'Her kesimin görüşüne önem veriyoruz'

Afyonkarahisar Belediyesi, işçi temsilcileriyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun buluştuğu toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda sendikaların çalışma hayatı için öneminden bahsedilirken, Bakan Eroğlu 'Her kesimin görüşünü alıyoruz' dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun daveti üzerine gerçekleşen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. [&hellip]

“Her kesimin görüşüne önem veriyoruz”

Afyonkarahisar Belediyesi, işçi temsilcileriyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun buluştuğu toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda sendikaların çalışma hayatı için öneminden bahsedilirken, Bakan Eroğlu “Her kesimin görüşünü alıyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun daveti üzerine gerçekleşen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek de iştirak etti.
Toplantıda birlik olmanın tadını ve hazzını yaşadıklarını belirten Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, toplantının yapılmasını sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Sendikalar olarak, sorunların siyasetle çözülebileceğini bildiklerini kaydeden Muharrem Uslu, düzenlenen toplantı ile sendikaların, sorunlarını dile getirme imkânı bulduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile hem belediye başkanlığı hem de il başkanlığı döneminde iyi bir iletişim içerisinde olduklarını dile getiren Muharrem Uslu, bu iletişimin doğru olduğunu ve buna her zaman inandıklarını söyledi.
Bakan Eroğlu, büyük bir şans
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’nun ardından, ev sahibi olarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerine değindi. Afyonkarahisar’ın belediyecilik yönünden çok güzel yıllarını yaşadığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Burada en büyük şansımız, kabinede, icraatçı ve çalışkan bir bakana sahip olmamızdır. Yine siyasi parti il teşkilatımızın bize her konuda, her türlü desteği vermesi bunda etkili olmuştur. Ayrıca hem geçen dönem, hem de bu dönem görev yapan milletvekillerimizin ilettiğimiz her konuda seferber olmaları bu güzel yılların bir sonucudur. Örneğin, bugün müze yatırımı başladıysa milletvekilimiz Halil Aydoğan’ın gece-gündüz, Kültür Bakanlığı ile TOKİ arasında deyim yerinde ise mekik dokuması sayesindedir. Yine ayrıca, Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Spor Kompleksi’nin talimatını vermesinin ardından çıkarılan yeni yönetmelikte milletvekili-miz Sait Açba’nın çok büyük emekleri vardır.” dedi.
Başarı, uyumla geliyor
Bu noktada, uyumlu çalışmanın önemine vurgu yapan Başkan Çoban, şöyle konuştu: “2002 yılında ben il başkanıyken, 2003 yılı Şubat ayında dönemin belediye başkanı bana gelerek, ‘sizden iki şey istiyorum’ dedi. Birincisi İnaz arsalarının devri, ikincisi ise Ataköy’de Hıdırlık’ın arkalarından gelerek, Kanlıca ve Esentepe mahallelerinde sel baskınlarına sebep olan derenin ıslahı ile ilgiliydi. Bu iki isteği ile ilgili bize bir yazı yazdı. O zaman sayın bakanımız, DSİ Genel Müdürü idi. Kendisine bu iki konuyu ilettik. Bakanımız, dere ıslahı ile ilgili hemen talimatını verdi o derenin ıslahı yapıldı. İnaz arsalarının devri için ise Ankara’ya gittim. Sait Açba milletvekilimize beraber dönemin Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezer’e gittik ve imzasını attırdık. Ben daha Afyonkarahisar’a gelmeden tapunun devri ile ilgili faks belediyeye geldi.”
Sendikaların aklı başında
Peygamber Efendimizin, “İşçinin hakkını alnının teri kurumadan verin” hadis-i şerifini hatırlatan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “Dolayısıyla bir insan başka bir insanı çalıştırırsa ona hakkını savsaklamadan geciktirmeden verecek. Bu en büyük prensiptir. Ancak dönem dönem işverenler, maalesef işçinin hakkını tam hakkıyla vermiyor. İşçilere destek vermek için sendikalar oluştu dünyada. Daha sonra bu sendikalar Türkiye’de de yaygınlaştı. Artık sendikalarımızın, aklı başında. Ücret sendikacılığından, artık işçinin hakkını almaya çalışan, bunu yaparken de hak ve adaletten ayrılmayan sendikacılığa geldik.” diye konuştu. tamamladı.
“Büyük hedeflerimiz var”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sendika yöneticilerine hitap etti. Sendikalara çok büyük önem verdiklerini belirten Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ı daha güzel bir hale getirmek için sendikaların, öneri, tavsiye ve tenkitlerini kendilerine çekinmeden bildirmelerini istedi. Sendika yöneticile-rine, “Bizim amacımız sizlere hizmet etmek” şeklinde seslenen Bakan Eroğlu, büyük hedefleri olduğunu ifade ederek; “Çünkü büyük hedefi olmayan devletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkûmdur. Dolayısıyla bizim, 2015 ve 2023 hedeflerimiz var. Uyumlu çalışıyoruz ve aramızdan su sızmıyor. Valimiz çok kıymetli, il başkanımız siyaseten çok büyük destek veriyor. Ayrıca belediye başkanımız ne proje getirirse çözüyoruz. Rektörümüzle de aynı çalışma içerisindeyiz” dedi.
Hizmetler tamamlanacak
Son dönemde, Afyonkarahisar için çok güzel çalışmalar yapıldığını dile getiren Bakan Eroğlu, “.Ağaçlandırmada ciddi seferberlik yaptık ve bu sayede Afyonkarahisar, dünyada ormanlık alanlarını en çok arttıran şehir oldu. Yüzde 1 bile arttırmak mesele iken Afyonkarahisar’da biz bunu yüzde 23’e çıkarttık. Yaptığımız Zafer Ormanı, gelip gezenlerin hayretler içerisinde kaldığı bir yer haline geldi. 26 Ağustos Tabiat Parkı da keza öyle.” diye konuştu. (Kocatepe)

Hayvan hak ihlallerinde cezalar artacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da işçi sendikaları temsilcileri ile bir araya geldi. Afyonkarahisar Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayvan hakları ile ilgili bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ve Türk-İş’e bağlı sendikaların Afyonkarahisar Şube Başkanları ile bir araya geldi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki kahvaltının ardından Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, hayvan hakları ile ilgili yeni bir düzenlemenin üzerinde çalışıldığını kaydetti. En son yapılan Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine bu konuyla ilgili talimat verdiğini bildiren Bakan Eroğlu, “Başbakanımız hayvan hakları konusunda cezaların ağırlaştırılması ve hakların korunması doğrultusunda gerekli düzenlemeyi yap dedi. Biz de gerek Adalet Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ve belediyelerimizle grup başkanvekili-mizle böyle bir çalışma içine girdik” dedi.
“Muhalefet
peşimizden geliyor”
Ormanlardaki yaban hayatın korunması için düzenleme yaptıkları hatırlatan Eroğlu, hayvan hakları konusunda da cezaların artırılacağını ipuçlarını verdi. Eroğlu, “Hayvan haklarını ihlal edenlere daha ağır cezai müeyyideler gelecek. Bunu özellikle belirteyim. Şöyle garip bir husus var. Ben bunu ilan ettim. Muhalefet peşimizden geliyor ya. CHP ‘Buna biz sahip çıkalım, 8 Şubat’ta Meclis önünde bir eylem yapalım’ demiş. Aynı şeyi 2B için de yaptılar. 2B için önce karşı çıktılar. 2B ile ilgili biz hazırlık yaparken ‘2B ile ilgili taslağı biz verelim’ diye bir hazırlık yaptılar. Takip etmeye devam etsinler. Biz önden gidelim. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ve Müsteşar Yardımcısı’na talimat verdim. Grup Başkanvetili Ayşenur Bahçekapılı, Adalet Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ve milletvekillerinden oluşan bir komisyon oluşturacağız” diye konuştu.
Ceza Kanunu’na
göre işlem yapılabilir
Mevcut mevzuatta hayvan haklarının korunmasıyla ilgili düzenlemelerin olduğunu, ancak hayvan hakları derneklerinin bu konuda birtakım ağır cezalar talep ettiklerini belirten Eroğlu, “Hayvan hakları derneklerinin hayvan hakları ihlallerinin Kabahatler Kanunu’ndan çok Türk Ceza Kanunu’na göre cezalandırılması talepleri de var. Bunları ele alacağız. Ona göre çalışma Başbakanımızın talimatıyla başladı. Bakanlar Kurulu’ndaki talimata göre bunun koordinasyonunu biz yapıyoruz.
Yaban hayatını da koruyoruz. Şehir içiyle değil, dağda, bayırdaki, ormandaki yaban hayatıyla da ilgileniyoruz. Kızılören’den bir vatandaş mesajla bana ulaştı. Bölgede yıldırım hızıyla saman balyalarını gönderdik. Ocak ayında 35 ton yaban hayatı için yem bırakmışız. Belediyelere de yaban hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve küpelenmesi için 2 milyon lira aktardık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

“Bakanlar eli boş gelmez”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın dışında yatırımcı bütün bakanlıkların Afyonkarahisar’da sayısız yatırımlar yaptığını ifade eden Bakan Eroğlu, “Bütün bakanlarımız sık sık Afyonkarahisar geliyor. Daha önce 4-5 yılda bir bakan ancak gelirken, şimdi yılda 2 defa gelen bakanlarımız var. Bakanların Afyonkarahisar’a gelmesi yatırım ve hizmet demek. Çünkü buraya gelen bakan eli boş gelmez” ifadelerini kullandı.

