• Haberler
  • Gündem
  • 'Her Gittiğin Kurumda Batıyorsun, Daha Da Batacaksın'

'Her Gittiğin Kurumda Batıyorsun, Daha Da Batacaksın'

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan'ın iddialarına sert cevap verdi.

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın basın toplantısı ile duyurduğu iddialara sert cevap verdi. Muhtar Demirci, “Sultandağı ilçe temsilcimiz Sayın Hasan Özkan Bey hakkında temelsiz, mesnetsiz ve adeta ağzından kir ve pas akıtarak iftiralar atan zata karşı sessiz kalmamız beklenemez.

Aynı zamanda yalandan ve iftiradan beslenen bu şımarık sendikacı haddini aşarak İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdür, İlçe Kaymakamı ve bahsi geçen konular ile ilgili soruşturmayı yürüten, soruşturma komisyonunda bulunan Devletin görevlilerini suçu örtmek ile itham etmiştir. Elbette bu konuya da cevap vermek muhataplarına düşer” dedi.

'Her Gittiğin Kurumda Batıyorsun, Daha Da Batacaksın'

“BATMAKTA OLAN ESNAFIN VERESİYE DEFTERİ GİBİ...”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 8 ay önce  Sultandağı ilçe temsilcimiz Hasan Özkan Sultandağı İlçe Milli Eğitim müdürünün makamına giderek yapmış olduğu haksız uygulamaları kendisine ifade etmiştir. Konuşma esnasında gerçekler ile yüzleşmenin zorluğunu yaşayan görevlendirme İlçe Milli Eğitim Müdürü karşısındakinin her şeyden önce bir eğitimci olduğunu, aynı mesleği paylaştığını unutarak alaycı tavırlarla ve son noktada sesini yükselterek konuşmuştur. Sendika temsilcimiz bu tavır karşısında aynı tonda kendisine cevap vermiştir.

İftiracı sendikacı sadece sözlü atışmadan ibaret olan bu olayı ‘kadına saldırı’ olarak nitelemiş, yetmemiş orada bu esnada olmayan siyasetçileri de katarak iftiraya dayalı şov yapmak istemişti. Konu ile ilgili gerekli inceleme yapılmış bahsi geçtiği gibi saldırı, tehdit,  şantaj, olmadığı görülmüş ve sendika temsilcimiz Hasan Özkan bu şikayet maddesinden ceza almamıştır.

Hiçbir araştırma yapmadan, Devletin müfettişlerine güvenmeden en önemlisi yüzü bile kızarmadan yaklaşık 8 ay önce olan bu olayı iftira ile tekrar gündeme getirmiştir. Aynen batmakta olan esnafın veresiye defterini karıştırması gibi. Her konuştuğunda, her gittiğin kurumda batıyorsun, daha da batacaksın.”

'Her Gittiğin Kurumda Batıyorsun, Daha Da Batacaksın'

“BELEDİYE GÖREVLİSİ İLE VELİ ÇALIŞIYOR”

Türk Eğitim-Sen Sultandağı İlçe Temsilcisi Hasan Özkan’ın iddia edildiği gibi sigortasız işçi çalıştırmadığını kaydeden Demirci, “Okulda usulsüz ve sigortasız işçi çalıştırıldığını söyleyen zat her önüne gelene inanmak yerine biraz araştırsaydı bu işçinin Sultandağı Belediyesi tarafından okula görevlendirildiğini, sigortasının ve maaşının Sultandağı Belediyesi tarafından yatırıldığını görecekti.  Diğer ifşa ettiği ismin de öğrenci velisi olduğunu görecekti.

Devletin iş ve işleyişinden bihaber olan bu zevata bir şey daha öğretmenin mutluluğu ile diyoruz ki bir işçiye iki ayrı yerden sigorta yapılamaz. Dolayısı ile Sultandağı İmama Hatip Ortaokulunda, okul yönetiminin sigortasız işçi çalıştırdığı yalan ve iftiradır. Adlarını yalan ve iftiraya karıştırılması nedeniyle ismi geçen iki hanımefendide yasal yollara başvuru yapılacağını ifade etmişlerdir” şeklinde konuştu. 

'Her Gittiğin Kurumda Batıyorsun, Daha Da Batacaksın'

“BİRAZ ARAŞTIRSA GÖRECEKTİ”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, açıklamasına şöyle devam etti:
“Utanmaz sendikacı, Okul Müdürü Hasan Özkan'ın para topladığı ile ilgili yalanları da biraz araştırsa okulun ve okul idaresinin para toplama işi ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığını görecekti. Kaldı ki bu olay yetkililer tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenmiş ve herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiştir.

Okulun normal şartlarda toplaması gereken söylendiği gibi 200 değil 150 TL dahi (Bundan da bihaber zavallı) velilerden alınmamış, okul hesapları, banka kayıtları bunun delilidir. Öğle arası anasınıfı öğrencilerinin okulda yemek yemesi yönünde talepte bulunan velilere okul müdürü Hasan Özkan bu talebi karşılayacak personeli ve bütçesinin olmadığını söylemiş, kararın alınmasını da bizzat sağlamıştır.

Bunun üzerine veliler okul dışından yemek söylemek için kendi aralarında organizasyon yapmışlardır. Özellikle anne babaları çalışan öğrencilerimiz böylece yine kendi anne babalarının çabaları ve organizasyonu ile beslenme sorunu yaşamamıştır. Öğrenciye ve veliye yardımcı olmak, taleplerine usulünce olumlu karşılık vermek suç mudur?

Yalancı sendikacı, eğer eğitim ile ilgilenseydi bu yaş grubunda öğrencilerin beslenmesinin ne kadar önemli olduğunu bilirdi. Okul müdürü çocuklarımızın menfaatleri doğrultusunda okula en ufak bir yükü olmayan bu uygulamaya karşı çıkmasını beklemek insanlık dışı olurdu.

İftiracı sendikacının anlayışında öğrenciye ve veliye kolaylık sağlamak olmadığı için bunu anlaması mümkün değildir. Zaten millete ait olan okul ve okul araç gereçlerini yine Milletin hizmetine sunmak, bunu yaparken de Devletin okulunun kasasından 5 kuruş çıkarmadan yapmak takdir edilecek idari bir inisiyatifken senin zoruna gitmesi çok da tuhaf değil aslında. Çünkü böyle olaylara alışık değilsin. Yöneticilikten anlamadığın gibi eğitimcilikten ve insanlıktan da uzak olduğunu bu şekilde göstermiş oldun.”

'Her Gittiğin Kurumda Batıyorsun, Daha Da Batacaksın'

“KENDİ ARKADAŞLARININ USÜLSÜZLÜKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN...”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Bu yalancı, iftiracı sendikacı kendisine bilgi verenler tarafından en iyi ihtimalle kandırılarak boyundan büyük işlere karışmış ve devletin mülki amirlerini, müfettişlerini, idarecilerini, yöneticilerini, suçu saklamak ve suça karışmak ile itham etmiştir.

Burada kendilerini soruşturmalar nasıl müdahil olduklarını da kendileri açık etmiş oluyor aslında. Bu sefer istediği sonucu alamamanın, muhakkiklere, disiplin amirlerine istediğini yaptıramamanın hezeyanı ile zırvalamıştır. Kirli sendikacıya soruyoruz,  kendi arkadaşlarınızın yaptığı usulsüzlüklerin üzerini örtmek için bir bahane bulamayıp, kamuoyunu gereksiz meşgul ederek böyle çirkin iftiralara mı sarıldın? Hem de yaklaşık 7-8 ay önce olan olayları gündeme taşıyarak. Sana yakışan da ancak bu olurdu zaten.”
 

Bakmadan Geçme