Her an, her yere, ansızın gelebilirim!

Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında 2015 yılının son İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda iki bölümde yapılan toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.YÖNETİM MODELİ ANLATILDIAfyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner yılın son günlerinde 2015 yılı değerlendirmesi yanında 2016 yılında yapılması gereken iş ve işlemleri değerlendirmek için toplanıldığını söyledi. Önceki gün düzenlediği basın [&hellip]

Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında 2015 yılının son İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda iki bölümde yapılan toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
YÖNETİM MODELİ ANLATILDI
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner yılın son günlerinde 2015 yılı değerlendirmesi yanında 2016 yılında yapılması gereken iş ve işlemleri değerlendirmek için toplanıldığını söyledi. Önceki gün düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar’da 1,5 yılda izlenen yönetim modeli ve çalışmaları detaylarıyla anlattığını belirten Vali Güner; “Yönetim modelini ana başlıklar çerçevesinde özetledik. ‘Birlikte Yönetim’ anlayışının şehirde 1,5 yıldır nasıl etap etap inşaa edildiğini hep beraber zannediyorum görüldü.” dedi.
YÖNERGEDE
YETKİLER BELİRTİLİYOR
Vali Hakan Yusuf Güner, İl İdaresi Kanununa göre ilde birim müdürü olarak görev yapan kurum ve kuruluşlardaki çalışanlarla yıl sonunda yapılacak toplantı ile hatırlatmaların birim müdürleri ve kurum amirlerine iletilmesinin amaçlandığını söyledi. İkinci etapta da birim müdürleri ve kurum amirlerinin görüşlerinin alınmasının ön görüldüğünü aktaran Vali Güner; “Bir haftalık süreçte yeni hazırlanan 2016 yılı İmza Yetkileri Yönergesi var. Bu yönerge de bizzat vali, vali yardımcıları ve il müdürlerinin kullanacakları yetkiler belirtilmiş ve altları çizilmiştir.” diye konuştu.
“ANLAŞILMIYOR YA DA ANLAŞILMAK İSTENMİYOR”
Vali Güner, daire müdürleri ve onlara yardımcı olan kişilerin her nedense İmza Yetkileri Yönergesi gibi yazılı emir ve talimatları okumak istemedikleri gözlemini aktardı. Vali Güner; “Daire müdürleri ve onlara yardımcı olanlar ya anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Eğer anlamayan varsa İl Yazı İşleri Müdürü ya da eski Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin’e sorabilirler. Eğer işinden çıkalamayan bir durum olursa Vali Yardımcılarına sorulabilir. Daha da işin içinden çıkılamazsa bana soru sorulabilir. Dört tane adres verdim. Anlayamadığınızı lütfen sorun. Bu yönergeyi biz arkadaşlarımızla beraber hazırladık. Lütfen bunları okuyup anlamaya çalışalım. Anlamadığımızı soralım.” şeklinde konuştu
“VALİ MÜHRÜ
PATATES MÜHRÜ DEĞİL”
“Bu şehirde şöyle bir algı var. Vali Bey imzalamıyor.” diyen Vali Hasan Yusuf Güner şöyle konuştu: “Valinin neyi imzalayıp imzalamayacağı, hangi yetkilere sahip olduğu, hangi müdüre ve hangi Vali Yardımcısına devrettiği bellidir. Patates mührü gibi Vali’nin gelen herşeye mühür basma mecburiyeti yok. Başbakanlık Yazışma Kuralları Yönergesi ışığında biz bunları yapıyoruz. Lütfen istirham ediyorum arkadaşlarımız bunu okusunlar, okutsunlar ve tamama ersinler.”
“VATANDAŞ BİZİM HERŞEYİMİZ”
Yönetim anlayışında üç temel felsefe olduğundan söz eden Vali Hakan Yusuf Güner, vatandaş odaklı yönetim anlayışını benimsediğini yineledi. Yönetim anlayış felsefelerini sıralayan Vali Güner şunları söyledi: “Birincisi vatandaş odaklı yönetim anlayışı. İki kurumlar için hedeflere göre yönetim modeli. Üçüncüsü valiliğe bağlı olmayan kurumlar için birlikte yönetim modelidir. Bir de dördüncü olarak projeli yönetim modelidir. Vatandaş bizim vazgeçilmezimiz. Herşey bir tarafa vatandaş bir tarafa. ‘Yok efendim git vali bey gönderdi ise bunu vali bey hallettsin. Ya da bu benimle ilgili değil kardeşim. Çek git.’ Anlayışını biz defterimizden sildik.”
“DEDİKODU DEĞİL
 İŞ ÜRETİLİYOR”
Konuşma aralarında katılımcılara anlaşılan ve anlaşılmayan bir şey olup olmadığı sorusunu sıkça soran Vali Güner, sağlıklı ilerlemenin iş akışını hızlandırdığını vurguladı. Zamanın israf edilmediğini, dedikodu da üretilmediğini belirten Güner; “Bu şekilde dedikodu üretim sistemini yok etmiş oluyoruz. Bu da önemli bir nokta. İş üretmeye başlıyoruz. Dedikodu üretmeyelim iş üretelim. Vatandaşı kesinlikle ihmal etmeyeceğiz. Vatandaş bizim başımızın tacı.” ifadelerine yer verdi.
“GENELGE KAĞITTA KALACAK KUTSAL METİN DEĞİL”
Kış tedbirleri ile ilgili bir genelge yayınladığını söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, şimdiye kadar şehirde böylesi bir genelgenin yayınlanmadığını kaydetti. Bizzat iki gün kendisinin uğraştığını belirten Güner; “Çok detaylı kış tedbirlerine yönelik bir genelge hazırladım. Bir toplantı da yaptım. Bunlar lütfen kağıt üzerinde kutsal metinler olarak kalmasın. Bütün kurum ve kuruluşlara da bunları yazdık. Özellikle rica ediyorum bu genelgeyi herkes okusun. İlgili kurumlar ilgilendiler mi onu merak ediyorum. Lütfen kış tedbirleri ile ilgili kurumlar ilgilensinler.” ifadelerini kullandı.
“TATİLLER KRİZE DÖNÜŞMESİN”
Tatil dönemlerinin kriz dönemlerine dönüştüğünden yakınan Vali Hakan Yusuf Güner, Başbakanlık genelgesinin idari kurumların işlerini aksatmama şartıyla personele izin verebileceklerini bildirdiğini hatırlattı. “Bizim müdürler bunu hadi aslanım tatil.” şeklinde anlıyorlar diyen Güner; “Örneğin hastanede sorun yaşanabiliyor. Postane de sorun yaşanıyor. Lütfen tatil dönemlerini kriz dönemlerine çevirmeyin. Bunu suistimal etmeyin. Bayramda seyranda bir tatil dönemi bir kuruma gidiyorsunuz o izinli, o izinli. Kim izin verdi? Müdür izin verdi. Niye izin verdi? Tatil diye. İdari izinli sayılabilenler tatil anlamına gelmez. Tatil kavramı ayrıdır, idari izinliler ayrıdır. Burada ki inisiyatif müdürdedir. Hastane bir, emniyet iki, özel idare üç v.d. Sorun istemiyorum.” dedi.
“İZİN HASSAS KONU
İYİ DEĞERLENSİN”
Kurum yöneticilerinin binalarında kış tedbirlerine yönelik gerekeni yapmalarını ve vatandaşların üşütülmemesini isteyen Vali Güner, engelillere gerçekten ihtiyacı olanlara idari izinin verilmesi talimatını verdi. İdari izin verileceklere vermeyip bu izinin verilmemesi gerekenlere verme cihetine gidilmemesini belirten Güner; “Yazışma kuralları yönergesi tüm kurumları ilgilendiriyor.” diye konuştu.
“MÜDÜRLERİ VALİ
YARDIMCILARI DENETLESİN”
Valiliğin çıkardığı izin ve resmi araç kullanma talimatnamesine eksiksiz uyulacağını vurgulayan Vali Güner şöyle konuştu: “Cumartesi günü daire de çalışıyoruz. Pazar günü de dairedeyim. Birçok kişi de dairedeydi. Müdürün birini arıyorum. Neredesin dediğim de ‘Valla Kütahya’dayım.’ diyor. Bir diğer müdürü arıyorum aynı soruyu sorduğum da ‘Valla Uşakta’yım.’ diye cevap veriyor. Uşak’a, Kütahya’ya mı tayinleriniz çıktı? Kimden izin aldınız, kime bilgi verdiniz? Cevap yok. Vali Yardımcıları lütfen bu konuları denetlesinler. Vali Cumartesi günü daire de çalışıyor. Müdürler falanca ildeyim, filanca ildeyim diyorlar. Bu olmaz hoş birşey değil. Sizler vali olsanız razı olur musunuz?”
“RAPORLARINIZI
 VERİN KILIĞINIZI TAKININ”
Bir müdüre verdiği işin sonucunu sormaması halinde kendisine bilgi verilmediğini, bu durumun amir memur nezaketine sığmadığını belirten Vali Güner şunları söyledi: “Bir şeyi söylediğim de en geç üç-dört gün içinde geri dönüşünü bana yapın. Bunun da anlaşılmayacak birşeyi yok. Yatırımlarla ilgili gelen ödeneğin hesapta kaldığını, ihale yapılmadığını duyarsam hesabını sorarım. Proje sonuç raporlarını 6 ayda bir istedik. Bunları vakti gelince teslim edin. Özellikle rica ediyorum. Kılık kıyafetinize biraz özen gösterin. Bakımlı erkekler olun. Traşınızla, duruşunuzla, tarzınızla, karizmanızla. Bu hal karşıya bir referans mektubudur. Bayanlar bu konu da hassaslar. Sayın Valim niye haber vermediniz demeyin. Hani şarkı sözünde diyor ya bir gece ansızın gelebilirim diye. Her an her yere ansınız gelebilirim.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme