'Her bilgiyi, her dilekçeyi değerlendiririz'

BAŞSAVCI ÖZEL'DEN BİR İLKAfyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel daha önce görülmemiş bir nezaket örneği göstererek Afyonkarahisar'da günlük yayınlanan 7 yerel gazetenin sahipleri ile yazı işleri müdürlerini makamında ağırladı. Bugüne kadar hiçbir Başsavcının tercih etmediği bir uygulamayı hayata geçiren Başsavcı Mehmet Özel dün düzenlediği sohbet toplantısında Basın-Adliye ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi çabasını ortaya koymuş oldu.Geçtiğimiz hafta [&hellip]

BAŞSAVCI ÖZEL’DEN BİR İLK
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel daha önce görülmemiş bir nezaket örneği göstererek Afyonkarahisar’da günlük yayınlanan 7 yerel gazetenin sahipleri ile yazı işleri müdürlerini makamında ağırladı. Bugüne kadar hiçbir Başsavcının tercih etmediği bir uygulamayı hayata geçiren Başsavcı Mehmet Özel dün düzenlediği sohbet toplantısında Basın-Adliye ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi çabasını ortaya koymuş oldu.
Geçtiğimiz hafta kutlanan 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü etkinliklerine, Ankara’daki Adalet Kurultayı’na katılmaları nedeniyle iştirak edemediklerini belirten Başsavcı Özel, “Biz de biraz gecikmeli de olsa sizlerle bir araya gelerek sohbet etme ihtiyacı duyduk” dedi.
Kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacına özel önem verdiklerini, Afyonkarahisar basınının da bu hassasiyete riayet ettiğini hatırlatan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Afyonkarahisar’ımızda göreve başlayalı 6 ay kadar oldu. Hem tanışamadıklarımızla tanışma, hem de kamu hizmetleri hakkında sohbette bulunma adına böyle bir buluşma gerçekleştirdik. Bizler de, sizler de kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi noktasında aynı amaca hizmet ediyoruz. Sizler de, biler de toplumun huzur ve asayişi için hizmet ediyoruz” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ VATANDAŞ OLMAK”
Ülkemizin son derece hassas dönemlerden geçtiği bu günlerde doğru bilginin öneminin bir kat daha arttığına işaret eden Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Bu hassas dönemde bazen asılsız bilgiler, ithamlar, olabiliyor. Bu duruma meydan vermemek adına çaba gösteriyoruz. Başta gönül kapımız olmak üzere bu makam hem sizlere, hem de tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Sizin doğru bilgilendirmenize yapılan yatırımın vatandaşta adalet duygusunun yerleşmesine yapılan bir yatırım olduğunun farkındayız. Her zaman temel esasımız olaylara insan odaklı bakabilmektir” dedi. Sabah saatlerinde kendilerini ziyarete gelen öğrenci gurubuna da aynı şeyleri anlattığını hatırlatan Başsavcı Özel, “Öğrencilerimiz hakim ve savcı olabilmek için neler yapmak gerektiğini sordular. Ben de önce bizi biz yapan değerleri sahiplenmiş, vatanıyla, bayrağıyla, milletiyle sorunu olmayan kaliteli bir vatandaş olunması gerektiğini söyledim. Yaşadığımız güncel sıkıntılar nedeniyle beynini kiraya vermeyen, kendi vicdan muhasebesini yapabilen, okuduğunu anlayan insanlara ihtiyacımız olduğunu anlattım. Bu nedenle bu kapı sizlere de vatandaşlarımıza da sonuna kadar açık. Vatandaşa ayrılan her vakit yanlışa yönelik durumları azaltıyor” ifadelerini kullandı.
 “HER MÜRACATI,
HER DİLEKÇEYİ
DEĞERLENDİRİYORUZ”
Kendilerine ulaşan her müracaatın, her istihbari bilginin gereğini yaptıklarını, bunu yaparken de her bilgi türlü bilginin bir süzgeçten geçirildiğini anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Eskiden mevzuatımız böyle değildi. Her bilgi olduğu gibi değerlendirilmek zorundaydı. Ama artık öyle değil. Her müracaat, her bilgi değerlendirilmek zorunda ama bir ön süzgeçten geçirilerek. İtham kolaydır, iftira kolaydır ama hem hukuki zeminde, hem de inancımız gereği sorumluluğu vardır. Her iddiayı, her dilekçeyi kabul ederiz. Ama hepsini araştırır, değerlendiririz” dedi.
 “BASININ BİRLİKTELİĞİ
SEVİNDİRİCİ”
Basın camisaında son günlerde birlik ve beraberlik havasının hakim olduğunu, bu durumun kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Başsavcı Mehmet Özel, “Bu konuda da sizlere yardımcı olmaya hazırız” dedi.
Gazetecilere haber yaparken, empati yapmaları tavsiyesinde bulunan Başsavcı Özel, “Bu devletin bekasına kasteden her kimse cezasını çekmeli. Ama lekelenmeme hakkı da hukukta kutsal bir kavramdır. Bu hak ihlal edilirse şer odaklarına hizmet edilmiş olunur. Doğru bilgi çok önemli. Gerçekleri doğru bir şekilde, doğru kaynaktan nakletmelisiniz. Sizlerin bu noktada gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz. Mesleğiniz açısından bir rekabet içerisindesiniz ama bu rekabet bir nezaket içerisinde olmalıdır. Hukuk sınırları dışına çıkılmadığı sürece hukuk yaptığınız her haberde sizin yanınızdadır” dedi.
 “DEVLETİN VE
MİLLETİN DİK DURUŞU
BİZİ BU GÜNLERE GETİRDİ”
Türkiye’nin son dönemde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir ihanete uğradığını ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, elinde bayrakla tankların önüne geçen vatandaşlarla birlikte, yine dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dik duruşla bu ihaneti bertaraf ettiğini kaydeden Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Emsali görülmemiş bu dik duruş sayesinde bugün al bayrağımızın altında özgürce yaşayabiliyoruz. İlimizde de bu yöndeki dosyaların en kısa sürede ve en doğru şekilde sonuca ulaşması için arkadaşlarımızla birlikte görev yapıyoruz. Bu noktada değerli ekip arkadaşlarımız da üstün bir çaba sarfediyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. İlçelerdeki tüm dosyaları il merkezinde topladık ki, aynı içerikteki suçlarda farklı kararlar oluşmasın. Maksadımız adalet duygusunun zedelenmemesi. Tutukluk bulunan dosyalar büyük oranda yargıya taşındı. Çalışma arkadaşlarımızdan ilk talebimiz bu yönde olmuştu. Sağ olsunlar görevli arkadaşlarımız 24 saat çalışma esasına dayalı olarak bu dosyaları çok büyük oranda yargıya taşıdılar. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, toplantının sonunda basın mensuplarının yargılamalar ve hukuki işlemlerle ilgili sorularını da cevaplandırdı. >> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme