• Haberler
  • Genel
  • 'Her gün seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz'

'Her gün seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz'

Adalet ve Kalkınma Partisi 4. Olağan Merkez İlçe Kongresi haftasonu Afyon Lisesi Konferans salonunda yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongre sonucunda mevcut başkan Bülent Eser yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi Kongrenin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti’nin, birliğin, bütünlüğün, beraberliğin ve kalkınmanın teminatı olduğunu söyledi.Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada, [&hellip]

“Her gün seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Adalet ve Kalkınma Partisi 4. Olağan Merkez İlçe Kongresi haftasonu Afyon Lisesi Konferans salonunda yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongre sonucunda mevcut başkan Bülent Eser yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi

Kongrenin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti’nin, birliğin, bütünlüğün, beraberliğin ve kalkınmanın teminatı olduğunu söyledi.
Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada, kent genelinde AK Parti’nin oyunun yüzde 61 civarında olduğunu belirterek, bu oy seviyesinin bir daha ki seçimlerde yüzde 71 olmasının gerektiğini söyledi.
AK Parti’nin oy seviyesini birlik, beraberlik ve kardeşlik havası içinde çalışarak arttıracaklarını dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Gece gündüz beraber koşarak, vatandaşlarımızın gönlünü alarak bu neticeye ulaşacağız. Ulaşmaya mecburuz. Çünkü AK Parti, bu ülkede birliğin, bütünlüğün, beraberliğin ve kalkınmanın teminatıdır. Gelişmenin ve küresel güç olmanın lokomotifidir. Ne zaman siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar da olmuştur. Türkiyemizi dünyada lider bir ülke yapmanın heyecanıyla çalışacağız. Başbakanımız geçenlerde tarihi bir konuşma yaptı. Hakikaten güzel bir hitapta bulundu. 1838’lerden bu yana Türkiye’deki durumu anlattı. Şu anda hepimizin üzerinde o kadar büyük mesuliyet var ki gece gündüz çalışmak durumundayız. Türkiye, büyük bir dönemeçte. Başbakanımız Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıma hedefini koydu.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Her seçimde oyu on puan artırdık”
Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar teşkilatından övgü ile söz ettiği konuşmasında AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana girdiği her seçimde oy oranını 10 arttırdığını ifade etti.
Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizlere teşekkür borcum var. Sizler bütün seçimlerde belediye, milletvekili, referandum, destan yazdınız. Dolayısıyla sizlere teşekkür borçluyuz. Her seçimde oyu on puan artırdık. Afyonkarahisar genelinde yüzde 61’le gerçekten destan yazıldı. Bunda herkesin emeği var. Kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı ve merkez ilçe teşkilatımızı kutluyorum. Siyasi istikrar olduğun yerde ekonomik istikrarda mevcuttur. Siyasi istikrar yoksa ekonomik istikrardan da söz etmek mümkün değildir. O bakımdan çalışacağız, Türkiye’yi dünya da lider yapacağız. Seçim-lerde başarılı olmanın yolunu da anlatan Eroğlu şöyle dedi: “Bir seçimi kazanmak istiyorsanız hizmet edeceksiniz. Hizmet şarttır, ama hizmet yeterli mi değil. Bunun yanında mutlaka milleti kazanmak kucaklamak gerekir. Ama lütfen Türkiye’nin nereden nereye geldiğini fark edin. Ben İSKİ Genel Müdürü iken bir gecelik faizin yüzde beş yüz olduğu günleri yaşadık. Enflasyonun yüzde altmış yetmiş olduğu günleri yaşadık. Borçluysanız yürüyüşünüz bile değişir. Borcunuz yoksa böyle Afyonlu gibi salına salına yürürsünüz. Ama artık dünya da güçlü bir Türkiye var. Şu anda merkez bankasının kasasında 90 milyar dolar döviz var. Bütün bunlara karşılık dünya da Çin’den sonra en çok kalkınan ülke Türkiye. Neticesinde daha da kalkınacağı, büyük hedeflerim var. Bir taraftan IMF’ye borç ödüyoruz, bir taraftan vatandaşa key ödemesi, bir taraftan ise dev yatırımlar yapıyoruz “işte farkımız bu biz buyuz”.
