• Haberler
  • Genel
  • Her gün onlarca kişi, AK Parti'ye 'iş' için başvuruyor

Her gün onlarca kişi, AK Parti'ye 'iş' için başvuruyor

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti ile ilgili merak edilenleri, Gazeteniz Kocatepe'ye anlattı. Zeybek, AK Parti'ye her gün onlarca iş bekleyen kişinin başvurduğunu, ama kimsenin 'partililiğini' araştırmadıklarını söyledi AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, bugüne kadar kamuoyunda konuşulup da sorulmayan pek çok soruyu cevaplandırdı. Gazeteniz Kocatepe ekibine önemli açıklamalarda bulunan Zeybek, [&hellip]

Her gün onlarca kişi, AK Parti’ye “iş” için başvuruyor

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti ile ilgili merak edilenleri, Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Zeybek, AK Parti’ye her gün onlarca iş bekleyen kişinin başvurduğunu, ama kimsenin “partililiğini” araştırmadıklarını söyledi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, bugüne kadar kamuoyunda konuşulup da sorulmayan pek çok soruyu cevaplandırdı. Gazeteniz Kocatepe ekibine önemli açıklamalarda bulunan Zeybek, kurumların işçi alımlarında Parti İl Başkanı olarak müdahil olmadığını belirtti. Kendisine her gün onlarca iş başvurusu geldiğini söyleyen Zeybek, “Partide 8-10 klasör başvuru var. İnsanımız umut kapısı gibi görüyor. Ben bugüne kadar yalan konuşmadım. Umut taciri olmadım, umut vermedim. Olacaksa olur kardeşim dedim olmazsa da olmaz. O kadar net. Burada yaparız ederiz demekten ziyade ben yardımcı olmaya çalışırım ama olurum diye söz vermiyorum. Bunu da AK Parti İl Başkanı olarak değil Mehmet Zeybek ismiyle insani anlamda yardımcı olmaya gayret gösteriyorum” dedi.
“FİKRİN NE, ZİKRİN NE DİYE SORMAYIZ”
Kendisine iş için başvuranların hangi partiye mensup olduğunu araştırmadığını söyleyen Zeybek, “Biz hiç kimseyi işi ile olsun iş aramakla olsun hiç kimsenin partimizin üye olup olmamasına bakmayız. Bana günde partiye olsun, işyerime olsun dünya kadar insan geliyor. Ben senin görüşün ne, fikrin ne, zikrin ne, AK Parti’ye üye misin, değil misin bunlara bakmam. Vatandaşın işe ihtiyacı varsa gücümüz nispetinde yapabildiğimiz kadar yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Gördüğünüz üzere önümde bir sürü kâğıtlar var. Bunlar hangi partinin üyesi hangi partiye kayıtlı bilmem. Araştırma yoluna da gitmem. Çünkü adamın ihtiyacı olmasa buraya gelmez. Geldiği zaman da nihayetinde bir taşeron firmada iş bulacaksa kalkıp partiye üye oldurup onun zaafından faydalanmayı bilmem. Ben böyle bir durumu ahlaksızlık olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.
“DEDİKODULARIN ASLI YOK”
Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne alınacak işçileri AK Parti’nin belirlediği dedikodusuna da yanıt veren Zeybek, “Üniversitede Allah rızası için diyorum, Mehmet Zeybek referansı ile bir tek insan girmiş gösteremezsiniz. Çünkü yok. Ben arkadaşlarımıza sorduğumda eleman alıyor musunuz diye, gönderin müracaatını alırız lazım olduğunda gerekirse çağırırız diyorlar. Dışarıda öyle bir dedikodu çıkarıyorlar, sanki bunlar, il başkanının iki dudağı arasında. Böyle bir şey yok. Benimle ne alakası var? Vatandaş istediğini alacak. Ne olur, alınacağı zaman istişare edilirse (görüş belirtiriz). Üniversite zaten özel bizi bağlamaz” diye konuştu.
DEVLET HASTANESİ’NDE NE OLMUŞTU?
Devlet Hastanesi’nde daha önce işçilerle ilgili bir sıkıntının yaşandığını hatırlatan Zeybek, o günleri şöyle anlattı:
“Devlet Hastanesi’nde sizler de biliyorsunuz, 180’e yakın çalışan vardı eski binada. Temizlik firması ile hastane arasında bir problem yaşandı. Sözleşme tek taraflı olarak feshedildi. Çalışan insanların ben hiçbirini tanımam. Arkadaşlar defalarca gelip gittiler. Ama bazıları bunu farklı yönlerde değerlendirmeye çalıştılar. Bundan nemalanmaya kalktılar. Bana çok agresif yaklaşımlar oldu. Partiye silah çelenk koyacaklarını söylediler. O zaman söyledim. Bakın kardeşim bunu dillendirmenin anlamı yok. Ben ne taşeron firmayım ne de devlet kurumuyum. Biz bir siyasi partiyiz. Bizim niyetimiz sadece işinize yardımcı olmak. Devlet Hastanesi’nin o zaman başhekimi ile görüştüğümde 67 tane personelle işlerin döndürülebileceği ifade edildi. 181 kişi işten çıktı. Bizim ısrarlı davranmamız sonucu bunun yaklaşık 140 tanesi işe başladı. Bir kısmı mahkemeye gitti dava açtı. Bir kısmı basının huzurunda taşeron firmayı suçladı. Tabii ihaleyi alan firma da ben bu tür insanlarla çalışmam dedi. Çok fazla baskı yapma gücümüz de yok zaten. Dedik ki bunlar nihayetinde asgari ücretle çalışan evine bir dilim ekmek götürme peşinde olan gariban insanlar. Biz bunların hiçbirine ‘Biz iktidara geldiğimizde kardeşim bu insanları çıkaracak yerine bizim söylediğimiz insanları alacaksın deme lüksüne de sahip değiliz. Bu da zaten etik olmaz.” (Kocatepe)

Memlekette iş
beğenmeme var

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, bir çok yerde işçi aranmasına rağmen
vatandaşların rahat ve kazancı bol mesleklerde çalışmak istediğini bildirdi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’da işsizlik değil, iş beğenmeme durumunun hâkim olduğunu söyledi. Zeybek, “Memlekette işsizlik var deniliyor. Ama ben böyle tahmin etmiyorum. Ben her gün sanayiye gidiyorum. Sürekli esnafın içindeyim. Organize Sanayi’ye de gidiyorum. Sanayideki bir sürü esnaf arkadaş eleman arıyoruz diyor, sizlerin de dikkatinizi çekmiştir, tabelalar asılı. Bana iş için gelen arkadaşlara soruyorum ‘sen ne iş yaparsın’ diyorum. ‘Ben ne iş olursa yaparım’ cevabını alıyorum. İyi diyorum sanayiye göndereyim, ben orayı sevmem ağabey deniliyor. İnanın ben kendi inşaatımda sadece temizlik işini yaptırmak üzere sıvacılarıma söyledim, 25 günde köyden iki tane adam bulup getiremediler. Bir gün ağabey eleman getirdik dediler. Baktım ilkokulda okuyan çocukları getirmişler. Cumartesi-Pazar günleri çalışsınlar diye. Kabul etmedik onları işe başlatmadan geri gönderdim. Bu arkadaşlarımızı bir daha yaşı küçük adam getirmemelei konusunda uyardık” dedi.
MERMERDE İŞÇİ ARANIYOR
Özellikle mermer sektöründe işçi ihtiyacının bulunduğunun altını çizen Zeybek, “Gel inşaatta temizlik yap diyorum, ben inşaatta tozu da sevmem ağabey deniliyor. Peki, kardeşim iyi de sen her işi yaparım diyordun. Sen ne iş yaparsın? Hastane olursa ben onu yaparım, diyor. Hastanenin belli bir ka-pasite ve şartı var. Mesela 70 tane adam çalıştırılacaksa 71 aldıramazsınız. Etik de olmaz, adamı da zorlayamazsınız. Böyle sıkıntılarımız var. İşsizlik değil de, iş beğenmeme var bizde. Mermerci arkadaşlardan dünya kadar talep var. Gelen olursa bize gönder, başlatalım diyorlar. Mermere gitmem ben, rutubeti sevmem diyorlar. Rahat iş ve masa başı isteniyor” diye konuştu. (Kocatepe)

“Kapıyı tekmeyle açan siyasiler vardı”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, hiçbir kurumun amiri olmadığını,
tüm ilişkileri saygı çerçevesinde yürüttüğünü belirtti

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, “İktidarın il başkanı Vali’den daha güçlü. Önünde ceket ilikleniyor” önyargılarına da cevap verdi. Zeybek, “Kimsenin hakkını kimseye yedirmem. Yetimin hakkını yiyenin de burnundan getiririm. Kimse bu memlekette fakir fukaranın garip gurebanın hakkını yeme lüksüne haiz değil. Benim önümde ceket düğmelenmesinden rahatsız olurum. Eski Milli Eğitim Müdürleri’nden Metin Topkaraoğlu, yanına girdiğimde kalkar ceketini düğmelerdi. Hocam lütfen derdim, rahatsız oluyorum. Çünkü biz kurum amiri değiliz. Biz bir siyasi partinin il başkanı ya da il yönetim kurulu üyesiyiz. Herhalde bu bize karşı bir hürmet ve samimiyetten dolayı yapılıyordu. Kendisi kulakları çınlasın öyle derdi; ‘Biz şu kadarlık memuriyet hayatımızda ne siyasilerle çalıştık. Kapıyı tekme ile açan insanlar vardı’ dedi. Hocam biz öyle bir terbiyesizlik yapmayız, yapana da fırsat vermeyiz, böyle yapan bir arkadaş varsa da derhal onun işini bitiririz dedim. Herkes hakkını da, haddini de bilecek. Bizim arkadaşlarımız da buna dahil. Böylesi durumlarda derhal disiplin kurullarımızı işletir gerekli şey ne ise onu yaptırırız” dedi. (Kocatepe)

İmam-Hatip krizi yaşandı mı?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Afyonkarahisar için yaptıracağı okul, tartışma konusu oldu. AK Parti
İl Başkanı Mehmet Zeybek, okul konusunda bir kriz yaşanmadığını, bir ihtiyacın giderildiğini vurguladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Afyonkarahisar’da bir İmam-Hatip Lisesi yaptıracak. Bu okulun daha önce farklı, imza töreninde farklı bir lise modeli olarak ortaya konduğuna dair çeşitli eleştiriler yöneltildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise, TOBB’un yaptıracağı okulla bir eksikliğin giderileceğini belirtti. Zeybek, “İmam hatip krizi falan yok. Orada sizler de vardınız. İmza töreninde panonun arkasındaki listede asılıydı. Hemen anında gelişmiş bir hadise değil. TOBB Afyon İmam Hatip Lisesi imza töreni diye asılıydı. Hemen o afiş orada değiştirilmedi. Onu birileri bir şekilde farklı yönlere çekmeye çalıştılar. Afyon’da ciddi miktarda zaten kız meslek lisemiz var. İki tane kız meslek lisemiz var 3.’yü de zaten bir hayırsever yapacaktı. Afyon’da imam hatip lisesine çok ciddi bir ihtiyaç vardı. Bodrum kömürlüklerinde sınıflar yapıldı. Bizim öğrenciliğimizde kömürlüklerde ders görüyorlar. Sınıflar 45-50 kişilik. Hoca 55 kişilik sınıfta kime ne anlatsın veya öğrenciler hocanın anlattıklarının ne kadarından yararlanacaklar?” dedi.
TOBB’A YAKIŞACAK
Zeybek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uydukent’te bir İmam-Hatip Lisesi inşaatımız başlamıştı. Müteahhit bıraktı gitti. Devam edilemedi, bu okula ihtiyacımız vardı. Bir hayırsevere yaptıralım istedik. TOBB’dan eğitim kampüsü yaptırma talebinde bulunduk. Rifat Bey de 16 derslikten başladı. Ceylan Emet de vardı. Ceylan Ağa senin yaptığın okul ne kadar diye sordum, O da 22 derslik dedi. Kendisi de Hüsnü Bey’e Ceylan Emet 22 derslikli okul yapıyorsa koskoca TOBB’a yakışır mı dedi.
Rifat Bey 24 derslikli olsun dedi. Bakanımız konuşurken ben 24 dersliğinde az geleceğini söyledim. Bakanımız 32 derslikli dedi. Spor salonu, diğer müştemilatları ile birlikte ayrıca yatılılar için yurt binası da olacaktı. Rifat Bey yurdu da yapmayalım dedi. İnşallah bir hayırsever de yurdu yapar.” (Kocatepe)

“Kendi aracımı dahi değiştiremiyorum”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, müteahhitlik yaparak geçimini sağladığını, yanlış anlaşılır diye kendi aracını bile değiştiremediğini söyledi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, geçimini inşaat müteahhitliği yaparak sürdürdüğünü kaydetti. Parti İl Başkanı olmadan önce nasıl yaşıyorsa, İl Başkanı olduktan sonra da aynı şekilde yaşamaya çalıştığına dikkat çeken Zeybek, “Ben inşaat müteahhitliği yapmaya çalışıyorum. Oğlum inşaat yüksek mühendisi. Babalı-oğullu fırsat buldukça boş zamanlarımızda kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizim işimiz inşaat, hakikaten yakın takip isteyen zor bir iş. Sağ olsunlar ekiplerimiz iyi. Ekiplerimiz bizim yokluğumuzu çok fazla hissettirmiyorlar. Biz önceden nasıl işimizi yapmaya uğraşıyorsak, yine aynı çaba içindeyiz. İktidar partisinin il başkanının bir eli yağda, bir eli balda gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu görevin bize artı bir şey katmaması lazım. İnanın yanlış anlaşılır diye kendi aracımı dahi değiştiremiyorum” ifadelerini kullandı.
“BASKI YAPMADIM, YAPMAM”
Müteahhit olarak resmi hiçbir ihaleye girmediğini kaydeden Zeybek, şöyle devam etti: “Benim yılda yaptığım daire sayım bellidir. Ben ne bir resmi ihaleye girerim ne de bir ihaleyi bana vereceksiniz derim. Ne birisine aracılık ederim. İhaleye girmek isteyenler olursa da ihale şartları belli, gücün, imkanların yetiyorsa gir beni ilgilendirmez derim. Hiçbir resmi kurumda il başkanı buraya geldi de şöyle bir baskı uyguladı denilemez. Böyle gösterilebilecek hiç kimse yok. Yasal hakkımız ne ise vatandaşa ne hak veriliyorsa bize de aynı hak verilir. Onu talep ederiz. Bizim işimiz Belediye ile tapu ile daha çoktur. Bir günden bir güne varıp da Belediye’de arkadaş şunu şöyle yapacaksınız demedim, demem de. Çünkü biz bu işi yapıyoruz. Kimse ilelebet baki değil. Yarın AK Parti iktidardan gittiği zamanda ben yine bu işi yapacağım. Ekmek teknem, ekmek kapım. Benim işim Belediye ve tapu ile. Vardığım zaman alnım açık, başım dik girmek mecburiyetindeyim. Ondan dolayı buna çok dikkat ediyorum. Sağ olsunlar benim Belediye’deki arkadaşlarla il başkanı olmadan önce bir samimiyetimiz vardı. Ekstra kendime hiçbir şey talep etmedim etmem de. İnşallah bu yolumuza böyle devam edeceğiz.” (Kocatepe)

Afyonkarahisar, büyükşehir olur mu?

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın
büyükşehir olması için 50 bin nüfus gerektiğini belirtti

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için nüfus anlamında çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Zeybek, “Büyükşehir olmayı en fazla hak eden iller içerisinde birinci sırada Afyon var. İkinci sırada Ordu vardı. Çünkü nüfusu 700 bini geçmiş iki il vardı. Ordulu olup da diğer illerde olan Ordulular, kurmuş oldukları derneklerle nüfus taşıma işine girerek Ordu’nun büyük şehir olmasını sağladılar. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da, İzmir’deki Afyonlular Dernekleri bir çalışma başlattı. Arkadaşlarımız Ordu’yu bekliyoruz dediler. Onun yaptığını biz de hemen yapacağız dediler. Afyonlu olup da mesela İstanbul’da yaşayan 200 bin Afyonlu’dan söz ediliyor. İzmir’de hakeza öyle. İş için gidip de emekli olup da orada kalanların nüfuslarını inşallah biz de taşıyacağız diyorlar. Memlekete geri dönüşü sağlayacağız diyorlar. İnşallah öyle bir şey olursa birinci sırada biz varız” dedi.
BU AY İÇİNDE YETİŞEBİLİR
Bu ay içinde bu çalışmanın yetişmesini umduklarını aktaran Zeybek, “Herhalde Ordu yaptığına göre geç kalmış değiliz. Mart’ın 29’una-30’una kadar yetiştirebilirsek, ama yetişmezse de inşallah bir sonraki seçimlerde. Şu an için böyle bir çalışma var. Bunun için dernekler başkanları aracılığıyla çalışıyorlar. 200 bin nüfusun tamamı olmayabilir. Bir de herhalde birinci adres, ikinci adres gibi böyle bir şey var. Eğer onu da kabul ederlerse, diyelim birinci adres burayı, ikinci adres orayı veya birinci adres orayı ikinci adres burayı gösterip de böyle bir seçime seçim kurulu onay verebiliyorsa olur” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme