'Her ihtiyaçta akla KIZILAY geliyor'

Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan Şube Başkanı Mehmet Yakın, her ihtiyaçta akla Kızılay'ın geldiğini söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ise Vali Gökmen Çiçek'in liderliğinde Afyonkarahisar'da Türk Kızılay'ı ile birlikte hareket ettiklerini söyledi   Afyonkarahisar Kızılay İl Başkanlığı tarafından Kızılay Haftası nedeniyle dün İmaret Camii önünden Zafer Meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Daha sonra kan bağışında [&hellip]

Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan Şube Başkanı Mehmet Yakın, her ihtiyaçta akla Kızılay’ın geldiğini söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ise Vali Gökmen Çiçek’in liderliğinde Afyonkarahisar’da Türk Kızılay’ı ile birlikte hareket ettiklerini söyledi

Afyonkarahisar Kızılay İl Başkanlığı tarafından Kızılay Haftası nedeniyle dün İmaret Camii önünden Zafer Meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Daha sonra kan bağışında bulunuldu. Programa; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Kızılay Şube Başkanı Mehmet Yakın, AKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ve Kızılay gönüllüleri katıldı.
“153 YILLIK
ULU ÇINAR”
Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın, Kızılay Haftası için düzenledikleri yürüyüş programı katılımcılarına teşekkür etti. Kızılay’ın 153. kuruluş yıldönümünün idrak edildiğini belirten Yakın, “153 yıllık ulu bir çınar etrafından toplanmış bulunuyoruz. Kızılayımız ilk kurulduğunda savaştaki yaralılara yardım, kaybolan esirlerin geri getirilerek aileleriyle aralarında irtibat kurulması gibi faaliyetlerle işe başlamıştır. Daha sonra giderek kendisini toplumun her alanında kabul ettiren, toplumun kılcal damarlarına kadar işleyen bir yapıya sahip oldu. Bugün afet denilince akla Kızılay geliyor. İhtiyaç sahiplerinin akla gelecek hemen her türlü ihtiyaçların giderilmesinde akıllara Kızılay geliyor. Kan bağışında da akla yine Kızılay geliyor. Maden suyu fabrikalarımız var. Şu anda bazı içeçek çeşitlerinde Türkiye’de iyi bir konumdayız. O da gelir getirilen bir yapımızdır. Kızılay’ın insan hayatına dokunmadığı bir alan yok.” dedi.
“BAĞIŞÇILARDAN
VE GÖNÜLLÜLERDEN
ALLAH RAZI OLSUN”
Kızılay faaliyetlerinin profesyonellerce yürütülürken, sahada görülen yüzün ağırlıklı olarak gönüllüler olduğunu belirten Yakın, “Sahada ağırlıklı olarak gönüllülerimiz çalışmaktadır. Allah gönüllülerimizin hepsinden razı olsun. ‘Sen varsan Kızılay var.’ sloganıyla yola çıkıyoruz. ‘İyilik seninle güzel.’ gibi sloganlar gönüllülerimizin değerli katkılarıyla Kızılayımızı daha da güzelleştirmektedir. Bu hizmetleri yaparken vatandaşlarımızın destekleride bize güç veriyor. Allah razı olsun bağışçılarımız Kızılay derneğimizi devamlı destekliyor. Aldığımız bağışları, ihtiyaç sahiplerine anında eksiksiz gerekli yerlere ulaştırıyoruz. Bu vesileyle gönüllülerimize tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“KIZILAY İYİLİK HAREKETİDİR”
Yürüyüş sonrası açıklama yapan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik konuşmasına, Vali Gökmen Çiçek’in selamlarıyla Kızılay Haftasına yönelik iyi dileklerini ileterek başladı. Keklik, Kızılay Haftası nedeniyle 81 vilayette olduğu gibi milli tarihe damga vuran, İstiklal Harbinin kilit şehri, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle de ülkenin önemli şehirlerinden Afyonkarahisar’da da aynı saatte başlandığını söyledi. Keklik şöyle konuştu: “Türk Kızılay’ımız Osmanlı Devleti döneminde 1868 yılında kuruldu ve kurulduğu günden bugüne gerek yurt içinde özelliklede son yıllarda gerekse yurt dışında ayrım yapmaksızın tarafsız bir şekilde insanlığın ızdarıbını, sıkıntılarını bir şekilde çözmeyi hedeflemiştir. Bu çerçevede de aslında yurt içi ve yurt dışında muhtaç insanların barınma, beslenme, sağlık gibi ihtiyaçlarını gideren sosyal hizmetler gibi alanlarda farklı faaliyet gösteren, toplumsal dayanışma ve refah düzeyini artırmayı amaç edinmiştir. Kan hizmetleri, gençlik hizmetleri veren birçok alanda faaliyet gösteren çok önemli bir iyilik hareketidir. Kızılay Gönüllüleri de bu iyilik hareketinin çok önemli birer parçlarıdır.”
“KIZILAY GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİYOR”
Mehmet Keklik, Kızılay Haftası kapsamında gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerin Türk Kızılay’ının göğsü kabartan tüm faaliyetlerini gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olmasını diledi. Keklik şunları söyledi: “Kızılay ile birlikte iyilik kültürünün gelecek nesillere aktarılması hakikaten çok kıymetlidir. Bu vesileyle başta Kızılay çalışanlarımız olmak üzere, Kızılay gönüllülerimize ve destekçilerimize çok teşekkür ediyorum. Türk Kızılayımız Afyonkarahisar’da da hakikaten çok önemli alanlarda faaliyet göstermektedir. Kızılay’ın olmazsa olmazı kan bağışı ve kan hizmetleri konusunda da hakikaten çok önemli bir faaliyeti gerçekleştiriyor. Bizde Afyonkarahisar Valiliği olarak Türk Kızılayımızla Sayın Valimizin liderliğinde birlikte hareket ediyoruz.”
“TÜRK KIZILAYI GURUR VERİYOR”
“Şehrimizde vatandaşlarımızın sıkıntılarını birlikte çözmeye gayret ediyoruz. Gönüllülerimizle ve Kızılay çalışanlarımızla gurur duyuyor, Türk Kızılayımızı çok seviyoruz.” diyen Keklik sözlerini şöyle tamamladı: “Uzun yıllar Şanlıurfa’da görev yaptım. Bu ilimiz göç ve mülteciler konusunda çok yoğun çalışılan bir noktadır. Sınır dışı operasyonlar çok yoğun şekilde icra edilmekteydi. Şahsen Şanlıurfa’da Türk Kızılayımızın çok büyük hizmetlerini gördüm. Bu hizmetlere destek olmaya çalışan biri olarak Kızılayımızın çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah son nefesimize kadar iyilikle ilgili faaliyetler içerisinde oluruz.” Program kan bağışında bulunulması ve Kızılay’ın mobil aşevinden yapılan ikramlarıyla tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme