Her Şey Afyon Barosu İçin

Afyonkarahisar Barosu'nun 46'ıncı seçimine başkan adayı olan Av. Melahat İpek Yılmaz Göktürk, Av. Yunus Pektaş ve Av. Sedat Toprak, Afyonkarahisar Baro yönetimi için yarışacaklar.

Afyonkarahisar Barosu’nun 46’ıncı seçimli olağan genel kurul toplantısında üç Baro Başkan Adayı Av. Melahat İpek Yılmaz Göktürk, Av. Yunus Pektaş ve Av. Sedat Toprak, Kocatepe’ye demeç verdiler.

GÖKTÜRK: SEÇİLİRSEM AFYON’UN İLK KADIN BARO BAŞKANI OLACAĞIM

Av. Melahat İpek Yılmaz Göktürk, 2010 yılından bu yana Afyonkarahisar Barosu'nda serbest avukatlık yaptığını Baro da 8 yıllık yönetim kurulu üyeliği tecrübesi olduğunu belirtti. Son iki dönemde de Baro Genel Sekreterliği yaptığını ifade eden Göktürk, “Girdiğim tüm Baro seçimlerde yüksek oy aldım. Güzel bir genel kurul toplantısı geçireceğimiz için heyecanlıyım. Bence seçimimiz de bizlere yakışır şekilde güzel geçecek. Afyonkarahisar Barosu için hayırlı olan sonucu diliyorum. Afyonkarahisar Barosu tarihinde bir ilk olarak üç başkan adayı seçime katılıyoruz. Bizler her zaman hukukun üstünlüğünü savunan insanlarız. İnsan hakları bizim için çok önemli. Avukatlar da savunmanın en önemli saç ayağıdır.  Afyonkarahisar Baro tarihinde ilk kez üç başkan adaylı bir seçim olacağını ifade ettik. Göreve seçilmek kısmet olursa tek kadın aday olarak Afyonkarahisar Barosuna bir kadın elinin değmesini arzu ediyoruz. Ancak toplumsal cinsiyet eşitliği taraftarıyız. Kesinlikle cinsiyetçi bir söylem ya da yaklaşım gütmüyoruz. Göreve seçilmek kısmet olursa Afyonkarahisar’ın ilk kadın Baro Başkanı olacağım.” dedi.

Her Şey Afyon Barosu İçinPEKTAŞ: EKİBİMİZ ÇALŞIKAN SADECE ÇALIŞMAYA SÖZ VERİYORUZ

Afyonkarahisar Baro Başkan Adayı Av. Yunus Pektaş, 2011 yılından itibaren Afyonkarahisar Barosu'nda serbest avukatlık yaptığını, 2021 yılında yapılan genel kurulda Baro Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve seçilip genel sekreterlik yaptığını dile getirdi. Pektaş, “2010 yılından itibaren avukatlık staj dönemimde Afyonkarahisar Barosunun komisyonlarda aktif görev aldım. Baromuzun çıkardığı derginin editörlük görevini üstlendim. Staj komisyonunda, eğitim yayın komisyonunda çeşitli çalışmalarım oldu. Bu dönem 2024 yılında yapılacak genel kurulda da Baro başkan adayı olarak meslektaşlarımızın karşısındayız. Güzel, çalışkan, mesleği yapış şekliyle de meslek itibarını önceleyen isimlerden oluşan bir ekibimiz var. Ekibimizin çalışkanlığına o kadar güveniyoruz ki meslektaşlarımıza önce ve sadece çalışma sözü veriyoruz. Elbette projelerimiz de var. Daha önceki yönetimlerimize katkılarından, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onların bıraktığı yerden bir üst seviyeye mesleğimizi, meslek örgütümüzü, Baromuzu taşımak için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Meslektaşlarımız takdir ve teveccüh gösterirlerse seçimlerde bizler çalışmak için var gücümüzle 14 Ekim Pazartesi gününden itibaren kolları sıvayacağız. Baromuzun 46’ıncı olağan seçimli genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa Afyon Baro tarihinde ilk defa üç adaylı bir seçim var. Çok sesli, demokratik bir seçimle Afyonkarahisar Barosu olarak örnek olacağız. Başkan adaylarından Av. İpek Hanım staj sürecinden itibaren arkadaşımdır. Av. Sedat Bey, ağabeyimiz üstadımızdır. Baro yönetim kurulunda birlikte çalıştık. Üç aday olarak bu görevin bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle hareket ederek demokrasi şölenine imza atacağımıza inanıyorum. İddialarımız, meslekle ilgili örgütle ilgili yapmak istediklerimizi sunacağız. Meslektaşlarımız karar verecekler. O noktada da ben eminim diğer adaylı arkadaşlarım da, ben de, kim kazanırsa kazansın, onu kutlayacak ve onun da çalışması için, Baro için, meslek için, örgüt için, avukat için elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Buna inancım sonsuz. Diğer arkadaşlarım da bu inançta olduğuna eminim.” diye konuştu.

Her Şey Afyon Barosu İçin

TOPRAK: MESLEK HAYATIM BOYUNCA ÖNCELİĞİM BARO OLDU

Afyonkarahisar Baro Başkan Adayı Av. Sedat Toprak, seçimin Baro’ya hayırlı olmasını diledi. Güzel bir seçim yarışı olacağını söyleyen Toprak, “Diğer aday meslektaşlarıma başarılar diliyorum. 22 yıllık meslek hayatımda hep baroyu önceleyen, meslek sorunlarına eğilen bir yaklaşımım oldu. Son iki dönemdir Baro yönetim kurulu üyeliği görevini yaptım. Hep Baromuzu düşünen bir yaklaşımla hareket ettik. Bu seçimde de artık çıtayı daha da yükseğe taşımak amacıyla hizmet noktasında başkan adayı oldum. Amacım seçildiğim takdirde Afyonkarahisar Barosuna en iyi şekilde hizmet etmektir.” şeklinde konuştu. 

Her Şey Afyon Barosu İçin

Av. Melahat İpek Yılmaz Göktürk’ün Başkan Adayı olduğu Yönetim Kurulu Üye Adayları: Av. Salih Aydoğan, Av. Ö. Mahmut Erdoğan, Av. Esra Yılmaz Kocabaş, Av. Gamze Alhan Okyar, Av. Derya Yılmaz Türk, Av. Hasan M. Sezer, Av. İbrahim Köken, Av. Mehmet Taşkın, Av. H. Gizem Çelik Sesigür, Av. Şükrü Emrah Yılmaz.

Disiplin Kurulu Üye Adayları: Av. Hamdi Yakut, Av. Emrah Kara, Av. Halide Yaman, Av. Asude Burçin Özer, Av. Özlem Özer. 

Her Şey Afyon Barosu İçinDenetim Kurulu Üye Adayları: Av. Osman Toydemir, Av. İsmet Özener, Av. Hasan Vergili.

Türkiye Barolar Birliği (TTB) Üye Adayları: Av. Yasemin Süren, Av. Ebru Özlem Ketenci, Av. Canan Kestioğlu.

Av. Yunus Pektaş’ın Başkan Adayı olduğu Yönetim Kurulu Üye Adayları: Av. Semih Akseki, Av. Umut Kılıç, Av. Ozan Can Aydın, Av. Özden Keleş, Av. Fatma Özçelik, Av. Hakan Bal, Av. Gamze Bekteş İkiz, Av. Merve Zeybek Telek, Av. Mustafa Çoşkun, Av. Sümeyye Zengin.

Disiplin Kurulu Üye Adayları: Av. Ali Börklü, Av. Hüseyin Gür, Av. Halil Kaplan, Av. Burak Çiçekdemir, Av. Murat Emre Uyar.

Her Şey Afyon Barosu İçin

Denetleme Kurulu Üye Adayları: Av. Selin Koçak, Av. Betül Kayabaşı Mollaoğlu, Av. Kübra Savaş.

Türkiye Barolar Birliği (TTB) Üye Adayları: Av. Cemal Günay, Av. Duygu Tokgöz, Av. Şükrü Elbir.

 Av. Sedat Toprak’ın Başkan Adayı olduğu Yönetim Kurulu Üye Adayları: Av. Emre Çınar, Av. Elif Tuğba Şahin, Av. Ömer Faruk Altın, Av. Sevda Çoban, Av. Yusuf Şahin, Av. Özge Demirkırkan, Av. Burak Ünlü, Av. Battal Kılıç, Av. Fatma Gül Yetere, Av. Umut Köse.

Her Şey Afyon Barosu İçin

Disiplin Kurulu Üye Adayları: Av. Ali Sinkay, Av. Murat Kınal, Av. Doğan Dağlı, Av. Gamze Yeşilyurt, Av. Okan Yılmaz.
Denetleme Kurulu Üye Adayları: Av. Kürşad Yener, Av. Emir Erkalan, Av. Oğuzhan Kurum.
Türkiye Barolar Birliği (TTB) Üye Adayları: Av. Münevver Nilgün Seçen, Av. Hatice Gök, Av. Mehmet Çınar.

Her Şey Afyon Barosu İçin

Bakmadan Geçme