“En büyük eksikliğimiz mahalle temsilcileri”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise konuşmasında teşkilatın önemine vurgu yaptı. Mahalle temsilcilerinden sandık teşkilatına kadar AK Parti’nin tüm teşkilat mensuplarının önemine dikkat çeken Ürün, şunları belirtti:
“Kongrede ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirliyoruz. Fakat bir partinin tutan eli, gören gözü mahalle temsilcileridir. Hatta sandık teşkilatıdır. Mahalle temsilcileri mahalleye gelen belediye hizmetlerinde yaşanan sıkıntıların aktarılmasında elzem bir göreve sahiptir. Çünkü belediye ba��kanları her an tüm mahallelere gidemeyebilir. Bizim en büyük eksikliğimiz mahalle temsilcileri ve sandık teşkilatımızdır. Eğer bunları tamamlarsak, üye sorunuz ortadan kalkacaktır. Biz sadece üye yapmakla, sandıklarda siyaseti konuşmuyoruz, ülkeyle ilgili en büyük sorun olan cehaleti gidermek için çaba sarf ediyoruz. Bunu inşallah bizim mahalle ve sandık teş-kilatlarımız yapacak. Bunu da yeni göreve gelen arkadaşlar düzenleyecekleri eğitim programlarıyla sağlamaya gayret edecektir.”
AK Parti olarak insanların mutlu olmasını amaçladıklarını bildiren Ürün, şöyle devam etti:
“O nedenle bütün bu hizmetler yapılmaktadır. Bir parti kongresi geçmiş ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı gelecek ile ilgili ufukların çizildiği bir think tank mekanizmasına dönüşebilir. Kongre sadece bu salonda yapılan konuşmalardan da ibaret değildir. Kongre öncesinde partilerimiz aylardır bu kongreyi konuşmakta ve onun için hazırlanmaktadır. Siyaseti konuşuyorsunuz, siyaseti konuşuyorsunuz, beldeler-de ve mahallelerde konuşuluyor. Sadece partililer değil, aynı zamanda gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları da AK Parti kongrelerini öncesi ve sonrasıyla yakından takip ediyorlar. Sivil toplum kuruluşları açıkça ifade edemeseler de AK Parti’de olup bitenleri yakından takip ediyorlar. Bunun nedeni ise AK Parti’de bir sıkıntı olmasın ki yapılan hizmetler yarım kalmasın düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Ben toplumdaki bu ilgiyi çok yakından gören biriyim”
“Siyaset insanları aldatma sanatı değildir”
“Bu ülkede bir zamanlar siyasetçi ve siyaset bilinçli olarak aşağılanmıştır” diyen Ürün siyasetin sorunlara çözüm üretme sanatı olduğunu söyledi.
Ürün, şöyle devam etti: “Biz bunlarla çok karşılaştık. Aslında siyaset insanları aldatma sanatı değildir. İnsanlara ne kadar çok yalan söylüyorsanız o kadar çok insanı aldatıyorsunuz algısını bu ülkede AK Parti değiştirmiştir. Benim genel başkanım hiç yalan söylemedi. Benim ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım verdikleri sözün arkasında sonuna kadar durdular. Siyaseti bir gemi olarak düşünecek olursak çıktığı yeri de vardığı yeri de ahlak olarak düşünmek gereklidir. Bizim genel başkanımız bu hedefi ‘siyasetin tek limanı ahlaktır’ diyerek yıllar önce İstanbul Belediye Başkanıyken koymuştu. Bugün hala daha bu ilkenin peşinden gidiyoruz. Hala daha bu ilkeyi hem siyasi kurumlarda hem de bütün STK’lar dahil bütün kurumlarda hayata geçirmeye çalışıyoruz. Eğer ahlak olmazsa hiçbir şeyin olması mümkün değil. Eksiklerimiz elbette var. Biz insanımızı eksikleriyle kusurlarıyla seviyoruz. Bu kongrelerde bizim amacımız bir hedef göstermek. Mevcut durumda eksiklerimiz, kusurlarımız olabilir ama toplanıyoruz, değerlendiriyoruz ve eksiklerimizi tamamlamak için kararlar alıyoruz. Bu toplantıların asıl amacı budur. Bir parti kongresinde neler yapılıp, neler yapılmayacağının konuşulması gerekiyor.”
Siyaset için en önemli olanın sevgi olduğunu ifade eden Ürün, şöyle dedi: “Siyaset için en çok lazım olan sevgidir. Eğer sevmiyorsak başarmamız mümkün değildir. Bu teşkilatın tüm kademelerinde çalışan arkadaşlarımız öncelikle bu milleti sevmek durumundalar. Bununla ilgili korkunç bir hastalık var ki o da kıskançlıktır. Bu toplumda insanlar kardeşini kıskanıyor, komşusunu kıskanıyor. Kıskançlık aslında sevgisizliğin negatif ifadesinden başka bir şey değildir. O halde ilk ihtiyacımız olan şey sevmektir. Biz bu memleketi, bu toprağı ve bütün insanlığı seviyoruz, çünkü yaradanımızı seviyoruz. Böyle bir felsefeden geliyoruz. Bu fikirler damla damla oluştu ve nihayet AK Parti ile birlikte bir siyasi parti kimliğine büründü ve milletin teveccühü ile şimdi hem bu millete hem de dünyaya hizmet ediyor.”
“Bütçeleri nasıl çarçur ettiklerini biliyorum”
Siyasetteki en önemli unsurun insan olduğunu ifade eden Ürün, “İnsanlarla konuşacağız ama insanla konuşurken uygulamamız gereken en önemli bir ilkemiz var. Ben bu ilkeyi şu anda Cumhurbaşkanımız olan Abdullah Gül Beyefendiden öğrenmiştim. dışarda konuşamayacağımız hiçbir konuyu içerde konuşmamalıyız ya da içeride konuştuklarımız içeride konuştuklarımız kadar net olmalıdır. Biz ne yapıp yapıp bu çizgiye gelmeliyiz. Bu ifade aslında Mevlana Hazretlerinin sözünde de vardır ki o da ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi oldur. Siyaset, sorunlara çözüm bulma sanatıdır. Siyaset ünlü Müslüman Sosyoloğu İbn-i Haldun’un belirttiği gibi un çuvallarını patlatmadan indirme sanatıdır. Bunu sözü günümüze uyarlarsak, un çuvallarını patlatmadan yerine indirmek yetmez, o unları oluşturacak buğdayları üretmek de bizim görevimiz, onu un yapıp, patlatmadan dağıtmadan ekmek yapmak da siyasetçinin görevidir. Sonra da o ekmeği bu ülkede yaşayanlara adil bir şekilde dağıtmak da siyasetçinin görevidir. Bu görev çok ağır bir görevdir” ifadelerini kullandı.
Ürün, şunları söyledi: “Milletvekili olarak ilk kez bütçe kanununun çıkarılmasında görev aldım. Geceler boyu uyuyamadım. 320 milyar TL’lik bütçe çıkarıyorsunuz, 550 kişiden birisin, ey Halil Ürün niye rahatsız oluyorsun ki diye sorabilirsiniz. Üniversitelerin bütçeleri ayrı ayrı çıkıyor ve üniversitelerin o bütçeleri nasıl çarçur ettiklerini biliyorum. Ben bu bütçelerin harcanmasından da çıkarılmasından da kendimde sorumluluk hissediyorum. Devlet olarak o bütçenin tümünü kuruş kuruş vergi olarak topluyoruz.”
“Afyon üye sayısında geride kaldı”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında geçmişte belediye ile teşkilat ya da belediye ile bakan arasında yaşananlar sonucunda kaybedenin Afyonkarahisar olduğunu belirterek, AK Parti ile birlikte gelen uyumlu çalışma sonucunda kazananın Afyonkarahisar olduğunu söyledi.
Zeybek, şöyle dedi: “Afyon AK Parti’den önce de iktidarla birlikte çalıştı. Geçmişe dönük şöyle baktığımızda Az önceki toplantıda da TÜRK İŞ İl Temsilcimiz Muharrem Uslu bey de ifade ettiler, belediye ile teşkilat, belediye ile bakan, kavgalı olmuş, kaybeden Afyon olmuştu. Çok şükür Afyon ilk defa bir uyum yakaladı. Bu uyumu da ilk defa yapılan hizmetlerle halkımıza sunmaya devam ediyor, inşallah bundan sonra da kaldığımız yerden devam edeceğiz. Teşkilat olarak bizim belediye ile milletvekilleri ile kavga etme gibi bir lüksümüz yok, olamaz da. Böyle bir şey olursa da Allah’ta sorar kulda sorar, sizlerde sorarsınız. Enaniyeti bir kenara bırakıp, el birliği ile Afyon’un gelişmesi Afyon’un kalkınması, Afyon’un hak ettiği yere gelmesi için partili partisiz sendikalarıyla olsun, muhtarıyla olsun, sivil toplum örgütleriyle olsun, hep birlikte hizmet etmek zorundayız.”
Zeybek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk defa partimiz kurulduğunda her ile bir baraj getirmişti. Her il, ildeki seçmen sayısının yüzde onu kadar üye sayıyı üye yapmak zorundaydı. Maalesef biz Afyon olarak bunda biraz geri kaldık. Buradan yeni seçilecek yönetime de üye sayısı konusunda biraz daha gayret göstermeleri hususunda talepte bulunuyorum. Yüzde on barajını aşan iller oldu, şuanda baraj yüzde on beş. Yüzde on beşi aşan iller de var. Mesela Rize, Sivas, İstanbul, Çorum.” diye konuştu.
“Kazanan olur kaybeden olmaz”
Kongrede konuşan Merkez İlçe Başkanı Eser ise AK Parti’de hizmet etmenin büyük bir sorumluluk olduğunun bilinci ile hareket ettiğini söyledi.
Eser, şöyle konuştu: “AK Parti’de bulunmanın çok büyük sorumluluk olduğunu ve ancak bu yükü taşımanın hizmetle çalışmayla olduğunun bilincindeyim. Ülkemizde seçim büroları açarak seçmenimizi AK Parti ile buluşturduk. Gerek seçim bürolarımızda gerek parti binamızda sandık kurulu üyelerimize sandık başı eğitimlerimizi verdik. Sayın Bakanımız da, değerli milletvekillerimiz de köy köy, mahalle mahalle dolaşarak, AK Parti’nin bugüne kadar Afyonkarahisar’a ve ülkemize yaptığı hizmetleri, icraatları 2015 ve 2023 hedeflerini tüm halkımıza anlattık. Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da dediği gibi çalınmadık kapı, gidilmedik köy, giril-medik ev bırakmadık. Bütün esnafımızı ziyaret ettik. İl yönetimimizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımız-la, belde ve belediye başkanlarımızla, mahalle ve köy temsilcilerimizle, uyum içinde omuz omuza çalışarak başarılı bir seçim süresi geçirdik. Bundan sonra da Afyonkarahisar AK Parti Merkez İlçe teşkilatı olarak her gün seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Değerli dava arkadaşlarımız hiçbir zaman şahsi bir beklentimiz olmadı. Her zaman partimiz önceliğimiz oldu. AK Parti’den bir şey almak için burada olmadık. Her zaman AK Parti’ye ne katabileceğimizin hesabını yaptık. Siyasetçinin zor yetiştiği bir zamanda teşkilatımıza katkı sağlayan hiçbir arkadaşımızı yok saymadık. Yeni dönemde de AK Parti’ye katkı saylayabileceğini düşündüğüm AK Parti’ye gönül vermiş arkadaşların bulunduğu bir liste oluşturmaya çalıştım. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dolu dolu geçirdiğimiz üç senenin sonunda yine bir bayram coşkusuyla kongre geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bayram tadında geçirdiğimiz bu kongreler aynı zamanda bir yarış. Bu yarışların galibi ve mağlubu vardır. Fakat Türkiye’ye hizmet etme sevdasındakilerin partisi olan AK Parti’deki kongrelerin her zaman kazananı olur; kaybedeni olmaz. Çünkü bu yarış elden ele geçen bir bayrak yarışıdır. Siz delegelerin seçimi ile atanarak geldiğim merkez ilçe başkanlığına arkadaşlarımla birlikte, seçilmiş olmanın verdiği güçle devam etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“Kendi bütçemizden yatırım yaptık”
AK Parti’nin kuruluşunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganı ile yola çıkıldığını hatırlatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise belediye olarak AK Parti döneminde yapılan yatırımlarda rekor kırıldığını bildirdi.
