Her şey eşit fırsatlı eğitime katkı için

Atlas Eğitim Derneği'nin tek amacının sadece eğitimde fırsat eşitliğini güçlerinin yettiğince yayabilmek olduğunu belirten Genel Sekreter Dr. İsmail Adadıoğlu, öğrenciler için bulunmaz bir nimet olan bu faaliyetlerin daha çok öğrenciye ulaştırılabilmesi için çalıştıklarını bildirdi Atlas Eğitim Derneği Genel Sekreteri Sakarya Eğitim ve Arş. Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. İsmail Adadıoğlu, 2007 yılında Bilim ve Eğitim [&hellip]

Her şey eşit fırsatlı eğitime katkı için

Atlas Eğitim Derneği’nin tek amacının sadece eğitimde fırsat eşitliğini güçlerinin yettiğince yayabilmek olduğunu belirten Genel Sekreter Dr. İsmail Adadıoğlu, öğrenciler için bulunmaz bir nimet olan bu faaliyetlerin daha çok öğrenciye ulaştırılabilmesi için çalıştıklarını bildirdi

Atlas Eğitim Derneği Genel Sekreteri Sakarya Eğitim ve Arş. Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. İsmail Adadıoğlu, 2007 yılında Bilim ve Eğitim Sürecine Katkı Derneği (BESKDER) adı ile kurulan ve 2011 yılı başlarında yapılan genel kurul toplantısıyla Atlas Eğitim Derneği adını alan derneğin 4 yıldır eğitim alanında yaptığı özverili çalışmalara imza attığını söyledi.
Muhtarların konumu önemli
Atlas Eğitim Derneği’nin bu yıl tüm çabalarıyla çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Dernek Genel Sekreteri Uzman Dr. İsmail Adadıoğlu, 4 yıldır kişisel çabaları ve ilde ki önemli sanayici ve işadamlarının desteğiyle ayakta durulduğunu belirtti. Dr. Adadıoğlu, ilde ki yetim ve dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere tüm il halkına eğitim ve burs hizmetleri sunmaya bu yıl da devam ettiklerini kaydetti. Dernek Genel Sekreteri Dr. İsmail Adadıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da ulaşabildikleri tüm muhtarlıklara resmi bir yazı ile duyuru yapıldığını aktardı. Adadıoğlu; “Muhtarlarımızın mahallelerinde oturan yetim ve dar gelirli vatandaşlarımızın öğrencilerine gelir durumlarına göre ücretsiz ya da ayda 49 TL gibi sembolik aidatlarla okul destek eğitimleri ve SBS hazırlık dersleri verilecektir. Muhtarlıklarımızdan gelecek öğrenciler için ayrılmış kontenjanımız 42 öğrencidir. 2011–2012 Döneminde toplam 72 öğrenci okuma salonlarımızdaki okul destek ve SBS eğitimlerine alınacaktır. 4 Yıldır çok titizlikle seçilen bu öğrenci ve ailelerimizin seçiminde sayın muhtarlarımızın konumu çok önemlidir. Eğitime alınacak çocuklarımızın velileri muhtarlıktan fakirlik belgesi almak zorundadır. Asgari ücretli olan vatandaşlarımız ise maaş bordrolarını getirmek zorundalar. Eğitimlerin tamamen gönüllü eğitimciler tarafından verildiği Atlas Eğitim Derneği Okuma Salonları’nda 4 yıldır yüzlerce öğrenci eğitim almış ve bu öğrencilerin tamamına yakını iyi bir liseye yerleştirilmiştir. “ dedi.
Parti cemaat bağlantısı yok
Okuma salonlarında verilecek eğitimlerden faydalanmak üzere ayrılan 30 öğrencilik kontenjana gelir durumu asgari ücretin üzerinde olan vatandaşlar ve üye çocuklara ayrıldığını ifade eden Dernek Genel Sekreteri Dr. İsmail Adadıoğlu; “Sekiz ve 12 kişilik modern okuma salonlarında verilecek eğitimler ilköğretim 4.5.6.7 ve 8. sınıfları kapsamaktadır. 2011 yılı için verilecek eğitim bursları için ön başvuruların www.atlasegitim.org sitesi üzerinden yapılması zorunludur. Ön başvuru yapan öğrencilerimize başvuru formu gönderilecek ve esas başvuru evrakları istenecektir. Gerekli bilgiler web sayfamızdan alınabilir. Her yıl tekrar ettiğimiz gibi bu yıl da tekrar ediyoruz ki, derneğimizin hiçbir siyasi parti ya da cemaatle bağlantısı yoktur. Tek amacımızın eğitimde fırsat eşitliğini gücümüzün yettiğince yayabilmek, ilimizdeki öğrenciler için bulunmaz bir nimet olan bu faaliyetlerin daha çok öğrenciye ulaştırılabilmesi için çalışmaktır. Tüm halkımızın ramazan ayının mübarek olmasını diliyor, ramazan ayının halkımıza, devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. “ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme