istediklerini, Susuz Belediye Başkanının desteklerini esirgemeyeceğini, ihtiyaç [&hellip]

“Her şeye rağmen hakkımı helal ediyorum”

Susuz Belediyespor’da görevine son verilen Antrenör Celalettin Ulu, dün bir basın bildirisi yayımladı

Ulu, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçen sezonun ardından Susuz Belediyespor Kulübünün saygıdeğer yöneticileri Mehmet Çalış, Ahmet Ballıkaya ve Orhan Aydoğdu’nun takımın hedefleri olduğunu, bu hedefler doğrultusunda benimle antrenör olarak çalışmak istediklerini, Susuz Belediye Başkanının desteklerini esirgemeyeceğini, ihtiyaç duyulan mevkilere 4 futbolcu transfer etmeleri gerektiğini, bunu da benim isteğim doğrultusunda gerçekleştireceklerini belirtmişlerdir. Düşünmek için fırsat verilmeden değerli yöneticiler benimle anlaştıklarını gazetelerin spor sayfalarına manşetten yayınlatmışlardır. Takımın eski antrenörü büyük hoca Münir Susuz’la nezaketen görüşerek yöneticilerin benimle anlaşmak istediklerini, kendisi için bir sorun teşkil edip etmeyeceğini sorduğumda, hiçbir sorun olmadığını, benim çalışmamdan gurur duyacağını söylemiştir. Her şeye rağmen kasabanın Belediye Başkanı ile görüştürerek işe resmiyet kazandırmışlar, bizzat başkan daha önce benim bu takımda futbol oynadığımı, kasabanın bir evladı olduğumu her türlü desteği sağlayacağını özellikle takımın başında görmek istediğini beyan etmiştir.
“İnsanları karşıma aldım”
“Takımın eksik görülen mevkileri belirlenip gerekli transferler yapıldığında yönetici dostlarım yine gazete-lerde boy boy reklam yapmışlardır. Afyonkarahisar spor camiasının önde gelen simalarının tüm uyarı ve telkinlerine rağmen “İşini sağlam yap, yarı yolda bırakılabilirsin” dediklerinde ben cevap olarak “ben yıllarca bu kasaba halkının ekmeğini yediğimi bana zarar gelebilecek hiçbir davranış olamayacak” dedim. Susuz Belediyespor’un yöneticilerini ısrarla savunarak, insanları karşıma aldım. Zaman kaybetmeksizin takımı lige hazırlamak için antremanlara başladım. Sevgili yöneticiler coşkuyla yapılanlara destek oluyor, transferlerin ne kadar isabetli olduğu konusunda sevinçlerini ifade ediyorlardı. Bugün Susuz Belediyespor’un hangi futbolcusuna sorarsanız antremanlardan ve yapılanlardan zevk aldığını söyleyecektir. Her şey yolunda giderken her gün cep telefonu ile defalarca görüştüğümüz yöneticilerden birisi büyük bir cesaret örneği gösterip telefonuma mesaj atarak yöneticilerden birisinin kulübe uğramadığını, diğerinin başkanla atıştığını, bütün faaliyetlerin durduğunu, belki lige bile katılamayacaklarını bildirmiştir. Bunun üzerine telefon ettiğim büyük yöneticilik örneği gösteren dostlarım telefonlarını açıp bir açıklama yapma cesaretini gösterememişlerdir. Ama ne hikmetse yöneticiler ne bir açıklama gereği duymuş, ne de telefonlarıma cevap vermişlerdir.
“Kaçamak cevaplar verildi”
“Susuz Belediye Başkanı ile telefonla yaptığım görüşmede kaçamak cevaplar verdiğini, sanki birilerini koruma iç güdüsü sergilediğini anladım. Büyük hoca Münir Susuz’la hem de Atatürk Stadı’nda görüştüğümde kesinlikle takıma geri dönmediğini, dönmeyeceğini, yeminli olduğunu söylemiştir. Ama görüşmemden bir gün önce takımla antremana çıkmış, sevgili hocam çok büyük bir nezaket örneği göstererek bana iyi bir ders vermiştir. Şahsen herhangi bir açıklama yapmayacaktım. Ancak son gazete haberi de gösterdi ki Celalettin Ulu’nun bir açıklama yapması gerekecek.
Kulübün bir çok futbolcusu ile görüşmeler yaptım. Spor camiasının içinden bir çok insanla konuştum. Konuştuğum kişilerin ortak bir ismin benim üzerimde oyunlar oynadığını, o ismin de futbolun içinde yer alan idarecilik vasfıyla görev yapan zat-ı muhterem bir insan olduğunu adına soyadına kadar, yaptığı işe kadar zikretmişlerdir. Ben kendisini deşifre etmeyeceğim. O kendisini çok iyi biliyor. Bu şahıs, bir insanın verdiği emek ile oynayacak kadar, hem de bunu birilerine baskı uygulayarak yapan, bu düşmanlığı insanların çıkıp yüzüne söyleyemeyen, saygısız bir anlayışın da temsilcisidir.
“Celalettin Ulu, antrenörlük
için hiçbir bedel talep etmemiştir”
Ben Susuz Belediyespor’lu yöneticilerden istirham ediyorum. Göreve son verilme nedeni, kulübün menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmişse, Celalettin Ulu sizden antrenörlük için herhangi bir bedel talep etmiş midir? Ya da yaptığı herhangi bir yanlış var mıdır? Nasıl anlaşmaya geldiğinizde benimle konuştuysanız, defalarca telefonla konuştuysanız, medeni cesaret gösterip “Şu nedenlerden dolayı seninle çalışamayacağız” diye bir açıklama yapabilirdiniz. Her şeye rağmen hakkımı helal ediyorum.”

Bakmadan Geçme