Hızlı tren için eleman yetiştiren okul önerisi

Hızlı tren ve Zafer Havalimanı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Veysel Eroğlu, “Biz Afyonkarahisar’da, aynen karayollarındaki gibi ‘bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar’ sloganını hızlı trende de uygulayacağız. Çünkü Afyonkarahisar hızlı trende çok büyük merkez olacak. Başbakanımız da çok büyük destek verdik. Ulaştırma Bakanı Müsteşarı ile görüştüm ve Sayın Müsteşara, ‘burası çok büyük bir kavşak olacak, çok büyük düşünelim’ dedim. Çünkü geçmişte örneklerini gördük. Çok küçük düşünüldüğü için kapasite yetersiz kalıyor. Ama bizim büyük düşünmemiz lazım. Ayrıca 30 Ağustos 2013’te açılması planlanan Zafer Havalimanı’nın açılışını 29 Ekim 2012’ye çekme gibi gayretimiz var.” dedi. Eroğlu, Afyonkarahisar’da Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde hızlı tren ile ilgili teknisyen ve mühendis yetiştirecek bir ya da birden fazla okulun kurulmasını istedi.

Eroğlu’nun her tarafta hizmeti var

Geçtiğimiz günlerde annesini ziyaret etmek için memleketine giderek, Çankırı ve Çorum’da temaslarda bulunduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, temasları sırasında bir araya geldiği idarecilerin, kendisi aracılığıyla Bakan Eroğlu’na selam söylediklerini ifade etti. Çankırı ve Çorum’da Bakan Eroğlu’na müthiş bir sevgi seli olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Bakanımızın her tarafta hizmetleri var. Dolayısıyla bu da halk nezdinde büyük sempati toplamasına neden oluyor. Bunun en güzel örneğini Çankırı ve Çorum’da yaşadım.” dedi.

“SEKA gibi olmayacak” sözü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile işçi sendikaları temsilcilerinin kahvaltıda buluşmasında söz alan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, özelleştirme programına alınan Afyon Şeker Fabrikası’nın SEKA’daki özelleştirme gibi işçi mağdur etmemesini istedi.
Kahvaltının ardından Belediye Meclisi’nde söz alan Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu da “Özelleştirme yapılacaksa bile kooperatifleşmeye gidilsin. Fabrika’da çalışanlar, Fabrika’yı alsın” dedi.
Bakan Eroğlu ise her iki öneriyi dikkate alacaklarını belirterek “SEKA’nın özelleştirme biçimi yanlıştı. Şeker Fabrikası’nın özelleştiril-mesinde işçinin de pancarla uğraşan çiftçinin de mağdur edilmemesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Harb-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak da 1955 yılında kurulan askeri fabrikanın son yıllarda gerek iş gücü, gerekse iş yükü anlamında zayıflamaya başladığını söyledi. 522 bin metrekarelik alan sahip olan fabrikada şu anda 47 bin metrekarelik kapalı alanı kullandıklarını belirten Koçak, şu an personel sayısının da 321 kişiye düştüğünü kaydetti.

“Yollardaki bozulma normal”

Afyonkarahisar’daki şehiriçi yollarının bozukluğu nedeniyle internette sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurulan Afyon Yol Mağdurları grubunun eleştirilerine atıf yapan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “1949’dan bu zamana kadar böyle bir soğuk görülmedi. Uzun yıllar ortalaması eksi 3,6 iken 2012’nin Ocak ayında eksi 6.6 olmuş. En düşük sıcaklık eksi 22. Bu soğuklukta yolların tahrip olmaması mümkün değil. Kimsenin belediye başkanımızı suçlamasına gerek yok. Su donunca genişliyor. Oradaki su tabakasını kaldırıyor. Belediye başkanımız gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Bu gayet normaldir.”

“Büyükşehir için 50 bin kişi kaldı”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasından sonra Bakan Eroğlu, “İnşallah başkanımıza ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’da diyeceğiz. Bunun için Afyonkarahisarlıların da biraz gayret göstermesi gerekiyor. Büyükşehir olması için 50 bin kişilik bir açık kaldı” diye konuştu.

Sanayi “ATAK”ı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Veysel Eroğlu, Afyonka-rahisar’a uçak ve helikopter yan sanayi kurulması için iş adamlarına hazırlık yapma çağrısında bulundu. Eroğlu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın yakın bir zamanda Afyon Askeri Fabrika’da 60 milyon dolarlık zırhlı araçlar için kompozit başlık yatırımına girmesinin ardından milli proje olan Atak helikopterlerinin de üretimi için büyük bir yatırıma gireceğini hatırlattı.

Bakmadan Geçme