Çoban, şöyle dedi: “14 Ağustos 2001 tarihinde artık hiç bir şey eski gibi olmayacak sloganıyla partimizin kuruluşu Afyon’dan başlarken, ilimizde de yüzlerce binlerce vatandaş, böyle bir teşkilatta görev yapmak, üye olmak için adeta seferber oldu. Biz de o zaman partimize partimizin kuruluşu için aklınıza bile gelmeyecek en ücra köşedeki insanlara gidip teklif götürdük. Bir parti kurulacak görev almak ister misiniz? Diyerek. İnanın hepsinden “evet” cevabı aldık. Değerli arkadaşlar bakınız sadece spor kompleksi, akarçay, müze, 26 ağustos tabiat parkı gibi projelerimizin maliyeti, 150 milyon TL’yi geçti. Bir kısmı bitmiş, bir kısmı harcanıyor. 24 milyon TL’lik bir müze yapacağız dediğimizde buna kim inanıyordu, kimse inanmıyordu. Halkımız oy verdiler sağ olsunlar ama tereddüt vardı. Sayın başkan bunların hepsini değil üçte birini yapını yeter diyorlardı ama çoğunu yaptık. Kala kala karayolları Pazar projemiz var, hanımlar lokali projemiz var. Bir takım projelerimiz var. Kent Meydanı projesinde sadece Afyonkarahisar Belediyesi’nin vazgeçtiği kar bedeli 12 milyon TL. biliyorsunuz emek binasını yıktık, buraya iş merkezi yapacağız, altı büyük dükkanlar, banklar ve buradan elde edeceğimiz net kar en askâri 12 milyon TL para kazanıyordu. Biz bundan vazgeçtik. Belediye olarak 2011’de rekor kırdık. Tam 50 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımlar içerisinde Sayın Bakanımızın gönderdiği 2010 ve 2011’de 16 milyon TL para gönderdi. Bundan sadece biz değil köylerimiz kasabalarımız faydalanıyor. O hariç o yok bizim yatırımlarımızın içinde. Akarçaya Sayın bakanımızın harcadığı 37 milyon TL filan yok. Sadece belediyenin kendi bütçesinden harcadığı para 50 milyon TL ve bunu biz tarihinde ilk defa borçlanmadan ne iller bankasından ne özel bankalardan borçlanmadan yaptık. Bu Afyon’da ilk oluyor. Her dönem her belediye başkanı borçlanarak yatırım yapmış. Biz ilk defa borçlanmadık ve biz kendi bütçemizden yatırım yaptık.”
Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Merkez İlçe Kongresinin ardından mevcut Başkan Bülent Eser kullanılan 204 oyun 190’ını alarak AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Kongreye Bakan Eroğlu, Milletvekili Ürün’ün yanı sıra ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kollarından çok sayıda temsilci ile partililer ve STK temsilcileri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme