Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HEPSİ BU MU?

Afyonkarahisar’ın eğitimdeki durumu malum… Maalesef il olarak karnemiz kırıklarla dolu.
İlimizin eğitimdeki durumuyla ilgili olarak gazeteniz Kocatepe konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışıyor. Çünkü inanıyoruz ki; hem il olarak, hem de ülke olarak en öncelikli meselelerimizden birisi eğitimdir.
Kocatepe başta olmak üzere, basın-yayın organlarında eğitimin durumu ele alındıkça haklı olarak bir kamuoyu oluştu. Afyonkarahisar’ın 81 il arasında başarı olarak 60’ıncı sırada olması herkesi rahatsız etti. Son olarak Milletvekillerimiz ve siyasi parti yöneticilerimiz de konuya sahip çıkınca “Afyonkarahisar eğitiminin masaya yatırılacağı bir çalıştay” yapılacağı duyuruldu.
Bu haberleri duyduğumuzda son derece memnun olmuştuk. Çünkü eğitimin tüm paydaşlarının bu çalıştayda yer alacakları, sıkıntıların, sorunların ortaya konulacağını, başarı seviyemizin yükseltilmesi için yol haritası çıkarılacağını düşünmüştük.
Afyonkarahisar’daki eğitimin kalitesini artırmak, eğitim öğretimde yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntıları önlemek, eğitim seviyesini daha üst sıralara taşıyabilmek için neler yapılması gerektiği konusunda istişare etmek amacıyla “Genel Eğitim Toplantısı” yapıldı. Toplantıya siyasilerin, il yöneticilerinin, üniversite temsilcilerinin ve Milli Eğitim yöneticilerinin katıldığı açıklandı. Kamuoyunu bilgilendirmek adına basın mensupları ve öğrenci velileri bu toplantıda ne üzücüdür ki yer alamadılar. Haberleri bile olmadı.
Basına yansıdığı kadarıyla toplantıda daha önce yapılan değerlendirmelerin benzerleri yapıldı. Eğitimde başarısız olduğumuz kabul edildi ve bir şeyler yapmamız gerektiği ele alındı.
İyi de bunlar zaten biliniyordu. Bu sözler bir çok makam sahibi tarafından daha önce defalarca sarf edilmişti. Biz sanıyorduk ki madde madde, kalem kalem öz eleştiri yapılacak, bu özeleştiriler basına yansıyacak, gerçekten de çözüme dair öneriler toparlanacak… Maalesef olmadı.
“Eğitimde başarısız, kabul edelim” ana fikri üzerinde durulan toplantıdan somut bir sonuç yansımadı kamuoyuna.
“Dağ fare doğurdu” ifadesini kullanmak istemesek de manzara buna benziyor.
Sayın yöneticilerimiz! Afyonkarahisar halkı eğitimde başarısız olduğumuzun farkında. Bunun sıkıntısını yaşıyor. İnsanlar artık çözüme dair somut şeyler duymak istiyorlar. Velilerin “ilgisizlik”le suçlandığı bu toplantıdan ne yazıktır ki doyurucu bir sonuç elde edilemedi.
Eğitimin tüm taraflarının katıldığı belirtilen toplantıda basın mensuplarının, veli temsilcilerinin bulunmayışı büyük eksikliktir. Sıkıntılar, sorunlar açık ve şeffaf bir şekilde ele alınmazsa “başarısızız” kabulünden öteye geçemeyiz gibi geliyor bize.
Afyonkarahisar’ın eğitimine yönelik bu tür toplantıların kapalı kapılar ardında değil, tüm şeffaflığı ile sonuca yönelik yapılmasının yararlı olacağını düşünenlerdeniz. Umarız ki bu son toplantı değildir. Sorunların, sıkıntıların, izlenmesi gereken rotanın açık-seçik ele alındığı yeni toplantıları da bekliyoruz.
Siyasilerimizin, il yöneticilerimizin, eğitimcilerimizin çözüm için neler düşündüğünü bilmek, hangi somut adımların atılacağını öğrenmek kamuoyunun en doğal hakkıdır diye düşünüyoruz. Yanılıyor muyuz?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti