Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Her metrekare “hakkıyla” değerlendirilmeli”

“Her metrekare “hakkıyla” değerlendirilmeli”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentsel dönüşüm çalışması için Belediyenin yetki alıp, bakanlığın devre dışı kalması gerektiğini belirtti. Görgöz, yeniden imara açılıp belirlenecek plan dâhilinde, her metrekarenin‘hakkıyla’ değerlendirilmesinin zorunlu olduğunu kaydetti

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentsel dönüşüm işinin takipçisi olacaklarını açıkladı.
“MAHALLELER
İNCELENDİ, VATANDAŞ
DİNLENİLDİ”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın kentsel dönüşümle ilgili açıklamasına değinerek, Özkaya’nın geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yaptığı açıklama da, “İmaret ve Mısri Camii etrafındaki yapılara yılsonuna kadar kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazma vurulacak. Bakanımız Murat Kurum gerekli talimatları verdi. Gerçekten Afyonkarahisar’ın tarihine, kültürüne, mirasına ve çevresinde uygun bir şehirleşmeyi ve dönüşümü milletimiz ile birlikte yapacağız.” ifadelerini hatırlattı. Özkaya’nın yaptığı açıklama sonrası sözünü ettiği mahallelere gidip bir takım görüşmelerde bulunduklarını aktaran Görgöz, “Sözü edilen mahallelerde bir takım incelemelerde bulunduk. Mahalle sakinlerini, bakkalı, manavı, fırıncıyı dinledik. Bu mahalleler için kentsel dönüşüm kararı 2013 yılında alınmış. O günden bu güne, hemen her konuda olduğu gibi, her yıl bu konu gündeme gelmiş ama hiçbir şey yapılmamış, hep lafta kalmış.” dedi.
“VATANDAŞ SERZENİŞTE
BULUNUP SORULAR SORUYOR”
Kentsel dönüşümün uygulanacağı mahalle sakinlerinin birçoğunun “Bu ev bize dedemden, büyük dedemden, nenemden kaldı, asırlık geçmişimiz var. Bizim için hem maddi hem de manevi değeri çok büyük. Ona rağmen bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Bizi arayan yok, soran yok” diye serzenişte bulunduklarını bildiren Görgöz, “İnsanımız, ‘Kime sormuşlar? Kimin malını, kime veriyorlarmış? TOKİ yapacak diyorlar, mirasımızı TOKİ’ye mi yedireceğiz? Kazmayı vuracaklarmış da, şartları neymiş? TOKİ mi yapacak? Nasıl yapacaklarmış? Kimden izin almışlar v.b sorularla karşılaştık.” ifadelerine yer verdi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
TEK YETKİLİ BELEDİYE OLMALI”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın sözünü ettiği mahallelerin şehrin en değerli, en güzel, önemli ve merkezi tarihi geçmişi olan yerleşim yerleri olduğunu belirten Görgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğma-büyüme Afyonlu olup, çocukluğu Örenbağ’da geçmiş biri olarak bizde az çok biliriz. Biz kalenin yapıldığını da, çivinin çakıldığını da biliriz. Bu güzel mahallelerimiz için Afyon Belediyesi yetki alıp, bakanlık devre dışı kalmalı, yeniden imara açılıp belirlenecek plan dâhilinde, her metrekaresi ‘hakkıyla’ değerlendirilmelidir. İl merkezine TOKİ girmemelidir. Mahalle sakinleri evlerini, arsalarını anlaşabildiği müteahhitlere kendileri vermeli ya da yaptırmalıdırlar. Yapılacak iş çok açık ve bellidir. Oturulur muhtarlarıyla, azalarıyla, mahalle sakinleriyle birlikte herkesin maksimum düzeyde memnun kalacağı ortak kararlar alınır. O zaman kazmayı da, küreği de birlikte bayram havası içinde vururuz. Bu işin takibini bırakmayacağız.”