'Her gelişimde bir müjde vereceğim'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Şuhut'ta Kız Meslek Lisesi'nin temelini attı. Bakan Eroğlu, ilçeyi her ziyarete gelişinde hemşerilerine bir müjde vereceğini söyledi Afyonkarahisar'a incelemelerde bulunmak üzere gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ilk bal ormanının açılışının ardından yapımı Limak İnşaat tarafından üstlenilen Şuhut Kız Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Törene [&hellip]

“Her gelişimde bir müjde vereceğim”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Şuhut’ta Kız Meslek Lisesi’nin temelini attı. Bakan Eroğlu, ilçeyi her ziyarete gelişinde hemşerilerine bir müjde vereceğini söyledi

Afyonkarahisar’a incelemelerde bulunmak üzere gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin ilk bal ormanının açılışının ardından yapımı Limak İnşaat tarafından üstlenilen Şuhut Kız Meslek Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve davetliler katıldı.
“Üzerimize düşeni yapmalıyız”
Törende konuşan Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, eğitim hakkının insan haklarının ön koşulu olduğunu belirterek, “Hepimiz, toplumsal olarak bu hakkı eşit olarak evlatlarımıza dağıtmalıyız. Eğitimli kız çocuklarının gelişen toplumumuzun mihenk taşı olacağı unutulmamalıdır. Eğitimli ve meslek sahibi kadın nüfusunun çoğalmasının gereğini yerine getirecek projelerde üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.
Açılışını Başbakan yapacak
Bakan Eroğlu, öğrencilerin çok daha iyi bir ortamda öğrenim görmesini istediklerini belirterek, “Bina çok hızlı bir şekilde yapılacak ve depreme dayanıklı olacak. 18 Ağustos’a kadar yetiştirilecek. Açılışına da Başbakanımızı ve Milli Eğitim Bakanımızı bizzat ben davet edeceğim. Ayrıca okul kütüphanesi için çok sayıda kitap hazırladım. Kitapları okul kütüphanesine bağışlayacağım. Ayrıca buraya her gelişimde bir müjde vereceğim” dedi.
Bakan Anneler Günü’nü kutladı
Öğrencilere ve öğretmenlere seslenen Eroğlu, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çok çalışılması gerektiğini iade etti. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Eroğlu, “Bende bir babayım ancak en önde anneler gelir. Birazdan annemin yanına gideceğim ve elini öpüp hayır duasını alacağım. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Tabi ki anneler bir gün değil her gün hatırlanır. Ama bugünün ayrı bir özelliği var” dedi.
Özdemir’e plaket
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Bakan Eroğlu ve Özdemir ile protokol üyeleri butona basarak inşaatın temelini attı. 12 bin metrekare açık, 5 bin 212 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak okul, 480 öğrenci kapasiteli ve 16 derslikten oluşacağı belirtildi. Okulda, bilgisayar ve fen laboratuarı, iş teknik atölyesi, spor salonu, resim ve müzik derslikleri, oyun odası, kütüphane, revir, basketbol ile voleybol sahası ve engelli asansörü bulunacak. Ayrıca okul binasına ek olarak 75 öğrenci kapasiteli anaokulu da yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme